Лляне масло для волосся - відгуки про застосування. Маски для волосся з лляною олією

Що робити, якщо звичайні шампуні не можуть відновити пошкоджене волосся? Як наситити шкіру голови поживними речовинами, активізувати зростання пасом? Лляне масло для волосся – ідеальне рішення. Його активні речовини відновлюють структуру пасм, які були пошкоджені і ослаблені.

Чим корисне лляне масло для волосся?

Склад лляної олії унікальний, а користь для волосся при його використанні величезна. Особливий вплив на структуру надають жирні (Омега 3 і 6), олеїнові кислоти, вітаміни Е, F, У, К. Засоби на основі льону відрізняються високою ефективністю, не завдають шкоди пасмам і займають лідируючу позицію по відношенню до знаменитим репейному, касторовому масел.

Способи застосування

Олія з льону приймають в рідкої консистенції, наприклад, у вигляді сироватки для волосся luxury, ollin, sol. У медичних цілях використовують очищений чи нерафінований продукт холодного віджиму, оскільки така його форма зберігає всі необхідні організму вітаміни. Лляне масло приймають також в капсулах. Подрібнений порошок насіння – вітамінна добавка в різні страви.

Як приймати у чистому вигляді?

Лляне масло не втрачає поживних властивостей, якщо приймати його холодним або кімнатної температури. Саме ліки приймають щодня по 1 ст. л. (тричі за день) або змішують з іншими ефірними маслами, кисломолочними продуктами, соусами, салатами, першими, другими стравами. Ефект від регулярного прийому продукту приголомшливий: пасма набираються сил, енергії.

В капсулах

Приймають лляне масло в капсулах (дивіться фото). Вони покриті желатинової оболонкою, яка сприяє відмінному збереження корисних властивостей. Препарат краще використовувати в капсульної форми, ніж у рідкому вигляді. Засіб доступно в аптеці без рецепта лікаря.

Склад: активна речовина – поліненасичені жирні кислоти Омега-6, Омега-3, вітамін Е.

Показання: лляне масло застосовується з метою профілактики та лікування, зростання пошкоджених пасм. Препарат використовують при гіпертонії, з метою профілактики серцевих недуг, у гінекології, лікування сечової системи.

Застосування: прийом льняного масла для волосся призначають всередину дорослим і дітям від 12 років по 3 капсули на день разом з їжею. Тривалість лікування: 30 днів.

Протипоказання до застосування: препарат не має особливо виражених протипоказань, крім індивідуальної нестерпності його компонентів.

Вартість: від 120 р.

Рецепти масок для зміцнення волосся

Про користь реп'яхової, касторової олії для пасм відомо давно, а от про лляному знають не всі. Його багатий склад активізує фазу росту волосяних фолікулів. Деякі цибулини знаходяться в «сплячої» стадії. Вони починають рости лише при впливі особливих факторів (гормонального сплеску під час вагітності, масок, масажу). Регулярне використання лляної олії зробить ваші волосся розкішними, густими, пухнастими. Розглянемо ефективні маски, зміцнюють пасма.

Від випадіння та для росту волосся

Склад: рицинова, оливкова, реп'яхову, лляна олії для волосся з селеном по 2 ст. л., вітамін Е (2 капсули).

Показання: масляна маска застосовується, щоб активізувати зростання волосяних цибулин. Її активні компоненти зміцнюють коріння пасом, зменшуючи випадання.

Застосування: всі інгредієнти злегка розігріваємо, додаємо вітамін Е, наносимо на корені локонів. Засіб витримуємо приблизно 50 хвилин. Потім змиваємо все шампунем, обполіскуємо голову теплою водою.

Для сухих кінчиків

Зволожуюча маска для локонів сприяє відновленню пошкоджених волосків.

Склад: яєчний жовток, коньяк (5 ст. л.), лляна олійна рідина (2 ст. л.).

Показання: засіб застосовується, щоб усунути сухість шкіри, посічені кінчики, відмінно живить шкіру.

Застосування: змішуємо всі інгредієнти. Отриману суміш наносимо на попередньо зволожені коріння, залишаємо на півгодини. Потім змиваємо теплою водою, застосовуючи шампунь.

Для жирного волосся

Склад: жовток яєчний, мед (1 ст. л.), кефір (2 ст. л.), олійна рідина льону (1 ст. л.).

Показання: засіб на основі олії з льону чудово живить шкіру, контролює виділення секрету сальними залозами, налагоджує обмін речовин, мікроциркуляцію в області шкіри голови.

Застосування: ретельно змішайте всі складові кошти. Нанесіть суміш на корені, втираючи, потім розподіліть рівномірними порціями по всій довжині волосся. Залиште засіб на 30 хвилин, обгорнувши голову плівкою, потім рушником для кращого ефекту. Змивати не потрібно гарячою водою, використовуючи шампунь.

Для блиску

Склад: лляний продукт (2-3 ст. л.), сік половинки лимона.

Показання: живильна маска відновлює структуру волосся, надає їм блиск.

Застосування: змішати необхідні компоненти, рівномірно цілющу суміш нанести на всю довжину волосся. Витримати не менше 30 хвилин під плівкою, рушником, обгорнувши голову для збереження тепла. Змити засіб шампунем з великою кількістю теплої води.

Яка маска допоможе доглядати за вашими волоссям в осінньо-зимовий період, дізнайтеся з відео.

Рецепти здоров'я Рецепти маски з лляною олією для здоров'я волосся

Відгуки

Олена: – “Нещодавно дізналася про корисні властивості лляного масла для волосся, вирішила провести лікування пошкоджених хімічної завивкою волосся. Регулярне нанесення лікувальної маски з льоном дало очікувані результати: з'явився блиск, обсяг, пасма стали здоровими."

Діана: – “Олія з льону стала використовувати за порадою кращої подруги. Ефект приголомшливий! Всього за тиждень в мене зникла лупа, а локони набули чинності. Ще помітила, що вони почали інтенсивно зростати. Маска для росту прядок справді цілюща."

Лідія: – “Завжди мріяла про красиве, густої шевелюри. І нарешті, мрія збулася: всього за місяць тонкі, ламкі волосся серйозно змінилися після застосування поживного засоби на основі олії льону, цибулі."

Ксенія: – “Турбувало те, що пасма швидко жирнели, виглядали блідими. Використовувала маску з льняного масла для жирного волосся, переконалася в її ефективності. Волосся сяє здоров'ям, а подруги тихенько заздрять їх густотою."

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!