Маски для волосся з корицею

Зима – прекрасна пора з новорічними святами і іскристим снігом на гілках дерев. Наступ холодного сезону – це ще й важке випробування для волосся: зміна клімату, пересушування, головні убори. Малюються в голові образи скуйовдженою зачіски після шапки, посічені кінчики і мляві тонкі пасма. І тоді на допомогу приходять маски для волосся з корицею. Народне засіб, що містить необхідні вітаміни, антиоксиданти, допоможе відновитися, врятує від лупи, яка виникає з-за холодів, запобігти облисіння.

Властивості

У прянощі містяться дубильні речовини, здатні зупиняти кровотечу, боротися із запаленням. Ефіри, наявні в ній, омолоджують організм. Кориця використовується в приготуванні страв, народній медицині. Її антисептичні можливості відбуваються з евгенолу. З-за нього кору коричника використовують парфумери. Є в ній поліфенол, що володіє схожими з інсуліном властивостями.

Пряність є унікальною, вона використовується в косметології, що містяться в ній речовини багатопланово впливає на волосяний покрив. Так, тіамін має заспокійливу дію, піридоксин бореться з лупою, вітаміни С, Е і До надають блиск, сприяють оновленню клітин і зміцнюють кровоносні судини. Рибофлавін підтримує кровообіг, ретинол допомагає відновити посічені кінчики, холін служить для зволоження, бета-каротин зменшує ймовірність випадання.

Крім цього, кора коричника таїть у собі комплекс вітамінів B, важливих для збереження шевелюри. Мінеральні речовини прянощі допомагають зміцнити пасма. Виготовлена суміш поверне пасмам блиск і густоту, зменшить випадання, сприятливо позначиться на стані шкірного покриву голови. При частому вживанні вона може навіть освітлити. Дієвим складом є маска, в якій разом з корицею використовуються масляні склади і мед. Але перш ніж збирати інгредієнти і готувати, треба визначити, чи не буде алергічної реакції.

Спочатку потрібно нанести трохи засобу на шкіру біля шиї і подивитися, чи не буде почервоніння. Якщо нічого подібного не проявиться, то без побоювань використовувати народне засіб. Однозначно не рекомендується її робити вагітним: жінка в такому стані може дуже різко реагувати на неприємні запахи, склади, до яких зараховується кориця. Забудьте про коричних сумішах, якщо болить голова або зашкалює тиск.

Зміцнення

Одним із властивостей прянощі є зміцнення шевелюри, особливо коренів. Вона покращує кровообіг, надає протизапальну дію. Щоб відчути зміцнювальну дію, використовуйте ефір кориці разом з улюбленим шампунем. Споліскувати голову буде корисно відваром з ромашки, дубової кори або кореня лопуха, настоєм з лушпиння цибулі.

Зміцнити ламкі пасма допоможе складу з корицею і медом, вітаміни будуть поступово відновлювати пошкоджені корені, посічені кінчики. Експрес-допомога при рясному випаданні – змішайте 6 м коричного порошку з жовтком, додайте мед, змішану настоянку календули і перцю, коньяк, цибульний сік (всі компоненти, крім прянощі, по 15 мл). «Заправте» касторовою олією.

Освітлення

Є бажання поміняти образ і трохи знебарвити пасма, але обійтися при цьому без фарби? Освітлення волосся корицею і медом – ідеальний варіант. Супермаски дозволять зробити пасма світліше, при цьому вони будуть блискучими і об'ємними, що малоймовірно після хімічного фарбування. Маска для освітлення може не тільки пофарбувати, вона дозволить і змити вицвілу фарбу з голови, яка придбала незрозумілий відтінок і вже зовсім недоречна.

Як освітлити волосся корицею? Обов'язковою умовою є однорідність суміші – вона повинна бути щільною. Нанесіть її на пасма і гребінцем розподіліть по пасмам. Засіб доведеться тримати довго – близько 4 годин. Ефект освітлення буде не таким, як після фарби, але на пару тонів наблизитися до блонду досяжно. Щоб отримати насиченість кольору, брюнеткам необхідно змішати прянощі з хною. Блондинкам ж треба бути обережніше, кора коричника може надати платинового кольору червонуватий відтінок.

