Як очистити пори на носі - підготовка та розпарювання шкіри, методи чищення з фото

Забиті пори на носі – проблема, яка спостерігається у дівчат з будь-яким типом шкіри. Щоб від неї позбутися, потрібна регулярна чистка. Очищення пір на носі потрібно проводити акуратно, точно дотримуючись інструкції, інакше чорні точки швидко повернуться, в більшій кількості і запалені.

Класична чистка

Традиційна чищення пір носа проводиться в три етапи: підготовка, розпарювання і безпосередньо очищення. У ході процедури видаляються надлишки шкірного сала, піт і бруд з отворів. Це дозволяє дермі дихати, крім того, так нормалізіруются обмінні процеси, активізується вироблення колагену і еластину, поліпшується колір обличчя.

Підготовка

Перш ніж видаляти сальні пробки, потрібно очистити обличчя. За допомогою косметичних засобів – молочка, гелю або масла – проводиться видалення макіяжу. Якщо ви не були нафарбовані, все одно треба вмитися і/або протерти обличчя тоніком або спеціальним розчином. Це видалить невидимі оку забруднення верхнього шару епідермісу.

Розпарювання

Процедура розпарювання полягає у впливі на шкірні покриви гарячим паром. Він може виходити від звичайної кип'яченої води, але для кращого ефекту застосовують спеціальні ванночки. Склади залежать від типу шкіри:

  • Жирна. Вода + пару крапель ефірного масла м'яти, лимона або чайного дерева.

  • Суха. Вода + 2-3 краплі екстракту ялиці або троянди.

  • Нормальна. Столову ложку сухих квіток ромашки залийте склянкою окропу. Настоюйте 30 хвилин. Змішайте готовий відвар з гарячою водою.

Частота проведення процедур розпарювання теж залежить від типу дерми: раз у тиждень для сухої і нормальної, двічі для жирної. Загальні рекомендації до распариванию:

  1. Беріть гарячу воду, але не окріп.

  2. Влийте обраний склад в каструлю. Краї ємності викладіть рушником.

  3. Нахиліться над каструлею, але не занадто низько. Важливо, щоб ви відчували себе комфортно.

  4. Зверху накрийте рушником.

  5. Тримайте голову над парою близько 10-15 хвилин, якщо ваша шкіра схильна до жирності, і 5 хв – якщо до сухості.

  6. Після процедури не витирайте обличчя, щоб не нівелювати ефект. Дайте эпидермису висохнути самостійно, потім приступайте до наступного етапу.

Альтернативний спосіб розширити пори – використовувати замість ванночок спеціальні гелі або креми для розпарювання. Вони продаються в аптеках і косметичних магазинах, застосовуються по інструкції. Часто потрібно просто нанести розігріваючу засіб на ніс і витримати деякий час (10-15 хвилин).

Очищення

Після того, як ви розкрили пори, очистити їх без ризику травмувати шкіру. Діяти, тим не менше, все одно потрібно акуратно. Дотримуйтесь такої інструкції:

  1. Оберніть пальці бинтом або серветкою. Промокніть їх саліцилової кислоти або спиртосодержащем засобі.

  2. Злегка натискаючи, акуратно очистіть великі забруднення пір на носі. Замість пальців можна використовувати пінцет.

  3. Змішайте сіль і соду в рівних пропорціях (по щіпці кожного засобу). Готовий домашній скраб нанесіть на ніс і легенько потріть. Суміш допоможе глибше очистити пори.

  4. Соду і сіль змийте теплою водою.

Розширені пори на носі важливо не тільки очистити від сальних пробок, але й звузити – щоб вони менше забивалися знову. Цю процедуру роблять відразу після попередньої:

  1. Трохи соку лимона або іншого кислого фрукта нанесіть на шкіру носа.

  2. Змийте холодною водою.

Крім того, добре для звуження допомагає протирання дерми кубиком льоду. Заготовте їх заздалегідь із звичайної води або відвару ромашки. Після очищення та звуження, дайте шкірі висохнути самостійно та обов'язково нанесіть живильний або зволожуючий крем. Робіть процедуру не рідше одного разу на тиждень, краще на ніч, щоб дерма встигла відпочити.

Маски для очищення та звуження пор на носі

Ще один спосіб, як очистити пори на носі – використовувати домашні маски. Вони відрізняються глибоким дією, застосовуються проти сальних пробок і чорних крапок. Найбільш ефективні рецепти:

  • Желатинова. Чайну ложку порошку розведіть в столовій ложці холодного молока. Зачекайте, поки желатин розбухне. Після цього підігрійте масу на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Враховуйте, що порошок повинен повністю розчинитися в молоці. Гарячу (але не пекуче!) суміш нанесіть рухами на області забитих пор: Т-зону або тільки ніс, підборіддя. Використовувати маску на лиці не можна: вона діє як пластир, допомагає очистити глибоке забруднення, буквально висмикуючи їх. Дочекайтеся, поки маса застигне і перетвориться в плівку (приблизно півгодини). Різким рухом зніміть маску – на звороті повинні залишитися сальні пробки.

  • Содова. 3 столових ложки порошку розбавте водою, щоб вийшла густа кашка. Додайте в суміш 5 столових ложок борошна, ретельно перемішайте. Розподіліть масу на обличчя, залиште на 10 хвилин. Змити звичайною водою, повторюйте процедуру два-три рази в тиждень, щоб позбавитися від жирного блиску і розширених пор.

  • З активованим вугіллям. Це домашній варіант розрекламованої «чорної маски». Візьміть 1 ложку клею ПВА (допускається тільки цей вид кошти, він безпечний, не викликає алергії і розчиняється у воді) і 2 таблетки активованого вугілля. Ліки подрібніть до стану порошку, змішайте з клеєм. Наносьте, як і желатинову маску, тільки на проблемні ділянки. Дочекайтеся, поки суміш застигне і перетвориться на плівку. Різким рухом зірвіть її з носа, щоб очистити пори.

Після використання будь-якої з масок рекомендується нанести зволожуючий крем. Процедуру очищення проводите на ніч. Перед застосуванням засіб ретельно видаляйте косметику з обличчя. Не комбінуйте очищаючі маски зі скрабами.

Відео

Очистити обличчя від чорних крапок

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!