Льняна мука - рецепти для схуднення і очищення кишечника. Користь і шкода льняної муки для організму

Льняна мука - незвичайне речовина, дія якого спрямована на очищення організму і зниження маси тіла. Даний продукт характеризується багатим складом, він містить вітаміни груп А, В, Е, а також калій, кальцій, фосфор, натрій, залізо, хром. Льняна мука для схуднення, що містять фолієву кислоту, яка бере участь у роботі кровотворних органів, корисні жирні кислоти Омега-6, Омега-3. Її склад багатий фітоестрогенами лігнани, дія яких спрямована на запобігання утворення клітин раку.

Як застосовувати лляну борошно для схуднення?

Відмінність лляної дієти від інших у тому, що вона не спонукається вас до голодування. Формування раціону відбувається на основі продуктів, до яких звик шлунок. Завдяки цій дієті ви зможете втратити до 5 кг лише протягом місяця. Також вона надає позитивний ефект на стан шкіри, волосся і нігтів, репродуктивної системи та зору. Раціон дієти з лляної борошном навчить вас користуватися схемою правильного дрібного харчування. Ось основні рекомендації.

  1. При виборі способу схуднення з використанням цього продукту необхідно пам'ятати, що приймати його слід систематично, інакше не вийде досягти бажаного ефекту.
  2. Лляну борошно дозволено комбінувати з будь-яким кисломолочним продуктом: кефіром, сметаною або йогуртом. Спочатку вживати її потрібно невеликими дозами, поступово збільшуючи кількість споживаної борошна.
  3. Якщо ви хочете, щоб процеси по очищенню і оздоровленню організму не припинялися, слід їсти цей продукт перед сном. Просто замочіть 1 маленьку ложку лляного борошна в теплій воді, почекайте 10 хв, а потім використайте розчин злегка теплим.
  4. Лляну борошно можете застосовувати як панірування. Також його додають у суп, підливу або соус. Бажаний ефект буде отриманий, навіть якщо ви просто будете посипати цим продуктом вже готову страву.
  5. Борошно з льону вважається більш корисним продуктом, ніж звичайна пшенична. Її слід вживати як складовий компонент різноманітних кулінарних страв. Продукт активно використовується при випіканні виробів з дріжджового та прісного тіста.

Як очистити організм, приймаючи лляну борошно з кефіром

Схуднення буде ефективним, якщо льон у вигляді борошна застосовувати з кефіром або йогуртом. Так ви зможете досягти подвійного ефекту: скинути зайву вагу і очистити свій організм від шлаків і токсинів. Дієта з використанням кефіру передбачає наступний раціон (вживати вказаний нижче розчин потрібно кожен день в повільному темпі одномоментно):

  1. Перший тиждень: змішуємо ½ склянки кефіру або йогурту з маленькою ложкою лляного борошна.
  2. Другий тиждень: беремо ½ склянки кефіру або йогурту і додаємо 2 маленькі ложки лляної борошна.
  3. Третій тиждень: робимо суміш неповного склянки йогурту або кефіру і 3 маленьких ложок льняної муки.

Рецепти страв для дотримання дієти

Багато тих, що худнуть шукають рецепти страв на основі лляної борошна. Але цей особливий продукт можна додавати практично куди завгодно, тільки повинна підходити консистенція. Користуючись збалансованої лляної дієтою, ви зможете з плином часу самостійно поповнювати список кращих рецептів з додаванням даного продукту. Звичайно ж їм постачають такі типи страв:

  • різноманітні вироби з тесту;
  • каші - вівсяна, манна, рисова;
  • киселі – переважно, молочні;
  • слизові супи;
  • страви з фаршу.

Відео-рецепт приготування лляної каші

Користь льняної муки нашому організму дуже велика. Вона сприятливо впливає на роботу серцево-судинної системи, покращує обмін речовин, позитивно позначається на жіночому здоров'ї, ну і вважається прекрасним засобом для схуднення. Як приготувати з неї кашу, дивіться у відео нижче.

Льняна каша з льняної муки швидко - за 1 хвилину! Рецепт. Відео.

Протипоказання

Як і інші продукти, льняна мука володіє своїми плюсами і мінусами. Існує певна група людей, яким вживати даний продукт не рекомендується. Крім очікуваного позитивного результату їх здоров'ю може бути заподіяна велика шкода. Ось список хвороб і станів, які вважаються протипоказаннями для прийому в їжу льону у вигляді борошна:

  • Порушення функціонування яєчників і матки (фіброма, полікістоз, ендометрит).
  • Період лактації та вагітності.
  • Розлади передміхурової залози (не бажано вживати продукт при ризику подібних хвороб, зумовлений генетичною схильністю);
  • Камені в нирках.
  • Запалення кишечника.

Дізнайтеся, фіброма матки - що це за хвороба, симптоми і лікування.

Відгуки про результати схуднення

Анна:«Льняна мука, яка використовується з метою схуднення, допомогла мені істотно скинути зайву вагу. Я не дотримувалася строгої дієти, просто додавала даний продукт в свій сніданок, обід і вечерю. По закінченні року мені вдалося скинути 12 кг».
Світлана:«Як в аптеці мою увагу привернув льон у вигляді борошна, і мені стало цікаво, що ж він собою представляє. Я вирішила звернутися за консультацією до свого знайомого лікаря, і він повідав мені про це чудодійний засіб для очищення організму. Я включала борошно раз в місяць в свій розвантажувальний день і через півроку скинула 7 кг».
Інна:«В одному модному журналі прочитала статтю про користь даного продукту, а також про те, що з його допомогою реально скинути зайві кілограми. Я вирішила спробувати і стала дотримуватися спеціальної лляної дієти. Крім цього за день випивала не менше 2 л рідини, щоб не виникли проблеми зі стільцем. За 7 місяців я втратила близько 10 кг».
Людмила:«Я вирішила скористатися дієтою на лляній борошні після пологів. Поєднувала даний продукт з певними стравами і через півроку вже відчула свої перші результати. За цей час я втратила близько 7 кг. Але така дієта передбачає рясне пиття, хоча б 1-2 л рідини».
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!