Кокосове масло для волосся: застосування в домашніх умовах

З часів прекрасної Клеопатри жінки почали застосовувати натуральні засоби, даровані нам природою, щоб бути привабливими, молодими і чарівними. Кокосове масло для волосся використовується представницями жіночої статі повсюдно. Якими корисними властивостями володіє кокосовий екстракт, і як його застосовувати для волосся? Зараз ви дізнаєтеся про це, а за допомогою покрокових інструкцій з фото і відеоуроку навчитеся робити корисні маски для всіх типів волосся.

Застосування масла кокоса для волосся

Якщо ви були в Гоа, Таїланді або Індонезії, то напевно помітили, які шовковисті, блискучі, дихають силою і здоров'ям волосся у місцевих дівчат. Секрет краси полягає в регулярному застосуванні чудодійного кокосового масла.

Варто тільки намазати волосся цим засобом, як на клітинному рівні запускається безліч процесів, омолоджуючи і прикрашаючи нашу шевелюру. В результаті такої комплексної терапії волосся перестають сіктися, зміцнюється їх структура. Досягається це за рахунок спільної роботи вітамінів і органічних кислот, які містяться у складі кокоса:

  • Тіамін
  • Фолієва кислота
  • Нікотин
  • Піридоксин
  • Олеїнова кислота
  • Лауринова та каприлова кислоти
  • Пальмітинова, аскорбінова і стеаринова кислоти

Його щільна консистенція створює захист на волоссі у вигляді тонкої невидимою плівки, захищаючи шевелюру від механічного впливу, а також зберігаючи білок, з якого складається волосся.

В кокосовому маслі немає хімічних речовин, тому воно безпечне для нашого здоров'я. Але часом побічні дії можуть виникнути у зв'язку з індивідуальними особливостями організму.

Порада: перш ніж змащувати всю голову кокосової маскою, зробіть тест на маленькій ділянці шкіри (на згині ліктя, за вухом), щоб упевнитися у відсутності алергічних реакцій.

Як робити і застосовувати кокосові маски для волосся

Вибираючи кокосове масло для косметичних процедур, перевагу віддавайте нерафінованій продукту, в якому збереглися корисні речовини. Користь від такого продукту набагато вище, ніж від рафінованого.

  • При використанні нерафінованої продукту, натирайте їм коріння волосся, а потім за допомогою гребінця розтирайте його по всій голові.
  • Кокосове масло спочатку тверде, і перед застосуванням його необхідно розтопити. Це роблять на водяній бані або тримають якийсь час у теплих долонях.
  • Наносити засіб потрібно до миття голови на брудні, але не занадто сальні, сухі волосся.
  • Покриті маскою волосся потрібно заплести в косу або зафіксувати шпилькою, щоб вони не могли розтріпатися, потім надіти поліетиленову шапочку і утеплити голову шарфом, тюрбаном або рушником.
  • Не потрібно наносити на волосся надмірна кількість масла. Суворо дотримуйтеся рецептури. Якщо втирати жирний продукт у великій кількості, важко видалити його залишки з волосся.
  • Змиваючи маску, спочатку нанесіть трохи шампуню і спіньте його разом з маскою, потім промийте волосся водою. Ретельно прочешіть їх під водою щіткою, щоб остаточно видалити з пасом і локонів косметичну суміш.
  • Якщо косметичні процедури для волосся ви проводите в профілактичних цілях, то робіть маски два рази в 7-10 днів. Якщо хочете вирішити якісь проблеми (розшарування волосся, лупа, роздратування і т. д.), вам знадобиться курс процедур у кількості 10-15 масок.

Рецепти масок

  • Для сухого волосся

Змішайте 5 столових ложок кокосової олії і таке ж кількість густої сметани. До суміші додайте дві ложки меду. Всі інгредієнти потрібно прогріти до розчинення крупинок і утворення однорідної маси. Нанесіть засіб на прикореневу частину голови, гребенем з дрібної щетиною розподіліть його до кінчиків стрижки. Утеплите голову, через годину змийте. Сушіть волосся в природних умовах.

  • Для нормального волосся

Один стиглий банан (при бажанні його замінюють авокадо) подрібнюють до пюре з'єднують з рідким кокосовим маслом один до одного. Засіб наносять по пробору від лоба в бік потилиці. Далі подушечками пальців роблять легкий масаж голови, розподіляючи бананово-кокосову масу в бік скроні і вуха з обох сторін. Засіб не буде розтікатися, якщо шевелюру зібрати в хвіст або завиток на маківці і закріпити шпилькою. Голову необхідно утеплити, а через годину промити шевелюру.

