Як освітлити волосся в будинку народними та косметичними засобами - техніки і покрокова інструкція

Змінювати свій вигляд, щоб стати якомога привабливіше, пробують багато жінок. Один з найпоширеніших способів – змінити колір шевелюри. Ті, кому йдуть світлі тони, проводять освітлення волосся, знебарвлюючи з допомогою спеціальних засобів темні натуральні або пофарбовані пасма. Це потрібно не тільки для того, щоб зробити зачіску світлою, але і створити потрібний базовий тон для майбутньої фарбування.

Як освітлити волосся

Способів освітлення чимало. Головний з них – це серйозна процедура, яка проводиться майстром в салоні. Вона робиться за допомогою спеціальних професійних засобів, яких немає в загальній продажу. У перукарні вам можуть запропонувати різні методи знебарвлення, які припускають зміна кольору на окремих ділянках і різної інтенсивності. Там же вам порадять, як часто можна проводити процедуру, щоб не нашкодити.

Професійне освітлення

Змінити колір на кілька тонів – завдання непросте, тому її краще довіряти професіоналам. Досвідчений майстер проведе всі необхідні етапи, намагаючись максимально зберегти здоров'я волосся. Перукарі в салоні зроблять процедуру наступним чином:

  • Визначать, який з світлих тонів буде гармоніювати з кольором шкіри клієнта.
  • Виберуть підходяще засіб потрібного тону й інтенсивності дії.
  • Порадять, можна проводити повне освітлення відразу або необхідно виконати роботу в кілька етапів, щоб не спалити волосся.
  • Застосують спеціальні захисні компоненти, щоб не зруйнувати коріння і стрижень.
  • Пофарбують прояснені пасма в потрібний колір, якщо процедура була частиною майбутньої фарбування.

Техніки освітлення

Перукарське мистецтво йде в ногу з часом, тому прихильницям світлих відтінків пропонують різні варіанти освітлення. До основних видів відносяться:

  • Блондування. Це кардинальна зміна тону на більш світлий по всій довжині. До нього відноситься повне знебарвлення, з абсолютним руйнуванням натурального пігменту; класичне, яке змінює колір лише на кілька тонів; платинове – одне із самих модних сьогодні.
  • Мелірування. Воно проводиться не по всій голові, а частково висвітлює окремі пасма, після чого всю зачіску необхідно тонувати для отримання єдиного гармонійного кольору.
  • Шатуш. Ця техніка покликана імітувати вигорілий колір на сонці, де верхні пасма залишаються темними, а внизу все більше світлішають.
  • Омбре. Цей прийом імітує відросле коріння, колір яких внизу максимально близький до натурального кольору.
  • Балаяж. Цей прийом схожий на омбре, але виконується складніше із-за необхідності домогтися легкого вигорілого відтінку у верхніх шарах.

Як освітлити волосся без шкоди

Суть освітлення зводиться до руйнування пігменту, разом з яким частково руйнується структура волоса. Для того, щоб звести до мінімуму ризик пошкодження застосовуються наступні засоби:

  • Безаміачні барвники. Вони містять мінімум шкідливих компонентів і дуже дбайливо виводять колір, тому підходять навіть для пошкодженого волосся, але і зробити різкий перехід від темного до світлого їм не під силу.
  • Масла для освітлення. Це відносно новий продукт. Вони теж діють дбайливо, але не підходить для сивого і фарбованого волосся після хни.
  • Продукція з кератином. Кератин – засіб, з якого складається натуральний волосся, воно заповнює собою всю структуру, допомагаючи зберегти здоров'я після освітлення.
  • Народні засоби. Вони не нашкодять, але й освітлити локони можуть лише злегка і не за одну процедуру.

Як часто можна освітлювати волосся

Частота походу до перукаря залежить від техніки попереднього фарбування і від ступеня освітлення. Середній строк між процедурами складає 6-8 тижнів. Якщо мова йде про підтримку кольору пасм, як при мелірованії, то можна оновлювати їх через 4 тижні. Важливо, щоб під час повторної процедури майстер не торкався вже прояснені пасма, щоб ще більше їх не пошкоджувати.

Як освітлити волосся фарбою

Для отримання більш світлого відтінку можна вибрати обесцвечивающее засіб, який зробить волосся від 1 до 7 тонів світліше. При цьому воно не додасть ніяких нових відтінків. Рідка фарба не тільки виведе темний пігмент, але і додасть новий світлий, завдяки чому зміниться вся колірна гама, але не більше ніж на 4 відтінку. Чим більшого контрасту ви хочете домогтися, тим більше повинно міститися у фарбі перекису водню. Дія складу призводить до наступного:

  • Спочатку видаляється еумеланін – більш темний пігмент.
  • Потім феомеланін – червонуватий пігмент.
  • Навіть якщо в процесі вам не подобається колір, скорочувати час дії складу не слід.
  • Жовтий відтінок набувають раніше пошкоджене волосся.

