Як очистити організм

Коли на порядку денному стоїть питання, як очистити організм, зволікати не можна. Від цього залежить не тільки здоров'я, але і краса, настрій, енергія. Важливо періодично влаштовувати різні чищення, позбавляючись від непотрібних, шкідливих, небезпечних речовин. Прості методи допомагають істотно поліпшити стан тіла і духу. Головне – діяти послідовно і впевнено.

Що таке очищення організму і навіщо воно треба

Починати очищати організм сучасній людині потрібно вже років до 30, а то й раніше. Навколишнє середовище, неправильне харчування, шкідливі продукти, погані звички, що відхилився від норми спосіб життя провокують розвиток катастрофічних процесів. Якщо вчасно не провести очищення, можна стати жертвою багатьох захворювань, як фізичних, так і моральних.

Виділяють кілька рівнів забруднення організму. Чим раніше вони будуть визначені, тим меншим буде шкоди здоров'ю, тим швидше відбудеться повернення до здорового стану. Найменші ознаки відхилень повинні стати позивом до початку чищення. Орієнтуйтеся на характеристики кожного рівня, щоб миттєво відреагувати і зберегти своє тіло здоровим.

Рівні забруднення:

  1. Зовні визначається складно. Властива втома, роздратування, поганий без причин настрій. Супроводжується розладами травної системи, здутим животом, неправильним стільцем, отруєннями. В такий час не можна сидіти на дієтах, оскільки стан ще погіршиться. Якщо не почати очищення, виникнуть головні болі, підвищений бажання їсти, тяжкість в печінці.
  2. Зовнішні симптоми відображаються на обличчі. Прищі, подразнення, лущення – вірні друзі даного рівня. Можливі випадки виникнення нетипових алергічних реакцій. Шкіра погано переносить контакт з сонцем, холодом.
  3. Починають прогресувати хронічні захворювання. Спостерігається підвищена сльозоточивість, нежить, кон'юнктивіт. Вкрай ослаблений імунітет. Якщо не вжити заходів, почнуться незворотні процеси.
  4. Характерно надмірне відкладення жиру, поява родимок, виникнення пухлин, зростання поліпів. Треба очистити внутрішні органи.
  5. Цей рівень небезпечний деформацією тканин, м'язів, органів. Організм необхідно терміново чистити, щоб уникнути стоматитів, запалення суглобів, пародонтозу.
  6. Можливі нервові зриви, депресії. Нервова система сильно страждає, особливо, якщо почати приймати медикаментозні препарати для очищення.
  7. Без чищення цей рівень може виявитися останнім. Характеризується злоякісними пухлинами, відмовою органів, невиліковними хворобами. Не виключається летальний фінал.

Очистити організм потрібно зсередини. Це затяжний процес, але успішно здійснивши його, ви отримаєте гарну нагороду – здорове тіло, міцну нервову систему, повну енергії життя. Важливо позбавитися від шлаків, зайвої мікробів, шкідливих бактерій, які знаходяться в різних місцях організму. Підхід до очищення повинен бути комплексним. Повноцінна чистка займає не одну добу, запасіться терпінням.

Як правильно очистити організм

Очищатися потрібно в кілька етапів. Дуже важливо зберігати послідовність, інакше зусилля виявляться марними. Перескакувати на той ділянка очищення, який виглядає самим потрібним, і пропускати ті, які вважаєте зайвими, не можна. Адже зовні по собі надзвичайно складно визначити, в якому місці вам наноситься найбільший удар.

Перед тим, як вирішите очиститися, проаналізуйте свій спосіб життя, раціон, фізичну активність. Відмовтеся від алкогольних коктейлів і газованих напоїв, сигарет і десертів, фастфуду та лежачого дозвілля. Приступайте до чищення тільки після виключення всіх небезпечних факторів. Складіть план, щоб по черзі очистити всі головні органи і системи:

  • кишечник;
  • печінка;
  • шлунок;
  • нирки;
  • судини;
  • суглоби.

Від токсинів і шлаків

Провести детоксикацію (очиститися від шлаків, токсинів) легко в домашніх умовах. Помилково застосовується для чищення клизмирование. Вивести зайве таким способом реально, але це занадто категоричний метод, що має великі наслідки. Відновити мікрофлору після такого втручання складно і затратно по часу. Краще відкласти цей метод на крайній випадок.

