Як схуднути за допомогою проносних засобів будинку

Для бажаючих підтримувати зовнішню привабливість методи зниження ваги залишаються актуальною темою. Захоплення фастфудом або солодощами, сидяча робота призводить до появи зайвих кілограмів. Сечогінні засоби для схуднення в домашніх умовах нарівні з дієтами і спеціальними фармакологічними препаратами склали групу найпопулярніших засобів, які допомагають досягти мети. Виводять зайву рідину, а разом з нею токсини і нормалізують обмін речовин – так діють сечогінні при схудненні.

Як схуднути, використовуючи сечогінні засоби

При всіх позитивних аспектах щодо сечогінних засобів для схуднення в домашніх умовах існують обмеження. Викликано це тим, що бажає скинути зайву вагу людина покладає підвищену навантаження на роботу нирок. Якщо є хронічні захворювання, пов'язані з цим органом, то категорично не рекомендується вибирати цей спосіб для схуднення в домашніх умовах. Якщо ж немає протипоказань, швидко скинути зайву вагу вийде завдяки прийому сечогінних продуктів, народних коштів на травах, фармакологічних препаратів.

Продукти харчування

Стати стрункішою допоможе низькокалорійне харчування, а відчути швидкий ефект вийде, якщо включити в раціон сечогінні продукти харчування. Деякі з них відносяться до категорії сезонних, а інші без особливих проблем вийде вживати в домашніх умовах цілий рік. Серед сезонних ягід і фруктів найбільш корисними для тих, що худнуть стане кавун або диня. Склад цих сечогінних продуктів являє собою джерело корисних речовин (вітамінів, макроелементів), які благотворно впливають на стан організму і сприяють схудненню.

Овочі теж можуть бути хорошим сечогінним засобом, тому бажаючі схуднути в домашніх умовах обов'язково повинні вживати помідори, огірки, гарбуз, картопля. Багаті на зміст калієвих солей продукти, як шпинат, петрушка і селера, допомагають скинути вагу, покращують травлення і нормалізують обмін речовин. Без побоювань для здоров'я, коли треба вивести зайву рідину, можна їсти яблука, апельсини, лимони, а ягоди журавлини, калини, брусниці нададуть ще і протизапальний ефект.

Народні засоби

Наступна група швидкого способу для схуднення в домашніх умовах, коли ризик побічних ефектів залишається низьким, але потрібна консультація фітотерапевта – сечогінні народні кошти. Порівняно з медикаментозними препаратами вони більш безпечні для здоров'я, але існує небезпека алергічних реакцій. За народними рецептами готують трав'яні збори або сечогінні чаї для схуднення, які заварюють, настоюють і вживають в домашніх умовах.

Сечогінні препарати

Прийом цих засобів для схуднення в домашніх умовах слід починати тільки після консультації з лікарем! Механізми їх впливу на організм різні, а застосовують сечогінні препарати при серйозних проблемах зі здоров'ям, коли треба зменшити набряки, знизити навантаження на судини, розслабити бронхи. Неправильний підхід до схуднення за рахунок безконтрольного вживання фармакологічних сечогінних препаратів може загострити хронічні захворювання або спровокувати появу.

Таблетки, що впливають на роботу нирок, вимивають натрій і калій, а порушення балансу загрожує тахікардією, запамороченням, непритомністю, зниженим артеріальним тиском. Медичні препарати, які виводять солі з організму – «Фуросемід», «Торасемид», помірну сечогінну дією володіють «Арифон», «Індапамід», «Гідрохлортіазид». М'яким дією і збереженням калію відрізняються такі препарати, як «Верошпірон», «Амилорд», і подібні спеціальні комплекси для схуднення: «Турбослім», «Гортекс», «Сонячний промінь».

Діуретики

Ці сечогінні засоби допомагають швидко вигнати зайву рідину і токсичні речовини. З медикаментозною метою їх призначають у вигляді розчинів, які вводять внутрішньовенно. Деякі діуретики допомагають розширити судини, знижуючи артеріальний тиск, а інші використовуються як профілактичні, щоб знизити ризики, наприклад, інсульту. Діуретики для схуднення в домашніх умовах теж можуть використовуватися, але краще уникати прийому таких сильнодіючих препаратів, як «Фуросемід», «Ацетамок», «Діакарб».