Як освітлити волосся перекисом

Недорога рідина, що продається в будь-якій аптеці, така як перекис водню давно використовується тими, хто хоче провести освітлення. Процедура дуже проста. На вимиті, вологі (не мокрі) і добре розчесане пасмо наноситься 3-% перекис за допомогою розпилювача. Її необхідно витримати від 45 до 60 хвилин, залежно від бажаного відтінку. Через пів години одну пасмо можна промити і подивитися на результат. Світлі пористі типи освітлення швидко і легко. Для темних процедуру знадобиться повторити кілька разів.

Знебарвлення перекисом водню може бути не безпечно. Остерігайтеся її потрапляння в очі, на шкіру, на одяг. Більше години за сеанс тримати засіб на голові забороняється, щоб не викликати опіки на шкірі. Повторювати освітлення краще через день. Виливати рідину прямо на голову суворо забороняється. Наносити її можна або розпилювачем або ватним тампоном. Пам'ятайте, що перекис руйнує меланін безпосередньо в стержні волоса, чим сильно травмує його. При частому використанні це призводить до ламкості, випадання і навіть облисіння.

Чим освітлити волосся

Існує чимало професійних брендів, які спеціалізуються на виготовленні освітлювачів. Це окисні емульсії, лосьйони, спеціальні порошки, які необхідно розводити додатковими засобами, безаміачні крему і так далі. До популярних марок, які користуються попитом у салонах краси та розробляються для домашнього використання можна віднести L'oreal, Solvex, Syoss, Palette, Wella, Schwarzkopf, Garnier, Estel та інші.

Професійні засоби для освітлення

Компанії по випуску професійних засобів намагаються залучити покупців, розробляючи як можна більш ефективні і щадні освітлювачі. За рейтингом популярності у топ-5 кращих увійшли:

Бренд

Вид

Дія

Ціна/р.

1. L'oreal Platinum

Паста

Добре забарвлюється в білий тон.

1500

2. Wella Professional Blondor

Порошок

Дає чистий результат без жовтизни.

170

3. Palette Фітолінія

Фарба

Не руйнує, зберігаючи структуру.

220

4.Garnier

Крем, порошок, молочко

Добре освітлює коріння, закріплює колір по довжині.

100

5.Syoss

Фарба

Діє щадяще, але після декількох процедур можлива поява жовтизни.

263

Народні засоби для освітлення

Якщо ви супротивник усякої хімії, то можете звернутися до дарів природи. Виділяються декілька найменувань натуральних засобів, які допоможуть зробити зачіску на кілька тонів світліше:

  • Мед може надати золотистий колір.
  • Лимонний сік входить до складу масок для освітлення, проявляє себе під сонячними променями.
  • Ромашка надає золотистий відтінок. Брюнеток перетворює у шатенок.
  • Оцет. Він добре окисляє, але повинен використовуватися в складі масок, а не як окремий засіб, після нього рекомендується застосування бальзаму.
  • Кориця може не тільки зробити, але надати червонуватий, рудий відтінки.
  • Ревінь володіє відбілюючим ефектом.
  • Цибуля надає мідний відтінок.
  • Фрукти при регулярному застосуванні освітлюють і насичують вітамінами.

Освітлення волосся в домашніх умовах

Зважившись провести процедуру самостійно, пам'ятайте про кілька важливих правил використання косметично коштів. Вони допоможуть уникнути неприємних наслідків:

  • Не мийте голову протягом 2-3 днів до фарбування.
  • Перед нанесенням фарби намажте шкіру по контуру волосся жирним кремом.
  • Не перетримуйте склад, щоб не нашкодити.
  • Наносьте кошти рівномірно, щоб коріння і кінчики не виявилися різних відтінків.
  • Нанесення завжди починається з більш темних коренів.
  • В кінці потрібно обов'язково нанести бальзам.

Освітлювання пасом

Якщо ви хочете освітлити тільки окремі пасма, підберіть колір, який буде відрізнятися на 2-3 тони. Найлегше пофарбувати пасма, якщо надіти шапочку з отворами, звідки з допомогою гачка легко витягнути потрібну кількість волосся. Потім ретельно розчешіть їх і нанесіть засіб по всій довжині. Починати фарбування необхідно з верхніх частин, потім бічних і в кінці нижніх.

Освітлення фарбованого волосся

Якщо раніше ви ваші фарбувалися в темні відтінки, то стати світлою з першого разу не вийде. В залежності від вихідного і бажаного результатів на це піде 3-5 сеансів, які краще проводити з інтервалом у тиждень. Для цього застосовуються спеціальні змивки, але користуватися ними потрібно обережно, щоб не зруйнувати пасма. Більш щадяще діють спеціальні шампуні.

Як освітлити кінці

Для освітлення кінчиків насамперед зробіть проділ на голові, а волосся відведіть вперед. Потім обробіть фарбою всі кінці на бажану довжину. Оберніть фольгою пофарбовані частини, залиште на час, вказаний на засобі. Коли почнеться реакція освітлення, зніміть фольгу і расчешитесь. Це прибере межі між старим і новим кольором. Знову закрийте фольгу і зніміть її, коли час вийде.

