Маска для волосся з алое

Рослини – це безцінна скарбниця вітамінів, поживних речовин, які людина може використовувати не тільки в їжу. Вони здатні принести і косметичну користь. Наприклад, маска для волосся з алое – це відмінне, дешевий засіб для зміцнення коренів, позбавлення від посічених кінчиків і живлення шкіри голови. Майже у кожного росіянина на підвіконні стоїть це корисне, багате живильними речовинами рослина.

Чим алое корисний для волосся

Ця рослина використовується в самих різних областях. Його сік додають в корисні, смачні напої, наносять на обличчя як омолоджуючого лосьйону, його листи або квітки прикладають до ран або запалень, щоб провести дезінфекцію. Багатий набір вітамінів і антиоксидантів роблять це рослина безцінним для натуральної косметології та медицини. Маски для волосся з соку алое підходять для будь голови, діють щадяще, не викликають алергічних реакцій, абсолютно безпечні навіть для юних дівчат.

Основні корисні властивості таких домашніх засобів:

  1. Зміцнюють волосяну цибулину. Запобігає випадання, завдяки цьому зачіска виглядають значно густіше.
  2. Стимулюють появу нових цибулин. Чим більше в шкірі голови волосяних фолікул, тим густіший буде виглядати ваша зачіска. Масло алое віра, втираемое в корені кожен день, відмінно справляється з таким завданням.
  3. Покращують кровообіг. Так прискорюється ріст волосся. Подібного ефекту можливо досягти лише за допомогою регулярного масажу шкіри голови або використання пекучих засобів (наприклад, шампуні і бальзами з перцем).
  4. Зволожують сухі, ламкі волосся, не обтяжуючи жирні.
  5. Усувають лускату структуру. Від цього залежить зовнішній вигляд всієї копиці. Якщо структура луската, то зачіска виглядає сухою, млявою клоччям.

Народні маски з алое в домашніх умовах

На відміну від покупних косметичних засобів, народні маски дуже дешеві. Їх легко приготувати за допомогою підручних матеріалів, не витрачаючи величезні суми на покупку професійної косметики з сумнівним складом. У народній косметології використовуються соки, ефірні олії, м'якоть, яйця та інші продукти харчування. Нерідко додають вітаміни в ампулах.Щоб зробити ефективний засіб в домашніх умовах, потрібно точно знати застосування кожного інгредієнта, який використовується в рецепті:

  • Корисні властивості алое складно перерахувати в рамках маленького абзацу. Ця рослина застосовується для зволоження, живлення, омолодження; у антисептичних цілях.
  • Мед корисний як поживний інгредієнт. Він володіє жирною текстурою.
  • Лимон – небезпечне для шкіри засіб, тому застосовувати його потрібно обережно. З його допомогою соку домагаються значного освітлення тони, але не можна тримати маски занадто довго. Він впливає на структуру, може призвести до витончення волосся.
  • Яйце (і його особливо жовток) – це джерело поживних речовин. Воно відмінно зволожує, надає блиск.
  • Часник володіє зміцнюючою властивістю, лікує випадання.

З медом

Сік алое з медом часто використовується як цілющий напій – він допомагає при застуді і використовується як профілактичний засіб. Для зачіски ця суміш не менш корисна. Вона допоможе зменшити випадання, надати глибокий, насичений тон, позбавитися від лупи. Маска для волосся з медом і алое допомагає досягти різних результатів. Все залежить від того, які інгредієнти ви додасте в свою домашню суміш. Наприклад:

  • часник зміцнює коріння;
  • грейпфрут допомагає від лупи;
  • жовток і лимон освітлюють тон.

Маска для волосся з медом і алое використовується в основному для живлення шкіри голови. Обидва інгредієнта містять багато корисних речовин. Маска для волосся з алое і меду підійде вам, якщо ваші волосся повільно ростуть, зачіска виглядає тьмяною, млявою. Візьміть сік рослини і мед у пропорції 1:5. Завжди, коли змішуєте продукти для косметичних цілей, допоможіть однорідної маси. Нанесіть маску для волосся з алое на всю довжину, сховайте їх під шапочку для душу. Суміш потрібно витримати 20 хвилин.

