Чому місячні йдуть 2 рази в місяць у дівчат і жінок. Причини повторних виділень

Порушення менструального циклу є поширеною проблемою серед жінок, проте не завжди відбуваються збої свідчать про наявність серйозних захворювань. В деяких випадках вони вважаються навіть нормою. Тривалість циклу триває від 21 до 35 днів. Якщо 21-денний період для жінки – звичайне явище, то даний факт пояснює, чому місячні йдуть по 2 рази в місяць.

Причини, за якими можуть йти місячні 2 рази на місяць

Для того щоб визначити чи є дворазові місячні нормою або відхиленням, необхідно об'єктивно оцінити тривалість звичайного менструального циклу. Провівши прості математичні дії, ви зможете розрахувати кількість днів від кінця однієї менструації до початку наступної. Якщо показник буде менше 30 діб, то відповідь на питання очевидна.

Фахівці відзначають цілий ряд факторів:

  • підлітковий вік;
  • підготовка організму до менопаузи;
  • гормональний збій (дисбаланс гормонів);
  • неправильний прийом контрацептивів та встановлення ВМС (внутрішньоматкова спіраль);
  • регулярні стресові ситуації і депресії;
  • наявність захворювань і патологій матки.

Менструальний цикл порушується після проведення аборту, після викидня або пологів. За таких обставин виділення з'являються повторно за цикл, що не вважається серйозним відхиленням або симптомом захворювань. Однак вважати це нормою не варто. Консультація з фахівцем, здійснена вчасно, виключить підозри і запобіжить можливий розвиток серйозних захворювань. Винятком є жінки з патологією у вигляді порушення згортання крові.

Причина повторних місячних у жінок після 40 років

Менопауза - природним процес, що відбувається в результаті вікового старіння. Про настання клімаксу свідчить відсутність менструальних виділень протягом одного року. Після 40 років яєчники знижують свою активність, в результаті чого відбуваються значні збої менструального циклу. Місячні приходять із затримками або, навпаки, виникають повторно через короткий проміжок часу у вигляді рясного кровотечі.

Клімакс розвивається поступово. Менопауза настає через декілька років після появи перших симптомів. Якщо місячні стали приходити повторно за один цикл і ваш вік більше 40 років, то для складання об'єктивної картини того, що відбувається, необхідно виявити додаткові ознаки наближається припинення роботи яєчників. Симптоми клімаксу індивідуальні, однак деякі з них відбуваються у більшості жінок.

Ознаки клімаксу:

  • збільшення тривалості і інтенсивності місячних;
  • виникнення повторних виділень за один цикл;
  • підвищення температури тіла, пітливість;
  • сонливість і підвищена стомлюваність;
  • різкі перепади тиску.

Після пологів?

Після пологів організм жінки проходить етап відновлення. Цей період проходить по-різному і залежить від індивідуальних особливостей організму. Місячні не з'являються протягом кількох місяців, а їх відновлення безпосередньо пов'язано з періодом лактації. Цикл в такий період не відрізняється регулярністю, тому місячні приходять із затримками або два рази у місяць.

Що означають повторні місячні у підлітків 13-14 років?

У підлітків повторні місячні протягом одного циклу не є симптомом відхилень або захворювань внутрішніх органів. Вперше місячні з'являються у дівчаток в 9-14 років. Перші два роки організм активно розбудовується і змінюється. Яєчники починають виконувати нові функції і готуються до здійснення потенційного зачаття.

Для підлітків нерегулярні менструації є поширеним і цілком обґрунтованим проявом. Однак при найменших підозрах про наявність захворювань статевих органів необхідно постійно спостерігатися у спеціаліста. Якщо виділення занадто рясні, супроводжуються різкими болями, з'являються згустки, то консультація лікаря-гінеколога попередить можливі ускладнення.

Небезпечні часті місячні і що зробити?

При регулярному появі місячних раніше терміну, необхідно обов'язково пройти курс обстеження. Часті менструальні виділення призводять до розвитку анемії. Після аналізу виявлених причин таких змін, фахівець призначає певне лікування. Народні засоби або власна ініціатива завдасть істотної шкоди вашому здоров'ю.

Традиційно місячні зупиняють за допомогою препаратів з підвищеним вмістом заліза, гормональними засобами, а також спеціальними процедурами. Ігнорування проблеми призведе не тільки до розвитку можливих захворювань, але і стане причиною безпліддя.

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!