Висівки для схуднення - як брати, відгуки про результати. Користь висівок при схудненні

Представниці прекрасної половини людства готові на різні хитрощі і жертви, лише б отримати фігуру мрії. Але не обов'язково псувати власне здоров'я, адже можна вживати висівки для схуднення. Завдяки цьому продукту ви зможете не тільки скинути парочку зайвих кілограмів, але і значно поліпшити власне здоров'я, адже він робить позитивний вплив на людський організм.

Корисні властивості

Користь для шлунка, яку таїть у собі чарівний продукт, очевидна для кожного:

  • значно знижується відчуття голоду;
  • продукт сприяє очищенню кишечника – потрапляючи в шлунок, збирає все непотрібне, після чого виводиться з організму;
  • він очищає кишечник, покращуючи його мікрофлору;
  • усуває запори;
  • допомагає при різноманітних захворюваннях печінки і цукровому діабеті;
  • приносить користь для роботи травної системи, усуває застійні явища, нормалізує обмінні процеси;
  • незамінний при будівництві клітин.

Які висівки для схуднення краще

Щоб дієта була проведена максимальної ефективної, потрібно вибирати тільки справжні висівки, які приготовані на виробництві. Замість розсипчастого продукту ви можете додати в раціон хлібці з висівками. Після сучасної обробки зерен залишаються відходи (зернові зародки, шкірка або кольорова оболонка, харчове волокно, алейроновий шар), які вважаються висівками для схуднення. Розрізняються рисові, вівсяні, просяні, гречані, житні та пшеничні.

Пшеничні

Пшеничний продукт допомагає не тільки для схуднення, але також використовується для м'якої, ефективного очищення всього організму. Він добре поєднується з пектином, сприяє уповільненню процесів старіння, продовжуючи молодість, нормалізує роботу кишечника, позбавляє від відчуття тяжкості в шлунку. Страва з пшеничними висівками рекомендується їсти щодня.

Продукт працюють як губка: потрібно з'їсти пару столових ложок і випити якомога більше рідини. Висівками всмоктується вода, вони набухають і вбирають в себе всі непотрібні речовини. З'являється відчуття ситості, а під час трапези ви скушаете меншу порцію, ніж завжди. Потрапляючи в кишечник, висівки стимулюють природне очищення і вихід застояних калових мас.

Житні

Житні відносяться до числа незамінних помічників, які сприяють підтримці здоров'я людини, а також схудненню. Таке блюдо корисно для страждаючих цукровим діабетом, допомагає він і при різних онкологічних захворюваннях, анемії, гострому дефіциті мінерально-вітамінних речовин. Вживаючи цей вид висівок для схуднення, ви постачаєте організму вітаміни РР і групи В, селен, мідь, калій. Такими корисними властивостями не володіє навіть таке лікарська рослина, як розторопша.

До складу цього продукту входить і нерозчинна груба клітковина, завдяки чому він приносить користь і для чоловіків – застосовується в комплексній терапії для поліпшення потенції, лікування чоловічого безпліддя. Лікарі рекомендують всім додавати в свій раціон висівки – кожен день невелику порцію. Завдяки цьому ви зможете легко схуднути, а також збалансувати харчування.

Вівсяні

Вівсяний продукт відноситься до числа продуктів для схуднення – міститься усередині нього клітковина сприяє виведенню шлаків, токсинів, інших шкідливих речовин, зміцнює волосся, ноги, покращує стан шкіри, чудово очищає шлунок. Лікарі стверджують, що вівсяний продукт – просто ідеальний компонент харчування для тих, хто не тільки хоче схуднути, а також очистити шкіру. Він корисний при гіпертонії, серцево-судинних захворюваннях, перешкоджає утворенню склеротичних бляшок, сприяє здоров'ю підшлункової залози, жовчного міхура, печінки, інших органів.

Як правильно вживати для схуднення?

Щоб дієтичне харчування з висівками приносило користь для здоров'я, потрібно вводити цей продукт в свій раціон поступово – у перші кілька днів по 1-1,25 ст. ложки до початку трапези приблизно за півгодини. З часом їх кількість збільшується до 3 ложок за день, які діляться приблизно на однакові порції. Даний продукт не обов'язково запарювати або варити, але потрібно запивати склянкою рідини – це може бути як проста вода, так і чай, різні соки, кефір.

