Очищення організму в домашніх умовах - з чого почати і як проводити

Більшість з нас живе в агресивному середовищі. Навіть якщо ми не будемо виходити з дому нас оточують токсини, нітрати, інші представники недружньої хімії в продуктах, воді, миючих засобах, паразити. Чистка організму - абсолютно необхідний захід для сучасної людини. Потік різних речовин, що отруюють наші органи, що послаблюють шкіру, припинити неможливо, чистка дозволяє нейтралізувати негативні наслідки.

З чого почати чистку організму

Людське тіло - унікальний механізм, здатний самоочищатися. Для цього потрібно просто не заважати йому виконувати свою роботу. Перше правило чищення - припинити негативний вплив на нього. Якщо ви хочете очистити шкіру - перестаньте використовувати косметику, якщо шлунково-кишковий тракт - перестаньте вживати шкідливу їжу, для очищення органів дихання - знайдіть місце з чистим, прозорим повітрям.

Ви повинні розуміти, для чого вам потрібна чистка організму, на які ділянки ви хотіли б звернути особливу увагу, якихось мінімальних результатів ви хочете досягти. Наприклад, якщо ви бачите, що вам потрібна очищення шкіри обличчя, голови або тіла, то основні зусилля потрібно спрямувати на процедури, пов'язані зі шкірою. Якщо вас більше турбує стан печінки, нирок, шлунково-кишкового тракту, то більше уваги потрібно приділити дієті і тим речовинам.

Для тих, хто визначився з цілями, намітив бажані результати, саме час починати очищатися. Нижче ми розглянемо як потрібно робити процедури для досягнення результату, запропонуємо різні методики, включаючи народні засоби, підказки від іменитих лікарів, а також дамо декілька практичних рекомендацій по чищенню, ґрунтуючись на власному досвіді.

Як робити очищення в домашніх умовах

У людей не вистачає часу на відвідування салонів краси з метою очищення організму. Все відкладається «на потім». А це «потім» ніколи не настає. Це ще не привід для того, щоб відмовляти собі в розкоші бути володаркою гладкої шкіри.

Простий рецепт - огіркова маска, використовуваний багатьма жінками дає вражаючий ефект, глибоко очищає пори, насичує вологою, тримає шкіру в тонусі. Для її приготування потрібен нарізаний тонкими кільцями огірок, який викладається на шкіру обличчя на 30-40 хвилин. Способів очищення на дому з використанням яблук меду, інших засобів дуже багато. Ми розповімо про найбільш дієвих і популярних з них.

Для схуднення

Організм сам здатний очищатися, тому головною умовою очищення для боротьби із зайвою вагою - не давати привід його набрати. Багато дієти перед впровадженням припускають очищення від шлаків, токсинів. Для цього використовують безліч радикальних і щадних засобів. До радикальних ми відносимо - клизмование та голодування. Способи ці дійсно сверхэффективны, але чи готові ви до них? Вони є природними для людини, як біологічного організму? Задумайтеся над цими питаннями, перш ніж застосовувати такі прийоми. Дізнайтеся,з чого почати схуднення в домашніх умовах.

Прихильникам щадних засобів очищення для схуднення ми пропонуємо на деякий час повністю виключити з раціону шкідливі, такі звичні продукти:

  1. Алкоголь у будь-якому вигляді (згубно впливає на весь організм)
  2. Нікотин (вбиває все живе, робить вашу шкіру сірої)
  3. Випічка в будь-якому вигляді, навіть хліб (погано перетравлюється, робить шкіру жирної)
  4. Смажені страви (згубно впливає на організм, страждає шкіра, печінка, ШЛУНКОВО-кишкового тракту)
  5. М'ясо в будь-якому вигляді (погано перетравлюється, навантажує ШКТ, робить шкіру жирної)

Від шлаків і токсинів

Виведення токсинів, шлаків, інших шкідливих речовин з організму відбувається постійно, і якщо б не цей процес, люди не доживали б до 10 років за нинішньої екологічної ситуації. Основним завданням при виведенні токсинів, шлаків є не додавати нових. Чистка організму повинна проводитися тоді, коли в нього разом з продуктами не надходить нових порцій сміття.

Для початку ви повинні збільшити спожите кількість води. Починайте свій день зі склянки теплої води, випивайте протягом дня не менше 3 літрів чистої, некип'яченої води. Якщо ви постійно перебуваєте вдома - поставте ємність з водою на чільне місце, зробіть для себе нормою випивати цю ємність щодня. Беріть воду з собою на роботу і пийте її там. Використовуйте на повну здатності води в цілях очищення організму. Для різноманітності застосовується березовий сік.

Від паразитів

Безліч інтернет ресурсів рясніють шокуючою інформацією про те, що організм людини містить мало не по кілограму страшних паразитів, які думають тільки про те, щоб з'їсти шматок вашої печінки або селезінки. Добре, що це не так , інакше люди б давно вже вимерли. Природа будь-якого паразита така, що він уживається лише в слабкому, хворобливому організмі. Паразит - це додаток до шлаків, токсинів, хімреактивів, які потрапляють в наш організм разом з їжею, повітрям, водою.

Протипаразитарну чистку слід розуміти як профілактичний засіб, пов'язане з вживанням продуктів, які «не люблять» паразити. Це цибуля, часник, червоний перець, інші гострі спеції. Використовуйте ці продукти так, щоб не нашкодити власному організму, не викликаючи дискомфорту. Ці продукти використовують проти грибкових утворень в нашому тілі, на поверхні шкіри. Токсини, шлаки йдуть разом з паразитами стрімко і безповоротно.

