Дігтярне мило для волосся: користь і відгуки

Здоров'я волосся напряму залежить не лише від здорового способу життя, правильного харчування, але і від догляду за ними. Для збереження здоров'я і очищення шкіри голови, одним з варіантів звільнення є дігтярне мило для волосся. В склад якого входить: березовий дьоготь - 10%, жири й луги - 90%. Березовий дьоготь має ряд цілющих властивостей і вважається одним з найкращих природних антисептиків.

Чим корисно дігтярне мило для волосся

Дігтярне мило підходить для всіх типів волосся! Цілющі властивості мила допомагають позбавитися від випадання волосся, лупи та себореї. Його використовують для лікування педикульозу, загоєння ран. Воно дуже швидко нормалізує стан шкіри голови, відновлює пошкоджену структуру волосся, швидко справляється з лупою і сприяє зміцненню волосяних цибулин. Користь цього засобу очевидна.

Застосування дегтярного мила

Не рекомендується застосовувати дігтярне мило постійно, найточніше провести курс 15 процедур, після чого зробити перерву (2 місяці).

Від випадіння волосся

Замість звичайного шампуню, миємо голову милом 1-2 рази в тиждень

Обполіскуємо:

  • Слабким розчином яблучного оцту з водою (у співвідношенні 1:10)
  • Відваром ромашки. 1 столову ложку води заливаємо 1 л окропу, даємо настоятися, зціджуємо через сито. Отриманим відваром обполіскуємо волосся.
  • Водою з лимонним соком. (у співвідношенні 1:10)

Від лупи

Робимо з мила густу піну і наносимо на шкіру голови, рівномірно розподіляючи. Залишити піну на 10 хв, періодично масажуючи. Потім змити теплою або прохолодною водою або відваром ромашки. Повторювати процедуру не менше, ніж 2 рази на тиждень протягом 1,5-2 місяців.

Від вошей

За допомогою дегтярного мила, позбутися вошей можна з першого разу. Для цього потрібно намилити мокру голову до утворення однорідної піни і почекати 7-10 хвилин,

потім добре промити під проточною водою, просушити і прочесати густим гребінцем. Дігтярне мило - гіпоалергенний і абсолютно нешкідливо для вагітних, годуючих мам і маленьких дітей.

Правильне миття жирного волосся

Дрібно натерти мило, змішати з теплою водою до утворення піни, масажними рухами нанести на вологе волосся, потім змити водою і сполоснути лимонним розчином (50 мл соку + 500 мл води).

Результат можна побачити після першого застосування. Варто відзначити, що дігтярне мило призначене для жирної шкіри голови. Вона знежирює, підсушує, знижує

інтенсивність вироблення секрету сальних залоз, при цьому делікатно і ретельно очищає волосся і шкіру голови. Для миття жирного волосся не рекомендується використовувати гарячу воду.

Ідеальна температура для миття голови - C. 30-35 Жирні волосся набагато простіше лікувати, ніж ослаблені, ламкі або сухі.

Як використовувати для приготування масок для волосся

Існують різні способи приготування лікувальних масок на основі дегтярного мила.

Маска від випадіння

Склад:

  • 100 гр. сметани
  • 1 столова ложка натертого на тертці дегтярного мила
  • 4-5 крапель олії вітаміну А.

Спосіб приготування:

Перемішати всі інгредієнти, отриману маску рівномірно втерти в шкіру голови, залишивши на 2-3 години. Потім добре змити теплою водою з шампунем.

Маска для росту і обсягу

Склад:

  • 100 мл. горілки
  • 5 ст. л рослинного масла
  • 2 ст. л яєчного жовтка
  • 1 ст. л меду
  • 1 ст. л мила дегтярного

Спосіб приготування:

Дігтярне мило змішуємо з водою до утворення однорідної піни. Додаємо горілку, рослинне масло, яєчні жовтки, мед — все добре змішуємо. Отриману маску втираємо в коріння волосся, розподіляючи по всій довжині гребенем. Через 30 хвилин змиваємо маску водою з шампунем і бальзамом.

  • Тримати: 30 хв
  • Курс: 4 рази на місяць.
  • Повторювати курс 2 рази в рік.

Відгуки

ГаннаУ мене була сильна лупа. Якими тільки засобами не користувалася, але нічого не допомагало... Мій косметолог порадив використовувати дігтярне мило. Після перших трьох застосувань я вже побачила перший результат результат. Лупа по не многу стала зникати, а де то через 1,5 місяці вона зовсім зникла! З мінусів цього засобу хочу зазначити: наявність неприємного запаху і не естетичний зовнішній вигляд. Але найголовніше - бажаного результату я домоглася, чого дуже і дуже рада! Раджу спробувати Дігтярне мило всім своїм знайомим і друзям, які так само, як і я шукають чудодійний засіб.
ВікторіяПривіт, моя проблема полягала в сильному випаданні волосся, користувалася різноманітними народними засобами на основі чорного хліба, цибулі, меду, яйця. Допомагало, але не на довго. Прочитавши відгуки про дегтярном милі, вирішила придбати і випробувати на собі. Стала користуватися ним раз в тиждень і моєї проблеми, як і не було. Волосся помітно зміцніли, придбали здоровий блиск і перестали випадати.
ОленаПостійно купую дігтярне мило! Мені підходить, що воно дорого коштує і ним можуть користуватися всі члени сім'ї. Їм можна мити голову і обличчя, використовувати для гігієни тіла. Запах нас зовсім не бентежить, через 10 хв після миття він випаровується і в подальшому взагалі зник. Загалом, одні плюси)) і ніяких мінусів.
СвітланаЯ так само використовую мило, замінюючи їм звичайний шампунь. Роблю це курсами 2 місяці користуюся, потім 1 місяць обов'язково роблю перерву, щоб не пересушити шкіру голови. Після миття голови, обов'язково ополіскую волосся водою з лимонним
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!