  • Для жирних

Використовуйте пару столових ложок пахучого розтопленого масла кокоса. Додайте стільки ж морської солі. У дзеркала нанесіть маску на волосяний покрив, залишаючи шкіру голови сухий. Пригладьте пасма, утепліть їх. Через годину промийте шампунем. Маска додасть волоссю здоровий блиск і приголомшливий запах.

  • Для змішаних волосся

У рівних кількостях (приблизно за 2-3 ст. л.) береться розмарин і квітки ромашки. Збір заливається окропом (400 мл) і настоюється трохи більше години, після чого проціджують і змішується з парою столових ложок топленого масла кокоса і однією ложкою кокосового молока. Тримайте маску не менше години, потім змийте і зробіть укладку (за бажанням). Після процедури волосся красиво блищати, мати золотистий відлив (тому маску рекомендовано робити блондинкам і жінкам з сивиною), а також смачно пахнути.

  • Для зростання

У 35 мл реп'яхової, вводять 45 мл розтопленого масла кокоса. Далі потрібно змішати і зволожити маскою всю довжину волосся. Змити через годину. Волосся почнуть рости швидше, а також придбають красивий блиск. Такий догляд за шевелюрою рекомендується проводити щотижня.

  • Для шкіри голови

Одна з найчастіших проблем шкіри голови – сухість, на тлі якої виникає лупа. В цілях профілактики сухості необхідно раз на тиждень змащувати шкіру голови перед купанням ватним диском, змоченим в розтопленому кокосовому маслі. Потримайте засіб на шкірі деякий час, потім змийте.

Кокосове масло для волосся. КРАЩІ маски для волосся з кокосовим маслом

Про користь олії кокоса

Цей продукт (не плутайте кокосове з пальмовою) вважається повністю натуральним. Його добувають з м'якоті стиглих горіхів. У ньому містяться корисні речовини, що надають сприятливу дію на структуру волосся і стан шкіри голови.

Кошти з маслом кокоса володіють антиоксидантними властивостями. Тобто ваші волосяні цибулини будуть захищені від згубного впливу зовнішніх факторів.

  • Регенеруючі властивості продукту допоможуть вам пом'якшити шкіру голови, її роздратовані ділянки, запобігти запальні процеси.
  • Протигрибковий ефект: шкіра голови буде надійно захищена від виникнення подібних захворювань волосся.
  • Регулярно використовуючи кокосове масло для шкіри голови, ви захистите її від хвороб, що викликаються різними мікробами.

Види

Косметологи використовують два види масла: рафінована і нерафінована. Обидві різновиди цього продукту продаються в аптеці або в магазинах індійських товарів.

У нерафінованої олії приємний натуральний запах, а от у рафінованої його різновиди важко вловити нотки кокоса, зате запах жиру в ньому присутня. В процесі рафінації продукт втрачає ряд корисних речовин, і такий вид масла вже не настільки корисний для краси, як його нерафінований побратим. Однак рафінована олія широко використовується ще й при проведенні косметичних процедур для обличчя і тіла.

Для чого ще корисно кокосове масло

Продукт корисний не тільки для догляду за шкірою обличчя, тіла і волоссям. У деяких країнах кокосовим маслом замінюють вершкове при приготуванні десертів і випічки. Страви, приготовлені з додаванням кокоса, виходять ароматними, ніжними та смачними.

Крім нанесення масла кокоса на волосся, косметологи активно користуються ним як засобом проти зморшок. Компоненти продукту уповільнюють процеси старіння, надають видимий ефект омолодження і перешкоджають появі зморшок і складок.

У народній медицині кокосову олію, що використовується як загоює засіб при синцях, ударах і саднах. На місце удару накладається компрес з бинтом, просоченим розтопленим кокосовим маслом. Зверху компрес закутується теплим шарфом і тримається кілька годин, потім пов'язку потрібно змінити.

Як бачите, кокосове масло – універсальний продукт. А ви використовуєте його в косметичних цілях? Можливо, ви знаєте якісь особливі рецепти масок з використанням цього засобу? Розкажіть про це в коментарях.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!