Як пити яблучний оцет для схуднення правильно

Яблучний оцет – дуже цінний продукт, який при помірному споживанні приносить людському організму користь. Його цілющими властивостями користувалися ще в Стародавньому Римі та Греції. Однак сучасним жінкам цікава здатність цього продукту активізувати обмінні процеси, знижувати апетит, допомагати розщеплення вуглеводів, жирів. Як пити яблучний оцет для схуднення? Цей ароматний напій варто застосовувати в міру, тільки тоді він принесе користь у вигляді зменшення жирових відкладень, зниження ваги.

Допомагає яблучний оцет схуднути

Завдяки високому вмісту хрому, це натуральний засіб діє як природний компонент для схуднення, який бореться з апетитом за рахунок вирівнювання в крові рівня глюкози, а пектин в його складі без переїдання дарує відчуття насичення. Чи можна пити яблучний оцет для схуднення, не побоюючись за здоров'я? В правильних дозах цей напій можуть вживати здорові люди з метою позбавлення від зайвих кілограмів.

Чекати ефекту схуднення від вживання яблучного оцту має сенс, якщо ви дотримуєтеся принципів здорового харчування за обсягом та складом їжі. Цей напій не допоможе стати стрункішою тим, хто перекушує шоколадкою на кожному кроці, об'їдається. Яблучний оцет відноситься лише до допоміжним засобам, тому не варто намагатися збільшити порцію напою, щоб отримати більш виражений ефект. Пам'ятайте, що це приправа, тому її вживання має бути строго дозованим, як добавка, а не заміна трапези.

Чим корисна оцтова дієта для схуднення

Яблучний оцет вважається цінним джерелом органічних кислот і мінералів. Отриманий в результаті природного процесу бродіння з натуральних інгредієнтів, він здатний насичувати організм мікроелементами, прискорювати обмінні процеси. Оцет приносить таку користь:

  • Сприяє поліпшенню травлення. Вуглеводи, жири, які надходять в організм разом з їжею, розщеплюються в три рази швидше, відбувається активізація травлення.
  • Нормалізує мінеральний баланс, завдяки вмісту кальцію, калію, натрію, заліза, магнію.
  • Здатний привести в норму стан кишечника, шлунка за рахунок зниження кількості патогенних мікроорганізмів у шлунково-кишковому тракті, протигрибкової та протизапальної дії.
  • Знижує відчуття голоду без шкоди для здоров'я. При прийомі оцту відзначається скорочення тяги до солодкого і здоби.
  • Може позитивно позначитися на стані шкіри при внутрішньому застосуванні за рахунок очищення кишечника від шлаків, позбавляє від розтяжок і целюліту – при зовнішньому впливі.

Як правильно вживати яблучний оцет

Прийнявши рішення про пиття яблучного оцту для схуднення, необхідно скласти власний раціон з риби, фруктів, овочів і морепродуктів, а от від м'яса краще відмовитися. Для підтримки здоров'я бажано вживати риб'ячий жир в капсулах. Хороші результати будуть гарантовані, якщо пити яблучний оцет і дотримуватися очисні дієти, робити клізми. Одночасно слід збільшити кількість споживаної рідини, відмовитися від алкоголю, газованих напоїв, кави. Є й інші секрети:

  • Напій з оцтом пийте через трубочку, потім ретельно прополощіть рот. Так ви зведете ризик пошкодження зубної емалі до мінімуму.
  • Схуднення допоможе заміна масляних і сметанних заправок салатів на оцтові. У складі салатних соусів цей продукт розкривається по-новому. Це корисно тим, хто не може переносити аромат і смак напою.
  • Якщо ви не зацікавлені в скиданні ваги, але хочете на собі випробувати позитивний вплив цієї речовини, починайте ранок зі склянки води з розчиненою ложкою натурального меду і яблучного оцту. Це потрібно робити відразу після пробудження, за 15-20 хвилин до ранкової трапези. Такий напій запустить процес травлення, допоможе уникнути нападів надмірного апетиту, матиме позитивний вплив на печінку.
  • Яблучний оцет для схуднення ви можете використовувати зовні. Спробуйте робити ванни для стрункості, антицелюлітні втирання, обгортання. Але такі процедури не підходять гіпертонікам, власницям чутливої шкіри.