Безболісно очистити себе від шлаків ви зможете за допомогою клітковини. Вона виступає природним адсорбентом, збираючи залишки гниючої їжі, сліди життєдіяльності бактерій, токсини. Клітковина набухає в кишечнику, зчищаючи зі стінок все зайве. Такий курс очищення рекомендують повторювати двічі на рік. Дотримуйтесь інструкцій виробників для максимально ефективного вживання цього продукту.

Щоб очистити свій зашлакованний кишечник, пийте кефір. Найкраще одноденний. Свіжий продукт проносить, а старий починає зміцнювати. Пийте морквяний сік, додаючи крапельку олії в нього. Сік хороший для шкіри, зору, волосся. Вживайте в їжу відварну буряк, приправлену рослинним маслом. Такий салат повноцінно замінить ранній сніданок і посприяє очищенню.

Від паразитів

Очиститися від паразитів найуспішніше допомагає трійчатка. Але ця суміш пижма, полину і гвоздики протипоказана в період вагітності. Беріть інгредієнти в наступному вигляді і пропорціях:

  • пижмо – квіткові суцвіття, 4 частини;
  • полин – плоди і листя, 1 частина;
  • гвоздика – насіння, 2 частини.

Тобто, на 10 г полину візьміть 20 г гвоздики і 40 г пижма. Подрібніть все окремо, а потім змішайте. Вживається засіб розрахунку 1,75 г суміші на один раз. Це приблизно ложечка для чаю, без гірки. У перший день зробіть один прийом, за 30 хвилин до ранкового вживання їжі. У другий день додайте ще один прийом перед обідом. Починаючи з третього, приймайте суміш і перед вечерею. Решта 5 днів чищення дотримуйтеся триразового прийому тройчатки.

Ця суміш ефективно допомагає від глистів, їх личинок, грибків, більше ста видів паразитів, бактерій, вірусів. Максимальний ефект дають всі кошти разом, хоча і окремо пижмо, гвоздика і полин демонструють непоганий результат. Засіб діє майже відразу. Вже через декілька діб у вас можуть з'явитися результати загибелі паразитів – буде докучати головний біль, виникне нудота. Не припиняйте очищення. Курс – 8 днів.

Від алкоголю

Самі по собі алкогольні продукти виводяться дуже довго. Корисно іноді прискорити процес власними силами. Очиститися від алкоголю допоможуть такі методи:

  • випийте багато молока відразу після пиятики;
  • їжте грейпфрути та апельсини або пийте сік;
  • пийте багато води;
  • прийміть сечогінний;
  • використовуйте адсорбенти для чищення;
  • щільно пообідайте овочами, нежирним м'ясом, кисломолочними продуктами;
  • рухайтеся, дихайте свіжим повітрям, прийміть холодний або контрастний душ.

Заважають організму очиститися від алкоголю чай, кава, важка їжа. Вживаючи спеціальні медикаменти, виявляйте уважність. Точне дотримання дозування та частоти їх прийому є запорукою успішної чищення. Не думайте, що нова порція алкоголю для похмеляння поліпшить стан. Тимчасове полегшення ви можете відчути, але очистити кров від алкоголю це не допоможе. Тільки затягне процес очищення.

Перед схудненням

Очиститися перед схудненням треба з двох причин. По-перше, так підвищиться ефективність дієти. Забруднені органи гірше функціонують, неправильно розподіляють поступаемые речовини, зашлакованний організм важко позбавляється від жирових відкладень. По-друге, так легше увійти в новий режим харчування. В процесі чищення змінюються харчові звички, тіло і думки налаштовуються на дорогу до стрункості і краси.

Заведіть кілька правил:

  • Пийте воду в чистому вигляді в необхідній кількості. Як мінімум – 2 л на добу. Сюди не входять чайні і кавові напої, супи, коктейлі.
  • Обмежте м'ясне меню. Білок отримуйте від кисломолочних ласощів.
  • Виключіть з раціону смажене, копчене, консервоване. Більше толку від продуктів, приготованих на пару, в духовці, мультиварці.
  • Їжте те, що приносить користь. Виключайте зі свого раціону продукти, що несуть тільки енергетичну цінність. Це цукерки, морозиво, випічка.

  • Дотримуйтесь часову дистанцію між прийомами їжі. Їсти фрукти відразу після порції рису з рибою не можна, це призведе до гниття продуктів у кишечнику. Основне блюдо окремо, десерти – в інший час.

