Як зробити вії більш густими - найкращі поради

Гарне обличчя – це не тільки виразні очі і пухкі губи. Дуже важливим елементом зовнішності професіонали називають брови. Сьогодні, згідно модним тенденціям, вони повинні бути широкими і густими. Щоб цього домогтися, потрібно вміти за ними доглядати: живити, зволожувати, робити масаж, пілінг, нічні маски.

Правила догляду за бровами

Один з головних моментів – припиніть використовувати пінцет. Від вищипування волосків складно відмовитися, тому що часто вони ростуть хаотично і створюють непривабливу форму. Дозвольте своїм бровам 2-3 місяці рости довільно. Якщо ж вони мають форму «ниточок», період доведеться продовжити до року. Інші важливі правила, які допоможуть зробити брови гущі:

  • Запасіться терпінням, особливо якщо ви багато років вищипували волосся до дуже тонкої лінії.
  • Відмовтеся від фарбування. Воно негативно впливає на стан цибулин, истончает волосся.
  • Змивайте косметику перед сном. Залишки тіней, пудри, інших засобів для оформлення брів забивають пори, погіршують стан шкіри.

Масаж

Процедура підсилює місцевий кровообіг. Це покращує доставку кисню і поживних речовин в фолікули, вони починають працювати активніше.

Масаж допомагає зупинити або запобігти випадання волосків, посилити їх зростання, зробити м'якими, слухняними і блискучими.

Є кілька варіантів проведення процедури:

  • Розчісуйте волосся щіточкою від туші по напрямку росту. Виконуйте цю дію щовечора по 3-5 хвилин. Щоб зробити ефект більш помітним, наносите на інструмент пару крапель олії: жожоба, арганової.
  • Масажуйте брови подушечками пальців від головки до хвостика.Здійснюйте кругові рухи, трохи натискайте на шкіру. Тривалість процедури – до появи відчутного тепла.
  • Легкими щипками проходите від початку брови до її кінчика.Захоплюйте шкіру пальцями зверху і знизу, у процесі не допускайте болю або іншого дискомфорту.
  • Постукуйте по бровам кінчиками пальців. Рухайтеся від центру до скронь, в процесі міняйте силу дотиків.

Корисні поради:

  • Щоб підсилити ефект від масажу, комбінуйте запропоновані варіанти між собою.
  • Проводите процедуру не менше 3 хвилин кожен день.

Відлущування

Шкіру в області брів і поруч з ними потрібно очищати від відмерлих клітин епідермісу, щоб вона могла дихати. Додатково це покращує місцевий кровообіг, стимулює роботу фолікулів.

Проводите процедуру 3 рази в тиждень, використовуйте для цього м'яку зубну щітку або пілінг з дрібними абразивними частинками.

Наносити склад круговими рухами 2-3 хвилини і змивайте теплою водою. Скраб можна купити в магазині або зробити самостійно за такими рецептами:

  • Подрібніть 2 ч. л. вівсяних пластівців, додайте 1 ч. л. кавовій гущі.
  • Змішайте 10 г крупної морської солі і 1/2 ст. л. меду.

Зволоження та харчування

Зробити брови ширше і густіше без масок, бальзамів і сироваток не вийде. Щодня наносите склади на основі рослинних олій: оливкової, авокадо, жожоба, мигдальне, арганової. Лідер у питанні харчування, зволоження волосся – касторове, але воно може викликати алергію. Перед використанням будь-яких засобів не забудьте зробити тест на згині ліктя. Крім масел будуть корисні капсули вітамінів A і E.

Дієта для росту волосся

Щоб поліпшити обмінні процеси і стимулювати активне живлення фолікулів, дотримуйтеся наступних рекомендацій:

  • Пийте більше води. Розрахуйте свою добову норму з розрахунку 30 мл на 1 кг ваги. Так при масі тіла до 50 кг вам потрібно 1,5 л води щодня. Важливо: тут не врахована підвищена потреба в рідині при тренуваннях, вагітності, білковій дієті.
  • Частіше вживайте жирну рибу (оселедець, лосось, форель)– вона багата жирними кислотами Омега-3 і Омега -6, які важливі для краси та здоров'я волосся.
  • Введіть у раціон горіхи. Вони містять вітамін E, рослинний білок. Особливо корисні для густих брів мигдаль, кешью, фундук.
  • Частіше вживайте шпинат, авокадо, оливки, капусту, моркву. У цих продуктах є ретинол і токоферол, які покращують процеси обміну в клітинах.
  • Кожен день вводите в меню яйця, йогурт, лосось. У їх складі біотин, прискорює ріст волосся.