Рецепти приготування

Вживати висівки для схуднення ви зможете в їжу не тільки в чистому вигляді, а також додаючи під час приготування різноманітних страв, що набагато смачніше і корисніше. До достоїнств таких страв належить не тільки те, що в організм надходить такий важливий мікроелемент, як калій, адже вони володіють приємним смаком, завдяки чому незабаром будуть ставитися до числа головних страв денного раціону.

З кефіром або йогуртом

Вам сподобається простий напій, у складі якого:

  • висівки – 2,25-3 ч. ложечки;
  • йогурт питний – 475-500 р.

Приготування:

  1. Змішуємо в блендері обидва компоненти до отримання однорідної суміші.
  2. Розливаємо по стаканчиках і подаємо до столу.

Інший напій – з чорносливом і висівками – зробить свій вплив на весь травний тракт. У його складі:

  • борошно лляне – 0,75-1 ст. ложечка;
  • висівки розсипчасті – 2-2,25 ст. ложки;
  • м'який чорнослив – 4-5 шт.;
  • кефір низькокалорійний – 275-300 р.

Приготування:

  1. Чорнослив заливаємо окропом, залишаємо на час, поки трохи не розм'якне.
  2. Подрібнюємо чорнослив, перекладаємо в чашу блендера, змішуємо з іншими компонентами.
  3. Все добре перемішуємо, розливаємо по склянках.

З нежирним молоком і мюслі на сніданок

Склад:

  • подрібнені висівки – 1,75-2 ст. ложки;
  • знежирене молоко – ¾ склянки;
  • мюслі.

Приготування:

  1. Висівки заливаємо молоком.
  2. Додаємо за смаком мюслі, перемішуємо – корисний сніданок багатий вітамінами, буде приємно хрустіти.
  3. При бажанні вводимо свіжі фрукти, але в невеликій кількості.

Каша з висівками

Склад:

  • білий родзинки – 45-50 г;
  • молочко – 900-975 г;
  • інжир – 90-95 г;
  • мигдаль – 40-45 г;
  • пластівці вівсяні – 180-195 г;
  • рідкий мед – 25-30 г;
  • висівки пшеничні – 35-40 р.

Приготування:

  1. Наливаємо в каструльку молоко, додаємо висівки, пластівці, проварюємо 5-6 хвилин.
  2. Заливаємо окропом ізюм, залишаємо на час, щоб набух, потім віджимаємо.
  3. У кашу вводимо родзинки, мед, інжир, мигдаль, нарізаний дрібними пластівцями.
  4. Все перемішуємо.

Протипоказання до застосування

Не дивлячись на схуднення, а також відчутну користь для здоров'я, яку надає цей продукт, варто пам'ятати, що є певні протипоказання до його прийому:

  • появи виразки, спайок, ерозій на стінках шлунка;
  • захворювання шлунково-кишкового тракту (гастрит, синдром діареї, виразка дванадцятипалої кишки або шлунка).

Необхідно зробити в прийомі для боротьби із зайвою вагою невелику перерву, якщо з'явилося навіть незначне відчуття дискомфорту. Висівки здатні порушувати процес засвоєння заліза, цинку і певних лікарських препаратів. Навіть за умови, що немає ніяких протипоказань, не рекомендується вживати цей продукт для схуднення у великій кількості, адже є ймовірність здуття шлунка, посилення метеоризму, послаблення стільця.

Разом з токсинами вимивається і велику кількість корисних речовин, що призводить до загального ослаблення організму і зниження захисних сил. Тому дієтологи радять проводити схуднення за допомогою висівок невеликими курсами, завдяки чому ви зможете ще і закріпити досягнутий результат.

Також читайте: висівки для схуднення - як вживати правильно.

Відгуки про результати схуднення

Алла, 25 років:«Подруга порадила спробувати для схуднення вживати висівки, і всього за 2 тижні пішло 3 кіло. До того ж, висівки корисні для організму, поставляючи незамінний вітамін».
Таня, 32 року:«Довго не могла підібрати дієту, вирішила спробувати висівки, з ними начебто схуднення повинно було стати легким. Після курсу схуднення не тільки легко одягаю улюблені джинси, але і в якості бонусу чудово шкіра очистилася».
Валя, 28 років:«Мені продукт підійшов просто ідеально – я не тільки схудла, але і забула про проблеми запору, пропали комедони і прищі, шкіра повністю очистилася. Фото до і після дієти на висівках приємно радують. Планую і далі проводити такі курси схуднення і м'якого очищення організму».
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!