Вправи на шведській стінці для схуднення, комплекс для жінок, відео

Якщо у ваших планах трохи підкачатися, скинути накопичився зайвий жир або просто поправити здоров'я за допомогою спорту, але можливістю відвідувати тренажерку поки не володієте, відведіть невеликий куточок квартири під маленький спортивний комплекс, щоб регулярно виконувати вправи на шведській стінці. Гімнастична драбина – універсальне нехитрий пристрій, здатне легко замінити багато спеціальні тренажери та інший обов'язковий для ефективних занять спортінвентар.

Які вправи можна робити на шведській стінці

Завдяки своїй багатофункціональності, ця спортивна конструкція представляє можливим виконувати з її використанням абсолютно різні підходи і тренувати більшість м'язових груп нашого тіла. Тут власний вагу служить прекрасним засобом додаткового навантаження у вправах, а щоб максимально розширити спектр виконуваних тренувань, можна використовувати різноманітні допоміжні пристосування, наприклад, турнік, бруси або лави для преса.

Практично кожна вправа на шведській стінці безпечно, але дуже ефективне і багатоцільове, адже дозволяє одночасно качати певну групу м'язів, коригувати рельєф тіла і пропорції фігури, зміцнювати різні відділи хребта (максимальне навантаження майже завжди припадає на грудний відділ і поперек), розслаблятися після активної фізичної роботи. Тому вправи у шведської стінки стають доступними абсолютно всім – від маленької дитини до активного дідка.

Якщо малюк ніяк не навчитися ходити, заняття на такому цікавому тренажері принесуть величезну користь у комплексі з курсом лікувального масажу. Здорового непосиді елементарні тренування на сходах теж принесуть море задоволення і користі для фізичного розвитку. Люди у віці за допомогою цього чудо-пристосування зможуть вирішити проблеми зі спиною. Інші ж вікові категорії населення можуть використовувати тренажер в своїх цілях і в своє задоволення, виконуючи спеціальні вправи для преса, рук, спини, сідниць і навіть схуднення.

Прес на шведській стінці

Багато вправи для шведської стінки знайомі більшості ще зі шкільних уроків фізкультури. Основна частина з них – вправи для преса на шведській стінці: всілякі скручування, підтягування, нахили, повороти тулуба. Якщо ваш куточок оснащений тільки сходами, виконувати підходи доведеться з положення висячи на перекладині або стоячи обличчям до неї. Багатоцільова лава, розроблена як доповнення до сходів, полегшує процес ефективного опрацювання всіх м'язів живота (прямих і косих), адже забезпечує зручне вихідне положення лежачи з фіксацією стоп.

Вправи для спини на шведській стінці

Простий домашній тренажер стінка, який можна поставити в будь-якому затишному куточку квартири, при регулярному використанні чудодійним чином вплине на стан вашої спини. Причому допоможе не тільки зміцнити спинні м'язи, але і посприяє їх розслаблення після важкого трудового дня, забезпечить можливість трохи витягнути викривлений дитячим сколіозом хребет, допоможе вдосконалити фізично і підняти життєвий тонус. Щоб домогтися цього, слід влаштовувати для себе щовечірній ритуал корисних вправ для спини.

Вправи на шведській стінці для схуднення

Велика кількість тих, що худнуть дам вдаються до використання гімнастичної диво-сходи з благими намірами схуднути і зробити фігуру стрункою. З її допомогою реально можна в короткі терміни позбавитися від значного числа зайвих кілограмів, якщо паралельно трохи обмежити калорійність звичного раціону. Проте не всім відомо, які вправи можна робити на шведській стінці, щоб зігнати вагу швидко і безповоротно.

Ідеальним варіантів для початківців худнути на стінці стане індивідуальна програма занять, складена особистим тренером, яка буде включати розминку, підходи для прокачування різних груп м'язів і розтяжку, як одну з обов'язкових складових ефективної тренування для корекції фігури. Якщо ж у вас поки не виходить звернутися за допомогою до кваліфікованого фахівця, скористайтеся численними відео в мережі для самостійного побудови тренувальної програми.

Комплекс вправ на шведській стінці для жінок

Гімнастична драбина сильно приваблює представниць ніжної статі – з нею можна приділяти собі пару хвилин завжди, коли є зайвий час. Однак багато жінок не правильно підходять до такого способу корекції фігури, намагаючись з першого разу підтягнути коліна до плечей або просто роблять легкі рухи тазом вліво–вправо, або, вхопившись за поперечину, вигинаються назад–вперед. У таких елементарних заняттях теж щось є, але, щоб отримувати від тренувань реальний ефект, потрібно займатися серйозно, розробивши власний дієвий комплекс вправ.

Відео: вправи зі шведською стінкою

Цю нескладну гімнастичну конструкцію часто ще називають фінської стінкою, адже більшість якісних тренажерів такого типу виготовляються у Фінляндії. Безліч спортмагазинів та спеціалізованих сайтів представляють різні варіанти шведських сходів, тому вибрати і купити домашній тренажер не складе великої праці, а також розробити програму занять на ньому. Всесвітня павутина наповнена великою кількістю спеціальних видеотренировок з використанням такого тренажера. Ось кілька хороших відеоінструкцій до занять:

Програма тренувань на посиленої шведській стінці

Програма тренувань на посиленої шведській стінці

Вправи для преса в домашніх умовах

Вправи для преса в домашніх умовах

Вправи на шведській стінці для дівчат

Вправи на шведській стінці для дівчат. Розтяжка на шведській стінці. Шпагат на шведській стінці.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!