Нічні маски

Це кращий спосіб домашнього догляду за бровами, тому що у корисних речовин є 6-8 годин, щоб подіяти.

Важливо: багато склади засновані на маслах і жирах, тому спати потрібно акуратно, краще на спині.

Якщо це приносить вам дискомфорт, наносите засіб на волоски ввечері і залишайте на 4-5 годин. Маски для густоти брів роблять кожен день, але для кращого ефекту склади чергують. Тривалість курсу не обмежена, якщо в рецепті не вказано інший графік.

З касторовою олією

Це найсильніший засіб, що підвищує густоту волосся. Рицина містить жирні кислоти і вітамін E, стимулює кровообіг, покращує живлення цибулин. Вона робить волоски щільними та міцними, блискучими, рівними.

Використовуйте масло акуратно: якщо воно потрапить в очі, це викличе алергічну реакцію.

Прості варіанти нічних масок для густих брів:

  • Базова версія.Занурте у флакон з касторовою олією щіточку від туші, пройдіться нею по волоскам в напрямку зростання 3-5 разів. Обережно втирайте залишки кошти в шкіру.
  • Подвійний ефект.Змішайте касторове масло з аргановою або жожоба в рівній пропорції. Повторіть дії, як у попередньому рецепті.
  • Посилений ріст. Зігрійте 1 ст. л. касторової олії на водяній бані, видавіть вміст 2 капсул вітаміну E. Перемішайте і нанесіть на волосся кінчиками пальців. Залишки засобу зберігайте в холодильнику в закритій скляній ємності.

З вазеліном

Дуже сильне пом'якшувальний засіб, яке створює плівку на шкірі і не дає випаровуватися волозі з клітин. Будьте обережні: якщо вазелін застосовувати дуже часто, він буде забивати пори. Робіть маски з ним 1-2 рази в тиждень. Наносьте засіб за допомогою ватної палички тонким шаром ввечері і змити залишки вранці теплою водою. Щоб стимулювати швидкий результат, спробуйте такі рецепти масок:

  • Змішайте з 1/2 ч. л. вазеліну, коньяку та оливкової олії. Втирайте складу в коріння волосся перед сном. Вранці не змивайте – тільки приберіть надлишки паперовою серветкою. Робіть маску 2 рази на тиждень протягом двох місяців.
  • З'єднайте по 1 ч. л. вазеліну і кокосового масла, зігрійте до рідкого стану, перемішайте.Дайте охолонути, нанесіть тонким шаром перед сном. Вранці змийте залишки. Виконуйте ці дії з інтервалом в 3 дні протягом 6-8 тижнів.

З молоком

У цьому продукті містяться кальцій, білок, фосфор, амінокислоти і вітаміни, які живлять цибулини. Молоко не так сильно прискорює ріст, як масла, але в загальному уходовом комплексі відмінно доповнює інші засоби. Ви можете робити маску кожен вечір або в проміжках між більш потужними складами. Алгоритм дій:

  1. Зігрійте свіже молоко (краще не пастеризоване) до 40 градусів. Беріть маленьку порцію на 1 разів – 2-3 ст. л. Зберігати продукт не варто.
  2. Змочіть в ньому ватяну паличку, пройдіться бровам від головки до хвостика.
  3. Повторіть 3-4 рази. Зробіть процедуру ввечері, вранці не змивайте маску. Якщо вам не подобається відчуття стягнутості від молока, просочіть в ньому ватний диск, прикладіть до брів на 15 хвилин перед сном.

Паста з насіння пажитника

Продукт багатий рослинними білками та жирними кислотами, покращує живлення фолікулів, відновлює і стимулює ріст волосся. Засіб на основі насіння пажитника використовують 2-3 рази в тиждень.

Тривалість курсу не обмежена: ви можете робити такі маски, поки не досягнете бажаної густоти.

Принцип приготування і застосування пасти:

  1. Промийте 1/4 склянки насіння.
  2. З вечора залийте холодною водою.
  3. Вранці ще раз промийте насіння, скиньте на друшляк.
  4. Коли зайва рідина стече, перекладіть їх у маленьку ступку, товкачем розітріть до стану пасти.
  5. Нанесіть маску товстим рівним шаром на підготовлені (поскрабировать, розчесати) волоски. Через годину змийте. Спати з такою маскою незручно, вона не всмоктується, тому на ніч її не залишають.

