Освітлення волосся корицею: домашні маски

Як освітлити волосся натуральними засобами? Це питання хвилює чимало жінок, які хочуть зробити свій образ яскравіше і при цьому не пошкодити структуру пасм. Існує безліч народних рецептів для фарбування або освітлення волосся натуральними речовинами, що містяться в рослинах. Для цієї мети косметологи використовують кефір, лимон, ромашку. Освітлення волосся корицею – це відмінний і безпечний спосіб. Які його плюси і мінуси? Як освітлити волосся з допомогою кориці?

Користь і шкода освітлення волосся з допомогою кориці

Кориця володіє приголомшливим ароматом і містить масу вітамінів, мінералів, тому її широко застосовують в косметології. Відома спеція багата вітамінами С, А, РР, а ще в ній є залізо, цинк, магній, тому маски володіють лікувальним ефектом. Специфічні речовини в складі цієї прянощі надають їй властивості, які здатні змінювати колір зачіски.

Чимало жінок задаються питанням про те, освітлює чи кориця волосся? Косметологи на питання, чи можна освітлити фарбоване волосся корицею, відповідять ствердно. Спеціальні склади з корицею для волосся дають наступний відновлювальний і естетичний ефект:

  • Благотворно впливають на стан шкіри голови, живить коріння корисними речовинами. Це відбувається з-за утворюється від дії коричної маски розігріваючого ефекту, покращує циркуляцію крові шкіри голови. В результаті цього до коренів надходить більше поживних речовин.
  • Зміцнюють коріння волосся, перешкоджає їх випаданню.
  • Надають пасмам красивий блиск і приємний аромат.
  • Володіють здатністю освітлювати зачіску.

Але застосування кориці для освітлення волосся має деякі мінуси. Щоб домогтися бажаного результату і зробити пасма на 2 тони світліше, доведеться проводити процедуру не менше 5-6 разів. Неприємним побічним ефектом при висвітленні даної меленої пряністю буде відчуття поколювання або печіння, тому не варто застосовувати цей спосіб жінкам з чутливою шкірою голови. У дівчат, схильних до алергії, кориця здатна викликати почервоніння або подразнення на голові. Маску для освітлення доведеться тримати на голові кілька годин, що не завжди зручно.

Ефект від фарбування

Маски з ароматною спецією зроблять світліше пасма натурального кольору. А вийде чи освітлити раніше пофарбовані волосся корицею? Якщо використовувати цей хайлайтер на пасмах з натуральним відтінком, то в результаті відбудеться вимивання фарби або тоніка. Від цього кольору зачіски стане менш насиченим. Вчені пояснюють здатність даної прянощі робити пасма світліше тим, що вона є природним агентом перекису.

Ці дані підтверджують, що можливість освітлити волосся корицею – це не міф, а науково доведений факт. Каштановий відтінок на чорних пасмах легко отримати, якщо змішати хну з цією пряністю і нанести суміш на голову. Солодка спеція в цьому випадку переб'є запах основного засобу і залишить на голові приємний, хвилюючий запах. Ще кошти з цією пряністю підійдуть, щоб прибрати жовтизну з пасом після невдалого фарбування. Цей метод успішно застосовують безліч жінок.

Щоб домогтися освітлення за допомогою кориці на кілька тонів, доведеться процедуру фарбування проводити більше 5 разів. Ефект від застосування масок з ароматною спецією залежить ще від початкового кольору, типу і структури волосся. Так, в одних дівчат природний пігмент (меланін), що надає пасмам той чи інший природний колір, під дією суміші з корицею зруйнуватися легко, а в інших – буде стійко чинити опір.