Після куріння

Відмова від сигарет – похвально, але цього замало, щоб стати здоровим. Його потрібно очистити від тривалого впливу шкідливих газів і речовин. Створіть навколо себе чисте середовище, в якій не буде штучних запахів, матеріалів, продуктів. Менше бувайте в курилках. Людині кинути курити фізично складно, тому не дражніть себе. Використовувати кожен шанс, щоб наповнити свої легені чистим свіжим повітрям.

Для повного очищення скористайтеся наступними порадами:

  • Робіть інгаляції. Використовуйте настої хвої і шишок, липи і лаванди, чистотілу і м'яти.
  • Займайтеся активним спортом. Біг, плавання, стрибки зі скакалкою – те, що потрібно. Гуляючи, намагайтеся відвідувати хвойний ліс, якщо такий є поблизу.
  • Ходите в лазню. Дерев'яна – підійде краще всього. Якщо серце переносить, відвідуйте лазню хоча б раз у кілька днів. Таке очищення організму, покращує стан шкіри.

Корисні продукти

Як очистити організм з максимальною ефективністю? Цей процес повинен не просто усувати погане, але і приносити щось корисне. Важливо проводити чистку за допомогою корисних продуктів. До них відносяться:

  • Рис. Його треба правильно вживати. На ніч залийте крупу кип'яченою охолодженою водою, а вранці відварити протягом 5 хвилин.
  • Гречка. Допомагає схуднути. Відмінно підходить для очищення монодієти, коли протягом 4-7 днів вживається тільки один продукт без солі, масла і спецій.
  • Висівки. Додайте їх за 4 ложки на стакан кефіру. Це стимулює механічне очищення кишечника. Так зі стінок кишечнику видаляється вся грязь і шкідливі мікроорганізми.
  • Овес. Добре очищає печінку. Промиті і висушені зерна вівса подрібніть, залийте окропом (з розрахунку 1 л на 1 ст. л. отриманого борошна). Дайте настоятися суміші день. Приймайте її за півгодини до їжі протягом пари місяців.

Як очистити кров в домашніх умовах

Очищення крові вкрай важливо, оскільки вона розподіляє речовини по всім органам і системам. Від її чистоти залежить самопочуття, працездатність органів, настрій. Кров розносить кисень, а його недолік може закінчитися непритомністю, запамороченням, нудотою. Важливо усунути все зайве, що впливає на правильний і здоровий складу цієї найголовнішої в організмі рідини. Розглянемо 3 поширених методу чищення крові.

Голодуванням

На питання, як очистити кров, насамперед в голові виникає найпростіший відповідь. З допомогою голодування! Відсутність нових надходжень шкідливих речовин і постійна циркуляція крові самі все зроблять. Тільки голодування потрібно організувати правильно, не можна просто відмовитися від споживання життєво необхідної їжі. Готуйтеся до очищення крові заздалегідь.

Почніть чистку з одноденного голодування. Вживайте в цей день багато води, бажано талої. Рекомендується пити чай з якою-небудь сечогінний травою або морс. Так очищення піде трохи швидше. Можете повторювати такі дні раз на кілька тижнів. Якщо процес проходить добре, спробуйте збільшити час без їжі. Вийдіть з голодування поступово.

Клізмами

Ефективним засобом для очищення крові є проста клізма. Зробіть 7 процедур через день, потім 4 процедури через 3 дні і ще 4 - за 7. Для чищення використовуйте підсолену воду (1 ч. л. на 1 л) або ромашковий відвар. У день процедур пийте яблучний сік. Після проходження такого комплексу очищення, може знадобитися відновлення мікрофлори. Придбайте спеціальні свічки і їжте морепродукти.

За допомогою активованого вугілля

Це речовина чудово очищає організм практично від всіх шкідливих речовин. Вугілля - доступне засіб, який допомагає очистити травну систему. Курс розрахований на 14-21 день. Двічі в добу приймайте таблетки вугілля, розрахувавши їх кількість за значенням своєї ваги. На 10 кг – 1 таблетка. Перед застосуванням краще розтирати їх в порошок. Вугілля активно виводить навіть інші медикаменти, тому від ліків та антибіотиків на період чищення краще відмовитися.

Очистити організм – першочергове завдання для кожного, хто прагне бути здоровим. Навіть дитині корисно проводити профілактичні чистки, щоб ліквідувати можливі ускладнення. Нездорова екологія, небезпечні продукти, шкідливі звички негативно позначаються на кожній клітині організму. Проявляйте турботу про себе і дотримуйтеся правил здорового життя.

Дізнайтеся більше методів, як очистити організм від шлаків і токсинів в домашніх умовах.

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!