Домашні засоби швидкої дії

Щоб домогтися активного росту волосків за більш короткий термін, додайте до основної програми догляду ще кілька простих рецептів масок. Добре зволожують і живлять фолікули:

  • сік лимона, лайма і ріпчастої цибулі;
  • гель алое віра;
  • яєчний жовток.

Лимон

Кислота в соці цього цитруса регулює роботу сальних залоз, прискорює кровотік, покращує надходження кисню до цибулин. Щоб брови стали більш густими, робіть 1-2 рази в тиждень таку процедуру:

  1. Відріжте від свіжого лимона товстий шматок.
  2. Потріть їм очищені брови 2-3 хвилини. Щоб сік не потрапляв в очі, можна просочити їм ватяну паличку і працювати аналогічно.
  3. Змийте через 2 хвилини теплою водою.

Важливі рекомендації:

  • Лимон викликає алергічні реакції, тому перед використанням зробіть тест на згині ліктя.
  • Не тримайте продукт довго, не виходьте після процедури на вулицю, особливо навесні і влітку – це може сильно освітлити волосся.

Жовток

В хімічному складі цього продукту міститься біотин, який робить волосся більш густими, прискорює їх зростання.

На жирній шкірі засіб краще не використовувати: може забити пори і викликати прищі.

Схема застосування:

  1. Розбийте яйце, жовток акуратно відокремте.
  2. Виделкою розітріть до однорідного стану.
  3. Нанесіть на очищене прочесанные волоски за допомогою ватної палички щільним шаром.
  4. Через 20-30 хвилин змийте жовток теплою водою. Робіть так до 3 разів на тиждень, тривалість курсу не обмежена.

Цибульний сік

Він містить сірку, яка зміцнює волосяні фолікули, зупиняє випадання волосся і робить їх більш густими. Спосіб застосування продукту:

  1. Дрібно натріть половину ріпчатої цибулі, відіжміть через марлю сік.
  2. Нанесіть ватною паличкою на розчесане волосся.
  3. Через годину змийте.
  4. Змочіть ватяний тампон в лимонному соці, протріть брови, щоб прибрати неприємний запах.
  5. Виконуйте ці дії кожен день.

Косметика для росту брів

Сучасна індустрія краси випускає більше десятка різних сироваток і бальзамів, які обіцяють розбудити сплячі цибулини, активізувати їх роботу. Ціна таких засобів коливається від 500 до 4000 р. Найкращі з доступних продуктів для густих брів:

  • Almea Xbrow. Кондиціонер з гіалуронової кислотою, молочними протеїнами, вітамінами і пептидами зволожує, живить цибулини, стимулює вироблення кератину. Результат видно через 4-6 тижнів, повний курс становить 2 місяці. Ціна – 2990 грн. за 3 мл.
  • Alerana Стимулятор росту вій і брів. Містить рослинні масла (мигдальне, касторове, реп'яхове, жожоба), екстракт кропиви, вітамін е, пантенол. Засіб використовують 1-3 місяці, результат помітний через 5-6 тижнів. В упаковці 2 тюбика – для денного та нічного застосування, ціна – 550 р.
  • Foltene Pharma Eyelash and eyebrow treatment. Кондиціонер італійської професійної марки з мінералами, морськими полісахаридами і комплексом трикалгоксил робить більш густими витончення, поріділі брови. Ефект помітний вже після першого тижня застосування. Ціна – 900 р. за 8 мл.

Потовщення брів за допомогою макіяжу

Якщо ні домашні маски і бальзами, ні фабричні засоби не дають помітного ефекту, можна зімітувати густоту косметикою. Можливі варіанти:

  • Фарбування брів. Дрібні пушкова волоски стануть яскравішими, за рахунок цього візуально посилиться обсяг. Процедуру проводять в салоні або вдома, за допомогою хни чи фарби. Результат тримається 1-3 тижні.
  • Оформлення олівцем, тінями, помадою. Спосіб більш доступний, ніж фарбування, але робити це доведеться кожен день.
Якщо ви часто контактуєте з водою (басейн, море), займаєтеся спортом, краще зробити імітацію густих брів стійкою фарбою.

В інших випадках можна кожен день їх малювати заново тінями або олівцем. Важливі рекомендації:

  • Причеши волоски щіточкою з кольоровим гелем. Він додає відтінок, тому візуально робить їх більш щільними і густими.
  • Максимально зафарбуйте точку зламу і хвостик, але уникайте чітких ліній. Від головки до центру зробіть лише слабку тінь.
  • Намалюйте відсутні волоски олівцем з дуже тонко заточеним грифелем.

Відео

Ідеальні Брови | Як відростити густі брови

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!