Як освітлити волосся корицею в домашніх умовах

Існують різні способи зробити зачіску світліше за допомогою кориці. Ці методи чудово підійдуть дівчатам з чорними і темними пасмами. А ось блондинкам їх не варто застосовувати, тому що це призведе до утворення на зачісці червоного відтінку. Якщо ви вирішили використовувати складу з корицею для освітлення голови, то першим ділом придбайте всі необхідні інгредієнти і безпосередньо перед нанесенням на голову змішайте до однорідної маси. Ось кілька секретів:

  • Для волосся середньої довжини в суміш кладуть 3 ложки кориці.
  • Для освітлення довгих пасм подрібненої прянощі знадобиться в 2 рази більше.
  • Для приготування маски з кориці не використовуйте ємність з металу, тому що це призведе до окислення суміші. А якщо після цього ви нанесете неправильно змішану суміш на голову, то в результаті отримаєте на неї огидний зелений відтінок.
  • Після того, як ви правильно приготували суміш, дайте їй настоятися 1 годину.

Бажано перед використанням освітлювального кошти провести тест на чутливість, щоб виключити можливість алергічних реакцій на шкірі. Для цього нанесіть трохи приготовленої суміші за вухом або на згині ліктя і залиште її там на 30 хвилин. Якщо після закінчення цього часу на шкірі не виникне почервоніння або свербіж, то починайте наносити маску з наступної інструкції:

  1. Вимийте голову і за допомогою рушника або фена висушіть голову так, щоб з неї не капала вода, але пасма були вологими.
  2. Розчешіть пасма дерев'яної гребінцем, у якій рідкісні зубчики.
  3. За допомогою пензлики для фарбування пасом нанесіть коричне засіб рівномірно на все волосся. Суміш з ароматною пряністю наносять на корені, але її не слід втирати у шкіру голови, тому що це шкідливо, так як призводить до подразнення, подряпин, опіків, алергії.
  4. Після нанесення всій маски на голову, пасма зберіть у вигляді пучка.
  5. На голову надягніть поліетиленову шапочку для прийняття душу або укутайте її целофаном, щоб створити тепло необхідне для інтенсивного фарбування. Через 40 хвилин теплу шапочку зніміть.
  6. Витримайте маску на голові 3-8 годин.
  7. Змийте засіб з пряністю, використовуючи шампунь. Обполосніть голову відваром ромашки.
  8. Висушіть голову природним способом.

Рецепти масок на основі кориці для освітлення волосся

Всі рецепти світлих масок з корицею обов'язково містять мед. Він діє як пероксид, коли його розведення відбувається в дистильованій воді. А кориця, оливкова олія в світлих сумішах відіграє роль прискорювача перекису. Коричні освітлюючі засоби для волосся наносять 1 раз у 7 днів протягом 3-10 тижнів. Отже, освітлюємо волосся на два-три тони з допомогою кориці з популярним рецептами, наведеним нижче.

- Класичний рецепт з маслом і лимоном

Інгредієнти:

  • 3 ст. л. подрібненої в порошок кориці;
  • 3 ст. л. меду, розведеного в 6 ст. л. дистильованої води;
  • 2 ст. л. соку лимона;
  • 100 мл оливкової олії;
  • 100 мл кондиціонера.

Очищаюча маска для волосся з корицею і медом робить волосся блискучими і красивими. Вона готується просто і швидко. Зробити освітлення волосся корицею у домашніх умовах легко за класичним рецептом:

  • Спочатку порошок кориці висипають у пластикову або скляну ємність і не поспішаючи вводять в неї мед.
  • Все перемішують до однорідного складу.
  • Потім в суміш додають лимонний сік, будь кондиціонер і оливкове масло.
  • Все перемішують і наносять на голову на 3-8 годин, а потім змивають шампунем.

Оливкова олія в даному засобі необхідно, щоб запобігти печіння.

- З додаванням меду і бальзаму

Інгредієнти:

  • Кориця (порошок) – 3 ст. л.
  • Мед – 70 р.
  • Бальзам для волосся – 3 ст. л.

