Як збільшити зростання людині

Деякі люди почувають себе ніяково від того, що вони маленького росту, особливо чоловіки. Однак ця проблема вирішувана, причому без особливих фінансових витрат, а лише при грамотному додатку зусиль. Поставивши собі завдання, як збільшити зростання в домашніх умовах, можна легко встановити умови, при виконанні яких це стає реальним. Нерідко причина низького росту полягає в неправильному харчуванні, відсутність занять спортом, важкою або сидячій роботі. Як же стати вище?

Способи збільшити зростання людини

Зростання людини визначається численними факторами. Якщо ще з народження у людини відсутні характерні патології, то його комплекція – це природний прояв організму, тобто оптимальні параметри, необхідні для нормального функціонування існуючих навколишніх умовах. До основних способів збільшення зростання можна віднести:

  1. Правильне харчування.
  2. Вправи.
  3. Відмова від шкідливих звичок.

Препарати, що сприяють швидкому зростанню

Майже всі вітаміни відповідають за зріст людини. Також на це впливають мінерали, амінокислоти, безліч інших речовин. Якщо в організм будуть надходити всі необхідні речовини комплексно, він буде розвиватися правильно, гармонійно, а пов'язані з зростанням проблеми не виникнуть. Для збільшення зростання людині потрібно приймати препарати, у складі яких є наступні вітаміни:

  1. Вітамін А. Представлений компонент сприяє підвищенню регенерації кісткової тканини і взагалі всіх кліток, з-за чого його застосовують у випадках, коли необхідно прискорити процес одужання тканин, будь то перелом або обширний опік.
  2. Вітаміни групи В – це ефективні компоненти для збільшення росту людини. Щоб вплинути на зростання, необхідний повний комплекс: В1, В2, В3, В5, В6, В9, В12. Кожен з них надає найважливішу роль в процесі обміну речовин, сприяє гармонійному розвитку організму.
  3. Вітамін С. Ця речовина сприяє кращому засвоєнню інших вітамінів, чому його необхідно приймати в комплексі з ними.
  4. Вітамін D. Даний компонент активно застосовується, якщо людина не знає, як збільшити свій зріст. Він необхідний підліткам, дорослим, дітям, т. к. насичує кістки і хрящі в організмі кальцієм.

Які продукти допомагають вирости

На зріст людини, крім спадкового чинника, впливає правильне харчування. Якщо воно буде різноманітним, систематичним, тоді будуть надходити в організм вітаміни і елементи, позитивно позначаються на збільшенні росту. Тільки завдяки комплексному підходу (харчування+фізичні навантаження) ви зможете досягти бажаних результатів. До основних продуктах, уживаних для збільшення зростання, належать:

  1. Горіхи. В них містяться білки, кальцій, амінокислоти, калій, різноманітні вітаміни. Невелика кількість волоських горіхів гальмує розщеплення вуглеводів, надає сили організму. Для збільшення зростання горіхи можна додавати в каші, салати, а на ніч добре буде вжити молоко разом з подрібненими горіхами.
  2. Курячі яйця - це в чистому вигляді білок. Вони допоможуть підтримати необхідний рівень енергії в організмі на весь день. Яйця в своєму складі містять велику кількість вітамінів, необхідних для росту. У звареному вигляді яйця без залишку засвоюються організмом. Необхідно вживати 2 яйця вранці, а також 2 штуки ввечері.
  3. М'ясо. Яловичина містить у собі залізо, цинк, які надаю вплив на зростання.
  4. Вівсянка. Необхідну кількість вуглеводів, клітковини ви можете отримати, якщо будете вживати її. Вівсяна каша впливає на розвиток кісткової та м'язової тканин. Якщо не знаєте, як зрости, такий продукт буде найкращим помічником у вирішенні питання. Вона містить такі корисні елементи, як залізо, хром, марганець, цинк, йод, калій, вітаміни групи «Е», «К», «А» і «В». Не забороняється додавати в кашу яблуко, ананас, банан, мед або горіхи.