Дізнайтеся, як проводити освітлення волосся корицею у домашніх умовах.

Для зростання

Кора коричника може сприяти швидкому зростанню. Щоб на додаток вони стали більш густими, збільшився обсяг, слід використовувати ефір кориці для масажу голови. Прискорити зростання спробуйте наступним складом. У склянці кефіру змішайте жовток яйця, столову ложку коричного порошку. На вологі після миття голови пасма нанесіть отриманий засіб. Не використовуючи шампунь, змийте його через 25-30 хв.

Склади з перцем посилять зростання. При поганому рості допоможе і ефективна часникова суміш: по ч. л. кориці, меду, подрібнена червона цибулина, часник (4 зубчики). Кашку потримайте в холодильнику, після використання маски промийте голову відваром кропиви. Поєднання імбиру і кориці ідеально підходить для прискорення росту. Натріть 30 гр імбиру, додайте сік грейпфрута (50 гр), 2 великі ложки прянощі, полийте мигдальним маслом. Допоможуть дріжджові для зростання, суміші з обліпихою, з додаванням гірчиці.

В домашніх умовах

Жінки люблять прості маски для волосся з кориці, тому що ефект багатоплановий. З їх допомогою виходить одноразово впливати на цибулину, живлячи її, сприяти кровотоку шкіри голови, надавати локонам лиск, запобігати їх випадання, подарувати їм силу і пружність. А приготувати їх вдома дуже просто, часу займає мало, головне — щоб ви потім не вкрилися червоними плямами, з'ясувавши у підсумку, що є чутливість до прянощі або меду, адже це поширені алергени.

Суміші з ароматною пряністю слід використовувати на сухі пасма, особливо коріння. Прикривши голову шапочкою, обмотавши тканиною, її варто тримати протягом півгодини. Щоб досягти помітного результату, суміш потрібно наносити перед походом в душ. Щоб досягти поставленої мети, вибирайте відповідні рецепти. Отже, які ж маски для волосся існують.

З медом

Мед — унікальний за складом засіб. Воно багате на вітаміни, мінерали - фосфор, залізо, магній, кальцій. З медом корисна для зміцнення і зростання. Якщо ви хочете позбутися від ймовірного облисіння, то додайте засіб вітамін Е. Традиційний рецепт включає:

  • 3 ч. л. меду, коричний порошок;
  • 1 ч. л. масла кокоса і 5 крапель коричного;

  1. Нагрійте кокосове масло в печі або на воді, вмішайте мед, коричний порошок аж до утворення однорідного складу.
  2. В іншому посуді перемішайте.
  3. Суміш краще наносити на пасма теплою.
  4. Голова потім закривається плівкою і зверху рушником.
  5. Через півгодини складу змити.

Рецепт для жирного типу:

  • 1 ч. л. прянощів;
  • яйце (жовток);
  • 1 ст. л. меду;
  • масло жожоба.
  1. Змішайте компоненти (на довгі пасма множте на два).
  2. Тримайте маску близько години.
  3. Змийте з шампунем.

З яйцем і реп'яховою маслом

У процесі приготування маски стежте, щоб яйце не перетворилося в варене і склад прогрівся однаково. Суміш може трохи сильніше палити, якщо коричнева порошок буде свіжим. Тільки ви, за своїми відчуттями, вирішуєте, скільки тримати розчин. Якщо печіння буде вже нестерпною, то обмежтеся чвертю години. Врахуйте, маску, в яку додано яйце, не можна змивати гарячою водою, інакше воно звариться.

  • по 1 ч. л. коричневого порошку і реп'яхової олії;
  • яйце;
  • 2 ст. л. меду.

  1. Перемішайте компоненти і злегка розігрійте (підійде водяна баня чи мікрохвильова піч).
  2. Нанесіть на пасма.
  3. Змийте через 25 хвилин.

Оцініть інші рецепти маски для волосся з реп'яховою маслом.

З кефіром

Склад для зростання насичує вітамінами і речовинами, через пару місяців після використання ви здивуєтеся тому, що пасма будуть гладкими, як шовк і довгими. Для приготування знадобиться:

  • по 2 ст. л. кефіру, оливкової олії;
  • 1 ч. л. меду і коричного порошку;
  • яйце.
  1. Змішайте інгредієнти.
  2. Тримайте на голові 15 хвилин і змийте.

