Тай-бо - що це таке, користь бойової аеробіки для схуднення, уроки для початківців з відео

Якщо ви шукайте швидкий і ефективний спосіб схуднути, підтягти тіло, отримати заряд адреналіну, то вам варто дізнатися про тай-бо – що це таке, як краще займатися, кому підходить. З кожним днем популярність цього виду спорту серед жінок зростає все швидше. Заняття тай-бо не тільки приведуть вашу фігуру в порядок, але також навчить основам самооборони.

Що таке тай-бо в фітнесі

Фітнес тай-бо – це новий напрямок, що поєднує в собі прийоми східних єдиноборств (таких як карате, тайський бокс, тхеквондо), рухів аеробіки та гімнастики. Автором такого спортивного спрямування є знаменитий американський тренер, спортсмен, семиразовий чемпіон з бойовим мистецтвам Біллі Бленкс. Принцип занять заснований на бойових мистецтвах, які розвивають силу, швидкість, рівновага, реакцію. Танцювальні елементи покращують витривалість, координацію, роботу серця, а силові навантаження приводять в тонус м'язи, суглоби, підтягують шкіру.

Тай-бо для жінок

Заняття тай-бо підійдуть не тільки активним жінкам з сильним характером, які хочуть вихлюпнути свою агресію в спорті, але і звичайним боязким, соромливим дівчатам. Така незвичайна фітнес-система дозволить досягти ідеального балансу між фізичним та духовним розвитком. Займаючись цим видом спорту, дівчина-боєць зможе постояти за себе, залишаючись при цьому жіночною і красивою. Особливо підійде тай-бо для дівчат, у яких залишається мало часу на тренування, але їм терміново потрібно привести тіло у форму, виплеснути агресивну енергію і домогтися бажаного результату.

Тай-бо для схуднення

Тай-бо для схуднення – бойова аеробіка, перевагою якої є можливість схуднути за короткий термін і без особливих дієт. Поєднання силовий і кардионагрузок зможуть спалити підшкірний жир, який важко йде при звичайній аеробіки. Всього за одне годинне заняття може спалюватися до 800 калорій. За три заняття в тиждень, вже через місяць ви зможете втратити 4-5 кг ваги, а якщо зменшити калорійність денного раціону, то процес втрати ваги буде відбуватися ще швидше. Головне, що при цьому таке інтенсивне схуднення не зашкодить організму.

Тай-бо для початківців

Перед тим як почати займатися, прочитайте в інтернеті інформацію про тай-бо – що це таке, кому підходить. Ви повинні бути впевнені, що здорові і у вас немає ніяких відхилень в роботі серцево-судинної системи. Якщо ви новачок і до цього не знали що таке спорт, то для початку вам варто кілька місяців позайматися аеробікою, танцями, бігом або іншим видом спорту, який дає кардионагрузку. І тільки після цього ви зможете освоїти цей бойовий фітнес.

Тренувальну вибирайте одяг з натуральних тканин. Щоб не травмуватися, після невдалого виконання вправи, уникайте будь-яких металевих аксесуарів. Взуття повинне добре фіксувати ногу і не ковзати по підлозі. Почати займатися можете будинки з відеоуроками «Тай-бо для початківців», але щоб відчути антураж краще взяти групове заняття у фітнес-клубі з тренером. Дізнайтеся, де у вашому місті проводять заняття з тай-бо – розпитайте що це таке, і якщо вас все влаштує, можете починати регулярні тренування.

Тренування тай-бо

Всі заняття тай-бо обов'язково повинні починатися з розминки. Це можуть бути танцювальні рухи, крок на місці, біг, махи руками і ногами з невеликою амплітудою. Після цього можна підключати силове навантаження. Ефективність тренувань можна підвищити, додавши удари по груші, стрибки властиві східним єдиноборствам. При ударах руками в простір, навантаження збільшується з допомогою гантелей. Закінчувати заняття варто рухами, які відновлюють дихання і комплексом вправ на розтяжку.

Вправи тай-бо

Щоб зрозуміти, чи варто вам займатися чи ні, спробуйте ці нескладні вправи тай-бо програми бойового фітнесу для початківців:

  1. Візьміть в руки гантелі по 0,5 – 1 кг, встаньте прямо, ноги на ширині плечей. Виконуйте удари руками прямо перед собою, на рівні носа, як ніби ви збираєтеся атакувати кого-то. Краще робити це перед дзеркалом.
  2. Випряміться, втягніть живіт, зігніть одну ногу в коліні і підтягніть її до живота. Зробіть удар ногою випрямляючи її п'ятою вперед. Зробіть 20 таких ударів кожною ногою.
  3. З тієї ж позиції зробіть удар ногою в бік. П'ятка при цьому повинна йти вперед, а тулуб залишатися рівним. Намагайтеся не нахилятися в бік. Те ж повторіть з іншою ногою. Зробивши по 20 ударів на кожну сторону.

Відео: тай-бо аеробіка

Тай Бо для початківців/заняття вдома - Aero Tae Bo Light

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!