Взуття та устілки, які роблять вас вище

Устілки, які додають зростання, являють собою спеціальні підстилки взуття, завдяки яким ви візуально станете вище на 2,5-5 див Це популярний спосіб збільшення зростання. Устілки володіють істотними перевагами: вам не потрібно сидіти і чекати, коли збільшиться ваш зріст, а також нічого не потрібно робити, щоб вирости. Надівши взуття з високою підошвою та спеціальні устілки, ви відразу станете вище.

Як збільшити зростання в домашніх умовах

Як збільшити свій ріст в домашніх умовах? Це реально зробити навіть вдома. Однак відразу слід зазначити, що людина росте до 18 років. Кожен організм індивідуальний, тому деякі можуть рости довше. Якщо після зазначеного терміну ви так і не виросли, не варто відразу засмучуватися. Дотримуючись правильного харчування і виконуючи нескладний комплекс вправ, ви зможете здійснити свою мрію – збільшити зростання.

Дитині або підлітку

У підлітковому віці реально поліпшити показники росту, що найскладніше зробити за досягнення 21 року. До цього віку відбувається активний ріст у хлопчиків. Дівчатка вже до 14-16 років вище своїх однолітків протилежної статі. При наявності відхилень від норми, необхідно враховувати не пару речей, які позначаться на поповнення сантиметрів вгору:

  1. Харчування. Підліткам необхідно більше є, бажано продуктів тваринного походження. Не завадять тут і крупи, але в організм має надходити необхідна кількість білка. Інакше без нього ділення клітин буде відбуватися набагато повільніше, а зростання буде зупинятися. Вживайте овочі та фрукти, а якщо відсутня така можливість, то приймайте мінерали і вітаміни. Після консультації з фахівцем можете пройти курс прийому препаратів, в яких активним компонентом виступає кальцій.
  2. Обов'язково займайтеся спортом. У школах є різноманітні секції, які ви можете відвідувати безкоштовно. Запишіться в басейн або тренажерний зал. Для збільшення зростання у вас повинно відбуватися розвиток не тільки кісткової тканини, але і м'язів. При наявності проблем з суглобами або інших захворювань сполучних тканин необхідно підтримувати тонус м'язів звичайними пробіжками вранці. Намагайтеся кожен день гуляти, сонячні промені, свіже повітря – активні стимулятори росту.
  3. У підлітковому віці у дітей нерідко трапляються нервові зриви, поганий сон і депресії. Це пов'язано з втомою від занять у школі або гормональними змінами. Намагайтеся, щоб ваш нічний сон становив не менше 6 годин на добу. Коли ви спите, спостерігається активне ділення клітин, відбувається відновлення організму.
  4. Шкідливі звички (куріння, алкоголь) сприяють гальмуванню росту, закладеного природою. Якщо не обмежити себе від вживання алкоголю і куріння, ви не тільки не зможете дорости до генетично закладеної позначки, а також всі ваші зусилля будуть марними.

Чоловікові або хлопцю

Зараз існує безліч пропозицій з боку медицини, за допомогою яких ви з легкістю додасте у зростанні на 10 або 20 див. Гормональне лікування, операції, хімічний вплив на організм – це все ортопедія 21 століття. Такі операції не тільки дорогі, а також дуже болючі, складні. Але збільшити свій зріст ви зможете і більш простими способами. При систематичному виконанні вправ, правильному харчуванні ви досягнете своєї мети. Тому чоловікам для збільшення свого зростання необхідно виконувати наступні вправи:

  1. Вам знадобиться високий турнік або перекладина. Повисните на турніку, а тримайте руки на ширині ваших плечей, можна трохи відступити, щоб було зручно. Побудьте в такому положенні кілька хвилин. Відпочиньте 30 секунд, знову поверніться на поперечину або турнік, а потім повисните і приступайте до виконання швидких махів ногами (вперед - назад, в сторони - разом).
  2. Повисните на турніку, зігніть ноги в колінах тому. Потім випрямити їх і прогніться кішечкою на турніку. Виконуйте кругові повороти корпусом, а ноги повинні бути разом. Кількість повторів - 10. Не забудьте про перервах на відпочинок.
  3. Повисните на перекладині і відхиліть обидві ноги спочатку в праву, потім ліву сторону. Представлене вправа нагадує маятник або підлогові годинники. Потім зробіть кола ногами в одну, іншу сторону і підніміть ноги вгору, до живота. Кількість виконань даної вправи -10.