Очищення організму людини за різними методиками

Поряд із загальноприйнятими правилами очищення організму, є безліч засобів, розроблених лікарями, знахарями, перевірених роками, тисячами людей. Ми зупинимося на популярних програмах очищення, завдяки використанню яких ви зможете мати високі результати, які ви не тільки відчуєте, але і побачите в дзеркалі.

За методом Євгенія Лебедєва

У своїх книгах Лебедєв доводить, що рак виникає через діяльність паразитів, грибків у організмі кожної людини, пропонує використовувати свій спосіб очищення від них. Частина курсу спрямована на оптимізацію харчування, виключення з раціону практично всіх продуктів тваринного походження, інших, небезпечних, з його точки зору страв:

  • м'ясо (крім м'яса білої риби)
  • молочні продукти (масло, сир, сир)
  • випічка, всі види кондитерських виробів
  • цукор
  • чай чорний
  • газовані напої (в тому числі газовану воду)
  • алкоголь у будь-якому вигляді
  • обмежене споживання картоплі, сої

Залишаються злаки (пшениця, овес, просо, ячмінь тощо), бобові (сочевиця, горох тощо), овочі, фрукти.

В основному ж, робота Євгена Лебедєва спрямована на специфічну очищення з метою боротьби з різного роду пухлинами (як доброякісними, так і онкологічними)

Очищення організму за методом Семенової

Надія Семенова розробила засіб очищення з використанням так званого Інтелекту Природи. Суть методу полягає у використанні природних сил власного організму, а сили ці збільшуються завдяки правильному підходу до харчування, вибору продуктів, звільнення від паразитів і поетапної (7 етапів) очищення від шлаків. Завдяки комплексному підходу та поєднання правильного харчування, фізичної активності даний спосіб очищення приносить досить позитивні результати. Токсинам не залишається місця в тілі.

Народні засоби для очищення організму

Ці засоби очищення доступні кожній людині, можуть застосовуватися практично без протипоказань, мають доволі позитивний ефект при тривалому застосуванні. Люди використовують сік лимона, приймаючи щодня натщесерце за 2 години до їжі; відвар безсмертника, чистотілу, обліпихова, оливкова олія, які теж приймають за годину до їжі. Добре діє журавлинний, буряковий сік, які відмінно очищають судини, роблять шкіру гладкою. Безліч засобів для профілактики паразитів.

Активоване вугілля

Це екстрене засіб очищення, ніж профілактичне. Абсолютно нешкідливі пігулки, які беруть з розрахунку 1 таблетка на 10 кг ваги. При отруєннях - активоване вугілля не дає шкідливих речовин вбиратися стінками шлунка, кишечника, адсорбуючи шкідливі речовини і виводячи їх з організму не перевареними. Шлаки з токсинами йдуть. Вугілля адсорбує бактерії, тому не слід застосовувати його на постійній основі, тому що організм буде отримувати корисні речовини в меншому обсязі, а наша травна система дуже залежна від містяться в ній бактерій.

Рис натщесерце

Класичний спосіб очищення. Продукт перебиває апетит, калорій в ньому дуже мало, легко перетравлюється. Тим часом, організм використовує цей час для боротьби з токсинами, шлаками всередині нього, не відволікаючись на перетравлення їжі. Рис показаний тим, хто страждає алергією, т. к. не може викликати у цих людей ніяких неприємних наслідків.

Рицинова олія

Рицина - з цієї трави роблять касторове масло. Продукт має проносний ефект. Треба накапати касторки з розрахунку 1 крапля на 1 кг ваги, випивати за один ковток, запивати лимонним, яблучним або апельсиновим соком. Процедуру роблять один раз в день. Ефект від чищення наступає з перших днів. Використовують для поліпшення кольору шкіри, відчуття легкість кишечника. Відзначається ефект проти паразитів. Рицина дуже неприємна на смак, може викликати у деяких людей нудоту. Тому процедуру краще робити ввечері, через кілька годин після останнього прийому їжі.

Гречка з кефіром

Цей продукт відмінно очищає печінку, зміцнює стінки судин. Для її використання потрібно один раз на день робити собі таку страву: гречка ошпаривается окропом, заливається склянкою кефіру. Все це залишається на ніч - вранці страва буде готове до вживання. Вмикайте такі сніданки в свій щоденний раціон, тоді проблеми з печінкою, судинами обійдуть вас стороною, додаткова чистка не знадобиться і шлаків з токсинами не залишиться місця в організмі.

Ознайомтеся з іншими методами, як проводитьсячистка кишечника від шлаків.

Відгуки

ДаринаЗ усього перерахованого я використовую для очищення організму касторове масло. Кілька днів поспіль три-п'ять (на скільки вистачить терпіння). Ефект дуже сильний. Значно поліпшується колір шкіри, зникає тяжкість, здуття кишечнику. Рекомендую.
НатаГречку з кефіром спочатку робила своєму чоловікові для очищення печінки, потім стала є сама для вирішення питання з проблемною шкірою. Зараз це блюдо - наш сімейний щоденний раціон. Дуже смачно і корисно для організму.
СвітланаРис натщесерце в свій час мені допоміг скинути 20 кг ваги. Я просто замінила їм свій сніданок, з'їдаючи жменю рису вранці. Головне - не додавати до вареної (а краще приготованих на пару) рісу ніяких спецій (ні солі, ні соусу) - тоді ефективність цього засобу просто приголомшлива! Шкіра розгладжується незважаючи на вік.
МашаАктивоване вугілля застосовують час від часу все , крім цього, використовую курс чищення вугіллям один раз в рік. П'ю по 6 таблеток щодня протягом 7 днів. Стан кишечника значно поліпшується - проходить здуття, важкість. Рекомендую.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!