Кефір може добре зволожувати, рятуючи від ламкості і випадання пасм. Як і мед, він обволікає волосок, утворюючи природний щит, що захищає від снігових бур, вітру, ультрафіолету. Дамам, які нещодавно відвідали стиліста, покрасившись в салоні, краще не використовувати маску з кефіром, вона вимиває пігмент, і є всі шанси нівелювати роботу перукаря. Однак якщо ви задумалися про натуральному освітленні, то це засіб згодиться. Рецепт, наведений нижче, допоможе у вирішенні цього завдання.

  • 0,5 гуртки кефіру;
  • 2 ч. л. коричного порошку.
  1. Змішуємо теплий кефір і коричнева порошок до отримання однорідної суміші (перший повинен придбати коричневий колір, крихти порошку видалення з поверхні).
  2. Суміш нанесіть на вимите волосся, через 2 години обполоснути теплою водою.

З бананом

Така поживна маска відновлює, збільшує пружність і силу. Для приготування суміші візьміть:

  • банан;
  • 3 ст. л. масла кокоса;
  • 1 ч. л. коричнева порошок.
  1. Змішайте інгредієнти.
  2. Нанесіть суміш за півгодини до походу в душ.
  3. Помити голову шампунем.

З касторовою олією

Рицинова олія – суперечливий продукт, для когось це чудо-засіб від облисіння, для інших — смердюча і незмивна суміш. Мед наповнює пасма пружністю, дарує їм додатковий об'єм. Кора коричника робить волосся гладкими, а касторове масло надає зміцнюючу дію на волосяну цибулину.

  • 1 ст. л. меду;
  • по 1 ч. л. касторової олії, кориці.

  1. Розтопіть мед і розмішайте його з теплим маслом.
  2. Нанесіть на голову за 30 хвилин до прийняття душу.
  3. Підігрівати суміш перед використанням, не тримати маску з касторовою олією довго, відразу наносити на голову.

З какао

  • банан;
  • 3 ст. л. масло какао;
  • 1 ст. л. кориці.
  1. Погрійте (на водяній бані) масло какао, додайте прянощі, бананове пюре. Дайте суміші настоятися.
  2. Нанесіть суміш. Завдяки додаванню какао пасма стануть густими, перестануть випадати.

З лимоном

Освітлення волосся медом і лимоном — ефективне домашнє засіб. На відміну від професійних засобів, лимонно-медова суміш оздоровить пасма, при цьому вибілить їх не більше, ніж на два тони від натурального кольору. Для приготування візьміть:

  • 1 ст. л. лимонного соку;
  • півсклянки теплого меду;
  • 4 ст. л. коричного порошку;
  • 2 ст. л. бальзаму;
  • 1 ч. л. вітаміну Е.

  1. Змішайте сік лимона, підігрітий мед і прянощі.
  2. Влийте в суміш бальзам, вітамін, перемішайте. Використовуйте керамічний посуд.
  3. Суміш нанесіть на пасма, які перед цим вимили, тримайте під шапочкою близько 4 годин.

З желатином

Особливо корисно таке засіб буде тим, чиї волосся не відрізняються покорою. Желатинова плівка обволікає пасма, захищає, робить їх пружними, гладкими, більш слухняними при створенні зачісок. Кора коричника зміцнює, запобігає випаданню, а кокосове масло і жовток збагачує необхідними речовинами, вітамінами. Процедуру проводите один раз в десять днів.

  • сухий желатин, коричний порошок, бальзам, кокосова олія (одна частина);
  • яєчний жовток;
  • вода (2 частини).
  1. Змішайте желатин, додайте бальзам, кокосове масло, жовток, воду.
  2. Нанесіть маску, відступаючи півтора-два сантиметри від коренів.

З коньяком

  • оливкова олія (100 мл – для довгих, наполовину менше для середніх);
  • коньяк (1 ст. л.);
  • коричний порошок (1/2 ст. л.);
  • яйце (якщо пасма ослаблені – тільки жовток);
  • мед (1 ст. л.).

