Що таке зумба-фітнес - танцюй і худни

В спортивних залах і студіях представлена маса видів аеробіки, які допомагають позбавитися від зайвої ваги, привести тіло в порядок. Одним з них є танцювальне напрям zumba, яке завойовує все більшу популярність серед дівчат і жінок. Кілька фактів про новому напрямку допоможуть вам краще зрозуміти, що таке зумба-фітнес.

Що таке зумба у фітнесі

Відносно новий напрямок зумба-аеробіка взяло свій початок в 2001 році і відразу стало поширюватися по світу. Альберто Перес – хореограф з Колумбії – той самий чоловік, який вирішив надати латинського танцю нове призначення, і йому це вдалося. Dance fitness (денс фітнес) містить елементи соло латини, сальса, хіп-хопу, мамби, самбо, фламенко, а іноді – навіть танцю живота. За одне заняття ви зможете спробувати освоїти їх практично все, при цьому головною метою залишається навантаження на м'язи тіла, і як результат — схуднення.

Zumba відрізняється від інших напрямків фітнесу тим, що під час тренування ви не будете виснажувати себе нудними вправами, а будете рухатися в такт музиці разом зі своїм тренером. Калорії почнуть активно спалюватися — це дозволить швидко худнути. Що може бути приємніше, ніж танець з користю для здоров'я? Величезна кількість позитивних відгуків доводять, що школа зумба-фітнес дійсно працює.

Зумба для схуднення

Часто на зумбу приходять ті, хто хоче схуднути і позбутися від жирових відкладень. В результаті, ефект досягається за рахунок опрацювання кожної групи м'язів. Деякі заняття присвячуються тільки однієї з них: ніг, рук, стегон або спині, інші, навпаки, задіють всі м'язи. Аеробні навантаження завжди вважалися більш ефективними, а зумба для схуднення допомагає розчинитися в музиці, поєднуючи приємне з корисним. Після таких занять гарний настрій вам забезпечено. Тренування зумба допомагає розвинути такі якості:

  • координацію рухів - ви навчитеся красиво танцювати;
  • гнучкість і пластику;
  • витривалість;
  • почуття ритму.

Активні заняття цим видом аеробіки позитивно впливають на організм, адже відбувається:

  • зміцнення серцево-судинної системи;
  • поліпшення роботи дихальної системи;
  • активне спалювання калорій.

Варто згадати про різновиди цього виду фітнесу:

  • Класична зумба – поєднання латинських танців.
  • Зумба континентал – підходить для людей різного віку, статури.
  • Step Toning (степ тонинг) – вправи, спрямовані на опрацювання тієї чи іншої проблемної зони.
  • Кругова зумба – поєднання танцю і силової аеробіки.
  • Аква зумба-фітнес для схуднення – новий напрямок. Тренування проводиться у воді. Підходить людям з протипоказаннями до інших видів зумбі.

Руху зумбі

Як вже було сказано, ланцюжки з рухів зумбі взяті з різних напрямків танцю. Неможливо порахувати їх кількість і не факт, що вибравши напрямок фітнесу, ви спробуєте всі з них. Кожне заняття складається з розминки, навчання новим рухам, закріплення, а потім розслаблення. Якщо нові ланцюжки зумбі передбачити складно, то розминка часто складається з більш простих рухів, які ви запам'ятаєте вже після одного-двох занять:

  1. Кроки з розворотом. Беруть участь групи м'язів ніг, живота, спини. Учасник розгортається на п'ятах і шкарпетках, при цьому повертаючи корпус вліво і вправо.
  2. Кроки з розворотом і випад ноги. Беруть участь групи м'язів ніг, живота, спини.
  3. Кроки з ударами в долоні. Розігріваються ноги, руки, хребет.

Заняття зумбой

Будь-які заняття зумбой не вимагають якої-небудь спеціальної підготовки, тому на тренуваннях можна зустріти різних людей: спортсменів, немолодих, повних або худих, студентів, мам після пологів і так далі. Однак краще, якщо ви не будете пропускати уроки, інакше тоді доведеться самостійно розучувати нові рухи. Хоча це зараз не можна назвати проблемою, завдяки різним уроків на відео в просторах інтернету, все одно активне тренування під керівництвом тренера не зрівняється з домашніми заняттями.

Одягатися на тренування потрібно вільний одяг, що не буде сковувати рухи. Вітаються яскраві, соковиті кольори, які так само, як заводна музика, будуть задавати тон всій тренуванні, а з цим і покращувати настрій. Крім того, вільний крій одягу приховає недоліки вашої фігури, що додасть вам ще більше впевненості. Не соромтеся експериментувати.

Як будь-який інший вид фітнесу, зумба має ряд протипоказань: захворювання серця, хвороби суглобів, гіпертонія, грижа, хвороби хребта. Бажано по можливості проконсультуватися з лікарем перед походом на перше тренування. Це дозволить вам бути на 100% впевненим в тому, що ніякі різкі рухи або інтенсивні фізичні навантаження не завдадуть шкоди вам і вашому організму, скільки б ви ні займалися.

Уроки зумба для початківців

Якщо ви вирішили записатися на заняття zumba, то буде правильніше попередньо ознайомитися з тим, що вас чекає, за допомогою відео. Їх з легкістю можна знайти в інтернеті. Почніть з уроків зумбі для початківців, якщо такі є у вашої спортивної студії. У будь-якому випадку перед першим тренуванням проконсультуйтеся з тренером, запитаєте, з чого краще почати.

Зумба-фітнес для початківців буде складатися з основного комплексу вправи, заснованого на простих рухах, які при цьому прокачають м'язи і не дадуть нудьгувати. Активні кроки з розворотами, підняттям колін, ударами, присіданнями – так виглядає стандартне заняття для тих, хто вперше прийшов знайомитися з таким напрямком фітнесу, як Zumba.

Відео: зумба - обалденная фітнес-програма для схуднення

Займатися зумбой можна як в залі з тренером, так і вдома. Для цього вам буде потрібно простора кімната і онлайн відеоуроки з тренуваннями. Знайти їх можна на офіційних сайтах шкіл зумбі або на особистих сторінках тренерів. Одним з найпопулярніших вважається Бето Перес. Нижче пропонуються безкоштовні майстер-класи для дітей, базові рухи для початківців і заняття для схуднення. Зумба будинку може бути такою ж ефективною і веселою, як і в залі.

Дитяча зумба

Зумба для Дітей Дитячий Фітнес

Зумба для початківців - базові рухи

Уроки Zumba Fitness: базові кроки

Відео: Танець зумба для схуднення

Зумба - обалденная фітнес програма для схуднення!

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!