Як освітлити коріння

Процедура освітлення коренів проводиться на суху голову. Спочатку ретельно расчешитесь і розділіть на рівний проділ. Почніть наносити фарбу з середини голови, профарбовуючи бажану від коренів довжину. Потім відокремлюйте пасма і перевертайте їх на іншу сторону. Прокрасьте так всю голову. В кінці знову расчешитесь, злегка розтягуючи фарбу по всій довжині.

Як освітлити волосся на один тон

Якщо вам потрібно зовсім легке освітлення, замість професійного кошти можна вибрати народне, ефект якого менш виражений і у вас буде більше шансів не переборщити. На 1 тон допоможе змінити колір 60 г гліцерину, змішаного з 50 г ромашки, настояної на 1 склянці окропу. Маску потрібно наносити на вологі волосся, тримати від 30 до 40 хвилин, обернувши голову фольгою.

Освітлення волосся на 2 тони

Якщо ви вирішили зробити тон світліше на два, краще вибирати безаміачну фарбу. Вона буде діяти не так агресивно. Не дуже рідкий крем допомагає рівномірно розподіляти склад по всій довжині, не розтікаючись, а це важливо для отримання рівномірного відтінку без некрасивих пасм більш темного або світлого кольорів. В іншому дієте згідно інструкції на упаковці.

Як освітлити волосся народними засобами

У будь-яких штучних хімічних барвниках є один істотний недолік – вона робить волосся слабкіше з кожним разом, змушуючи жінок витрачати чимало сил на підтримку та відновлення здоров'я. Такого ефекту немає у народних засобів, які проводять домашнє фарбування щадяще, одночасно збагачуючи волосяні фолікули вітамінами, які в них містяться. У найбільш ефективних рецепти приготування використовуються кориця, ромашка, масло лимона, оливкова.

Масло для освітлення волосся

Оливкова олія містить багато корисних натуральних компонентів, а якщо з'єднати із соком лимона, воно проявить себе як освітлювач. Цей рецепт підходить для власниць русявих відтінків:

  • Візьміть 3 частини оливкової олії, 1 частина лимонного соку або половину ложки соди.
  • Ретельно змішайте компоненти і рясно нанесіть на волосся.
  • Добре розчешіть кожну пасмо.
  • Вийдіть на 1 годину засмагати на сонці.
  • В кінці потрібно змити шампунем, але не використовувати фен під час сушіння.

З корицею

Ще одне природне засіб – кориця. Використовувати її потрібно разом з медом, маслом і кондиціонером. Для приготування не можна брати металевий посуд:

  • Спочатку всі компоненти змішайте: 200 мл кондиціонера, 3 ст. ложки кориці, 70 мл меду.
  • Суміш нанести на чисті волосся, надіньте шапочку для душу.
  • Залиште маску на 3-4 години або всю ніч, обгорнувши теплим рушником.
  • Для посилення ефекту процедуру можна повторити.

З ромашкою

Сама по собі ромашка може надати волоссю м'який золотистий відтінок. Більш ефективний вплив відбувається при змішуванні рослини з лимоном і медом:

  • Візьміть 4 столові ложки ромашки, залийте окропом і залиште настоятися протягом 30 хвилин, процідіть.
  • Потім додайте до настою сік половини лимона і 3 ст. л. меду.
  • Далі потрібно обполоснути відваром ромашки голову і залишити на 1,5-2 години.
  • В кінці змити теплою водою.

Відео

Рекомендації блондинкам при освітлення волосся

Відгуки

Таїсія, 26 років, Перш ніж вирішити, як освітлити волосся в домашніх умовах, я довго студіювала інтернет. В результаті з усіх народних рецептів вибрала ефективний метод освітлення розчином перекису. Я використовувала концентрацію перекису 3% і 1 лимон. Зміни відбулися на 2-3 тони, волосся зараз зі здоровим блиском. Я задоволена домашнім фарбуванням.
Мар'яна, 29 роківЯ вирішила позбавитися від своїх чорних локонів і стати шатенкою. Спочатку думала, як знебарвити волосся вдома, але потім вирішила не експериментувати і пішла до майстра. Процедуру мені проводили цілих три рази, але зате прояснені волосся майже не пошкоджені. Правда, ціна в хорошому салоні Москви виллється у кілька тисяч рублів, але новий вигляд того варто.
Олена, 33 рокиМені дали пораду, як вибілити волосся в домашніх умовах за допомогою спеціального порошку. Я замовила його в інтернет-магазині з Санкт-Петербурга у великий банку. Ціна прийнятна. Колір змінює добре, але волосся стали більш ламкі, як після завивки, тому оздоровлюю їх за допомогою натуральних продуктів, таких, як живильні масла, кефір.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!