  1. Замішайте все в міксері.
  2. Засіб нанести на мокрі пасма.
  3. Накривши шапочкою, обгорнувши рушником, тримати годину.
  4. Змити шампунем. Вдавайтеся до процедури раз на тиждень, у результаті волосся перестануть випадати, з'являється блиск, посилиться зростання.

З йогурту

  • натуральний йогурт (2 ст. л.);
  • мед (1 ч. л.);
  • яйце (жовток);
  • олія з оливок, коричний порошок (по одній великій ложці).
  1. Перемішайте продукти, нанесіть. Власницям жирного пасм краще виключити масло.
  2. Тримати засіб 20 хв. Змити шампунем.

З перцем

Традиційний рецепт:

  • олія оливок (5 великих ложок);
  • негустий мед (1/3 склянки);
  • коричний порошок (1 ч. л.);
  • гострий перець (1/3 склянки чайної ложки);
  • порошок гвоздики (1 ч. л.).
  1. На водяній бані перетворити в рідину масло і мед, замішати всі інші інгредієнти (до повного розчинення).
  2. Суміш нанести на чисті, сухі коріння. Маска сприяє зростанню завдяки перцю.

Індійська маска:

  • 1/3 склянки меду;
  • від трьох до п'яти ложок рослинного масла;
  • 1/3 чайної ложки перцю;
  • розмелені гвоздика і кориця (по 1 ч. л.).
  1. Все змішати на водяній бані.
  2. Сухе волосся потрібно розчесати, а потім нанести на коріння масажними рухами.
  3. Основну довжину покрийте рослинним маслом, змішаним з бальзамом-ополіскувачем або медом.
  4. Закривши голову плівкою і рушником, потрібно потримати складу близько години.
  5. Змити миючими засобами.

Дізнайтеся також, чим корисно оливкову олію для волосся.

Фото до і після

Ці фотографії наочно демонструють, якими неживим і сухими волосся були до використання народного засобу і шовковистим, красивими вони стали після. Ви можете надихнутися прикладами дівчат і вирішити для себе, чи потрібні вам маски для волосся з екзотичної корицею, а якщо відповідь позитивний, то які, адже вибір величезний. Пам'ятайте – краса в ваших руках!

Відео

Відеоролики допоможуть зорієнтуватися в світі народної косметології, розмаїття думок і рецептів дозволять вибрати потрібне. Консультант з виготовлення домашньої косметики Ольга Сеймур підкаже, як не витрачатися на дорогі, шкідливі фарби, а обійтися домашніми засобами з освітлюючим ефектом. Ви зможете разом приготувати ефективні маски для волосся з корицею. Ще ви дізнаєтеся, як робити корисну маску з використанням ефіру кориці і засіб для росту, блиску і проти випадіння.

Освітлююча

Освітлюємо волосся на два тони корицею - Все буде добре - Випуск 73 - 05.11.2012 - Все буде добре

З кокосовим маслом

Маска для волосся з кокосового масла, масла какао, Іланг-Іланг, кориці

Від випадіння

Маска для швидкого росту волосся і проти випадіння

Відгуки

Марія, 45 років«Я ніколи раніше не довіряла народних засобів. Раптом в компанії подруг розповіли про чарівну коричну маску. Після хімічної завивки я позбулася половини локонів, а ростуть погано. Відгуки про ефективність застосування кориці мене вразили. Вирішила спробувати, робила маску місяць, волосся перестали ламатися, трохи галузі, стали міцними».
Галина, 30 років«Маски для мого волосся з корицею – ідеальна знахідка, я і раніше використовувала всякі штучки, додавала масла в шампунь, але потім відкрила для себе цю східну пряність. Раджу всім, кому хочеться пофарбувати локони безпечним способом, мед і кориця для волосся – приголомшливий природний освітлювач, маска ідеальна від облисіння, в моєму випадку вона допомогла від лупи».
Ірина, 35 років«Для освітлення спочатку я пробувала саму корицю, але потім з'ясувала, що вона працює в тандемі, кориця з медом утворює з'єднання, близьке по складу до перекису, а якщо ще й додати лимонний сік, то ядерна суміш виходить. Коли побачила результат, була неймовірно задоволена. Маска з меду і кориці подарувала волоссю потрібний мені відтінок - молочно-кавовий, а колір був спочатку темний».
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!