Якщо додати в цей рецепт інгредієнти, то він стане ще більш корисним. Спробуйте змішати мед, алое (у зазначеній вище пропорції), два яйця. На цей раз при нанесенні зверніть особливу увагу на коріння. Жовток зміцнить цибулини. Якщо ви хочете добитися яскравого кольору, спробуйте додати дві ложки лимонного соку. Ефект від маски для волосся з алое і лимона буде помітний не відразу. Наберіться терпіння: виконуйте цей ритуал кожну тиждень протягом декількох місяців. Ваш природний колір освітлиться на один тон. Особливо добре це помітно на світло-русявих пасмах.

Для росту з вітамінами

У поєднанні з вітамінними добавками алое віра являє собою потужний засіб для харчування і поліпшення кровообігу шкіри голови. Разом ці ефекти прискорюють ріст. Будь-які вітаміни продаються в ампулах в аптеці. Вартість копійчана, ви купіть десяток бульбашок за 50 рублів. З чим найкраще змішувати алое:

  1. вітамін А;
  2. вітамін Е;
  3. вітамін В;
  4. не варто додавати вітамін С – його в соку рослини в надлишку.

Сік і вітаміни створять занадто рідку консистенцію, яку не вийде витримати на волоссі в якості маски. Необхідно знайти підходящу основу. На ваш вибір:

  • жирний кефір;
  • яєчний жовток;
  • простокваша;
  • купівельна маска для волосся.

Змішайте корисні добавки з основою у таких пропорціях: 3 частини соку, 1 частина рідких вітамінів (кілька крапель), 10 частин густий основи. Вимісіть до однорідної маси. Якщо маска вийшла занадто твердої, розбавте її ложкою води. Нанесіть суміш, рухаючись від коренів до кінчиків. Постарайтеся приділити особливу увагу шкірі голови. Таку маску необхідно утеплити. Укутайте голову рушником. Змийте суміш через 20 хвилин.

Від випадання з часником

Якщо ви страждаєте від ламкого, ослабленого волосся, то вам допоможе маска від випадання. Вона зміцнює корені, відновлює структуру за рахунок поживних речовин алое і часнику. Рецепт приготування маски:

  • ціла цибулина часнику;
  • кілька м'ясистих листків алое;
  • 3 столові ложки меду.

Видавіть сік часнику і листів. Змішайте їх з медом до однорідної маси. Нанесіть на корені і шкіру голови. Зробіть тугий пучок, заховайте його під шапочку і займайтеся своїми справами протягом півгодини. Увагу – ця маска для волосся від випадіння відноситься до розряду нейтральних і щадних. Вона не повинна щипати, колоти або приносити інші неприємні відчуття. Якщо ви помітили це, негайно змийте її. Можливо, у вас занадто ніжна шкіра для соку часнику.

Відео як робити маску для волосся з алое

Робота з рослиною вимагає певної вправності. Якщо ви раніше ніколи не пробували отримати сік алое, відокремити корисні частини листа від баласту, то ознайомтеся з наведеними нижче відео. Якщо ж описані дії занадто складні, або у вас просто немає вдома алое віра, то заміну домашньому соку ви зможете знайти в найближчій аптеці. Всі інші інгредієнти знайдуться у вашому холодильнику.

МАСКА для ВОЛОССЯ з АЛОЕ! для сухих і неживих волосся! МАСКА від ЛУПИ і ПОДРАЗНЕННЯ шкіри голови

Сік алое для волосся. КОРИСТЬ і ЗАСТОСУВАННЯ соку алое для волосся.

Відгуки про результати застосування

Катерина, 32 рокиСкільки себе пам'ятаю, у мене були ламке волосся. Посічені кінчики з'являлися навіть на короткій стрижці. Спробувала зміцнюючу маску з алое для волосся. З першого разу результат був помітний дуже слабо, але я вперто робила її щотижня. Через пару місяців я зазначила, що пасма стали міцнішими, а посічених кінчиків немає.
Євгенія, 25 роківПісля невдалих експериментів з кольором волосся мої пасма перестали рости. Багато чого перепробувала: професійну косметику, харчові добавки, масаж. Результат завжди був ледь помітний. Вирішила випробувати маску з алое і вітамінами. За місяць зачіска відросла на 1,5 см. Для мене це – величезне досягнення.
Галина, 49 роківУ мене дуже тонкі волосся, які постійно випадають. Пробувала зміцнити коріння спеціальним бальзамом, шампунем, навіть дорогим концентрованим засобом в ампулах. Допомагало слабо, тому вирішила звернутися до народних методів і зробила домашню маску з медом. Зараз волосся випадає набагато менше.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!