Дівчині

Якщо вас природа не нагородила довгими ногами і високим зростанням, не варто відразу впадати у відчай. Систематичне виконання спеціальних вправ допоможе вам розвинути ці параметри. Але потрібно запастися терпінням і витривалістю. Для збільшення зростання виконувати комплекс потрібно як мінімум 2 години щодня. Ефективними є наступні вправи:

  1. Необхідно повисіти на турніку, а перед цим прив'язати до ніг вантаж. Для першого дня занять вистачить провисіти 15 секунд, потім поступово збільшуйте тривалість: висите стільки часу, скільки у вас вийде.
  2. Встановіть для себе якусь високу мету і спробуйте до неї дострибнути. Стрибати слід до того моменту, поки ви не дотягніться до мети. Коли вам це вдасться, встановіть планку ще вище і продовжуйте виконувати те ж саме. Здійснювати дану вправу бажано тим, хто не має проблем з поставою. Якщо є подібні порушення, необхідно підійти до стіни і стати до неї спиною. Перебувати в такому положенні 20 хвилин, але з кожним днем потрібно збільшувати часові рамки, дійшовши до 30 хвилин.
  3. Встаньте на карачки: коліна і руки – на ширині плечей, а голова опущена. Відривайте тулуб і стегна від підлоги, прогинаючись, як кішка, а потім затримайтеся так на 5-10 секунд. Сядьте на п'яти і ступні, прогніться вперед. Повторити 5 разів.

Всі представлені вправи потрібно виконувати кожен день, викладаючись по максимуму. Є й інші вправи, завдяки яким ви можете збільшити свій зріст. Наприклад, відмінний ефект роблять вправи на розтяжку: треба сісти на килимок, робити нахили вперед на рахунок 1, 2 і намагатися дістати до своїх стоп. Прийняти вихідне положення і зробити так ще 10-15 разів. При виконанні цієї вправи за кілька місяців ви зможете не тільки збільшити свій зріст, але і придбаєте додаткову гнучкість.

Можна вирости на 5-10 см після 25 років

До теперішнього часу вважалося, що людина збільшується в зростанні тільки до 20 років. Однак в останні 10 років європейські вчені з'ясували, що у середнього жителя Європи зростання збільшувався до 24 років, а бували випадки, коли людина ріс і до 30 років. Це може виникнути з різних причин: спадковий фактор, індивідуальні особливості організму і багато іншого.

На підставі цих даних було затверджено, що здорові люди зростають до 25 - 26 років. Потім відбувається старіння клітин, хребет починає всихати і формуються мікротріщини. Якщо людина припинив рости раніше 25 років - це або виключення, або тут взяли своє спадкові чинники і хвороби, пов'язані з хребтом. Тому цілком реально, що після 25 років людина може зрости на 5 або 10 див.

Як візуально бути вище

Візуальне подовження фігури – це варіант для ледачих. Даний метод, спрямований на збільшення зростання, може використовуватися, як жінками, так і чоловіками. Першим ділом збільште свою зачіску. Жінка без проблем може зробити собі начісування, а чоловік – наставити чубок, наприклад, як у Роберта Паттісона. При такій стрижці і укладанні вам вдасться збільшити своє зростання на 5 див. Дівчині в цьому плані набагато простіше, вона може надіти туфлі на високій шпильці, а ось чоловікові стилісти пропонують купувати взуття на високій підошві.

Відео

Виконуючи спеціально розроблені вправи, ви зможете збільшити свій зріст, а також придбати хорошу фізичну форму. Ознайомтеся з цим комплексом у відео нижче.

Топ 10 вправ на розтяжку для природного зростання

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!