Яблучний оцет з водою

Суть дієти полягає в тому, щоб пити після кожного прийому їжі напій з такими пропорціями: на склянку води – 2 чайні ложки оцту. В харчуванні потрібно обов'язково обмежувати кількість м'яса, жирів, збільшити споживання овочів, фруктів, злаків, риби, морепродуктів. Дієту потрібно дотримуватися протягом 2-3 місяців. Обов'язково зробіть перерву на такий же термін. Довше дотримуватися цей дієтичний режим не слід, інакше напій при надмірному споживанні завдасть шкоди здоров'ю.

З додавання меду і соди

Щоб пом'якшити смак напою стрункості, додайте в склянку додатково чайну ложку соди або меду, що сприятиме скороченню рівня кислотності. Якщо ви вирішили випробувати на собі даний метод скидання ваги, дотримуйтесь помірність: ретельно стежте за рекомендованою концентрацією напою, прислухайтеся до реакцій організму на такий коктейль. При виникненні печії, інших неприємних ефектів, краще не продовжувати таку дієту. Максимальний курс прийому напою не повинен тривати більше 8 тижнів.

Як приготувати яблучний оцет в домашніх умовах

Щоб приготувати в домашніх умовах яблучний оцет, необхідно крупно нарізати яблука, залишити їх на деякий час для потемніння. Після цього вичавлюється сік, зливається в скляну або керамічну ємність. Горлечко потрібно закрити гумовою рукавичкою або балоном. Ємність ставиться в тепле місце, температура не вище 26 градусів, на кілька тижнів.

Коли закінчиться період ферментації, напій переливається в широкий посуд, накривається щільною тканиною, залишається для вторинного бродіння. В цей час утворюється оцтова матка, яка являє собою білу плівку з бактерій: якщо її додати в напій, то весь процес буде проходити швидше. Коли закінчиться бродіння, оцет проціджують, розливають по чистим пляшках, накривається прокип'яченими пробками.

Шкоди та протипоказання до оцтової дієти

Незважаючи на велику кількість корисних складових, оцет є кислотою, яка здатна завдати шкоди зубної емалі, шлунку. Якщо у вас підвищена шлункова кислотність, то такий метод схуднення вам не підходить. Проблеми з печінкою, будь-яке захворювання травного тракту вважається протипоказанням для проведення оцтової дієти. Небезпечно худнути на оцті більше, ніж на 8 кілограм.

Читайте також:яблучний оцет - приготування в домашніх умовах.

Відео

Цим засобом з задоволенням користувалися в Стародавньому Римі, Греції, а Клеопатра за кожною трапезою випивала яблучний оцет, щоб не зіпсувати свою чудову фігуру. Він застосовувався для лікування важких поранень, хвороб, для омолодження організму, скидання зайвої ваги. Якщо ви зацікавлені тим, як пити напій для схуднення, подивіться наведене нижче відео. З нього ви дізнаєтеся про користь, протипоказання, спосіб застосування оцту.

Яблучний оцет для схуднення. ЗАСТОСУВАННЯ яблучного оцту для схуднення

Відгуки

Марина, 28лет:Я сиділа на оцтової дієти відразу після вагітності. Це допомогло мені скинути кілька зайвих кілограмів, але саме чудове – я позбавилася від розтяжок, завдяки обгортання. Досі вранці п'ю напій, це вже увійшло в корисну звичку.
Катерина, 35років:Вже більше року з перервами я п'ю вранці стакан води з яблучним оцтом і медом. Схуднення не є головною моєю метою, я хотіла трохи оздоровитися. На собі відчула позитивний вплив оцту: покращився стан шкіри, я відчуваю себе бадьоріше, енергійніше і легше.
Мирослава, 27лет:Оцтова дієта допомогла мені розлучитися з п'ятьма кілограмами. Я дотримувалася її місяць, після – робила перерву і повторювала курс. Найбільше мене порадувало зменшення обсягів талії.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!