Для приготування освітлювального кошти мед розтоплюють на водяній бані або в мікрохвильовці на режимі «розморожування» до теплого стану. Перегрівати його не можна, тому що продукт втратить свої корисні властивості. У підігрітий мед кладуть корицю і розмішують до однорідності. Після цього в суміш додають бальзам. Приготовлену маску застосовують за вищеописаною інструкції.

- Рецепт з кефіром

Кефір має освітлювальної здатністю, тому його використовують в засобах для зміни відтінку зачіски. Його поєднання з ароматною спецією допоможе оздоровити волосся і зміцнити їх коріння. Щоб приготувати такий засіб, візьміть 5 ст. л. кефіру і змішайте його з 2 ст. л. меленої кориці. Отриманий склад нанесіть на голову, надіньте шапочку і тримаєте від 3 до 8 годин. Потім змийте шампунем.

- Інші рецепти

Для освітлення та оздоровлення, запобігання появи посічених кінчиків, додання блиску, зміцнення коренів волосся підійде маска з додаванням яєчних жовтків. Для її приготування візьміть 2-3 ст. л. меленої кориці, 1 жовток, 3 ст. л. натурального квіткового меду, 1 ст. л. олії оливи, 1 ст. л. соку лимона. Спочатку змішайте ароматну спеції і мед, а потім в отриману суміш додайте інші інгредієнти. Розмішайте все до однорідного стану і нанесіть на голову.

Ознайомтеся з іншими способами, як освітлити волосся в домашніх умовах.

Відео

Жінки люблять вражати оточуючих своєю красою, змінюючи колір зачіски. Як освітлити волосся без шкоди для їхнього здоров'я? Для цього необхідно використовувати натуральні речовини. Очищаюча маска для волосся з корицею і медом допоможе зробити зачіску світліше без шкоди для здоров'я. Як правильно її робити і наносити? Скільки тримати на голові коричне засіб? Скільки процедур з корицею необхідно виконати для досягнення помітного освітлення? Про це та багато іншого розповість фахівець-косметолог у відео:

Освітлюємо волосся на два тони корицею - Все буде добре - Випуск 73 - 05.11.2012 - Все буде добре

Фото до і після освітлення волосся корицею

Якщо ви вирішили зробити корицевий засобом свої темні пасма, то після цієї процедури ви отримаєте шоколадний колір на пасмах. А через кілька тижнів застосування суміші з корицею ваша зачіска придбає рудий відтінок. Натуральні каштанове волосся за допомогою цієї ароматної прянощі можливо освітлити до мідної або рудого кольору, а русяве – до золотистого. За допомогою коричної маски руда зачіска придбає червоний або коричневий тон. Дізнайтеся, кому підійде шоколадний колір волосся.

Відгуки

Тіна, 30 роківЩоб зробити світліше свій природний колір волосся, я використовую засіб з кориці, меду і бальзаму. Я наношу суміш з цих компонентів на голову, витримую її 4 години, а потім змиваю з шампунем. Після першого застосування цього засобу моя шевелюра стала помітно світліше. Особливо мені подобається солодкий запах пряності, який після процедури освітлення ще довго тримається на голові.
Марія, 29 роківМені подруги сказали, що застосування прянощі допоможе змити фарбу, і я вирішила спробувати. Дотримуючись рецептом, я змішала 4 ст. л. меленої прянощі і 4 ст. л. звичайного бальзаму, отримане засіб нанесла на голову і ходила з нею 7 годин, а потім змила. В результаті майже вся фарба змилася з голови. Освітлює чи кориця фарбоване волосся? Так!
Вікторія, 27 роківВід природи у мене світло-каштановий колір пасом. Щоб освітлити їх, я використовую суміш з корицею. Для її приготування беру мелену прянощі, мед, бальзам або будь-яку маску для волосся. Все перемішую і ставлю на пасма. Через 3 години я змиваю суміш з голови шампунем. Цей безпечний спосіб допоміг мені зробити мої волосся здоровими, блискучими, красивими і світліше на 1 тон.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!