Трави

Перелік трав, з яких роблять народне сечогінний засіб для схуднення в домашніх умовах, величезний: аніс, брусничний лист, корінь лопуха, липовий цвіт, листя берези, кульбаба, петрушка, полин, кріп та інші. Секрет зниження ваги криється як у виведення зайвої рідини, так і в поліпшенні процесу травлення. Барбарис, безсмертник, кульбаба і кукурудзяні рильця нормалізують роботу жовчного міхура, а коли їжа легко і швидко засвоюється, то не утворюється зайва жирова тканина.

Хороша сечогінна трава для схуднення – материнка, з якої роблять чай або відвар. Потужним діуретичним ефектом наділені насіння фенхелю, знижуючи апетит, очищаючи організм і даруючи йому заряд бадьорості. Тому фенхель часто включають в раціон харчування людей, які страждають ожирінням. Прискорити процес виведення токсинів допоможуть ванни з лікарськими рослинами, а очищати пори можна відваром мати-й-мачухи, березового листа, подорожника, липового цвіту або їх сумішшю.

Дізнайтеся, можливосхуднення на травах 25 кг в місяць.

Таблетки

  • «Фуросемід» – медикаментозний препарат, що застосовується при набряках, цирозі печення, отруєння барбітуратами. Сечогінний засіб допомагає швидко вивести рідину, але не впливає на жирові відкладення або апетит, тому ефект зниження ваги носить короткочасний характер.
  • «Індапамід» являє собою сечогінний препарат більш м'якого дії, його прийом практично не впливає на баланс калію. Медикаментозний діуретик допомагає спалювати жир, але якщо приймати сечогінний більше двох місяців, то може виникнути нудота, прискорене серцебиття, при появі яких треба перестати приймати таблетки і звернутися до лікаря.
  • «Верошпірон» – це капсули, які призначаються для виведення зайвої рідини. На рівень калію препарат не впливає, тому вважається відносно безпечним для здоров'я. Але приймати сечогінний препарат більше місяця не рекомендується, оскільки збільшується концентрація сечовини в крові.

Чаї

  1. Рецепт імбирного чаю для схуднення: очистити, натерти або дрібно нарізати корінь імбиру. Засипати подрібнений продукт в літровий термос, залити гарячою кип'яченою водою. Перед вживанням настоювати кілька годин, а випивати імбирний чай треба за півгодини до прийому їжі, додаючи скибочка лимона або мед.
  2. Рецепт сечогінного чаю: на 2 частини листя сушеної кропиви взяти 1 частина насіння фенхелю, залити окропом, після цього томити під кришкою на слабкому вогні близько чверті години. Далі трав'яний чай треба процідити, приймати по чайній ложці тричі на день, тривалість курсу – не більше двох місяців.

Відео: як вивести воду з організму в домашніх умовах

Накопичена організмом зайва рідина псує фігуру, якщо цей процес приймає хронічну форму, може призвести до серйозних захворювань. Сечогінні при схудненні поряд з фізичними навантаженнями, збалансованим харчуванням, надають позитивний вплив на організм. Бажання підтримувати стрункі форми шляхом виведення зайвої рідини досяжно в домашніх умовах. Як приготувати сечогінні засоби на травах? Чи існують інші способи швидкого виведення надлишкової рідини без шкоди для здоров'я, про це детальніше в відео.

Як вивести воду з організму в домашніх умовах

Відгуки

Ірина, 47 роківНамагаюся контролювати свою вагу, тому час від часу п'ю трав'яні чаї або заварюю імбир. Добре допомагають насіння фенхелю, відчуваю себе дуже добре, але п'ю не більше двох тижнів, а потім перерва. Через день випиваю по кухлю імбирного чаю влітку і взимку. Ефект помітний, за останні два роки тримаюся практично в одній вазі.
Марина, 28 роківЗайвою вагою ніколи не страждала, але після пологів сильно поправилася. При моїх 162 см зросту мати 82 кг ваги дуже важко. Записалася на фітнес, а там від дівчаток почула про відварі материнки, анісу і липового цвіту. Заварюю і п'ю замість чаю, сечогінний ефект ще той. З травами навіть ванну приймаю, добре заспокоює, а в щоденному меню обов'язково присутні сухофрукти і яблука.
Тетяна, 32 рокивиникло Бажання схуднути після зими. Набрати зайві кілограми вийшло непомітно, а от прибрати захотілося швидко. Почитала відгуки, вирішила зупинитися на Турбослім-Експрес. Купила препарат в аптеці, пила по інструкції, і, хоча він відноситься до сечогінних, на мене справив сильний проносний ефект. За тиждень пішло 3 кг, але не стала приймати його далі через дискомфорту в животі.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!