Як відновити вії після нарощування

Косметичні процедури з тимчасової корекції нюансів зовнішності стають все популярнішими, але кожна з них, крім безлічі естетичних плюсів, має практичні мінуси. Це стосується і нарощування вій. Коли майстер знімає штучний матеріал, рідна база знаходиться в жалюгідному стані, і постає питання про її відновлення.

Як лікувати вії після нарощування в домашніх умовах

Процедура відновлення повинна бути комплексною: професіонали радять зробити і зовнішнє, і внутрішнє втручання. Тобто потрібно приймати перорально вітаміни і одночасно мазати лінію зростання вій спеціальним складом домашнього приготування або фабричним. Який варіант ефективніше, не можна сказати, адже кожен організм індивідуально сприймає різні речовини.

Лікування після нарощування вій в домашніх умовах вимагає дотримання кількох важливих правил:

  • Максимально відмовтеся від косметики на очах, особливо від туші. Навіть якщо виробник запевняє, що в ній цілий набір корисних компонентів, вона дає зайву вагу, заважаючи рости слабким віям, провокуючи їх випадання.
  • Якщо довелося скористатися косметикою, намагайтеся, щоб цей часовий проміжок виявився максимально коротким. Зняття макіяжу з очей бажано проводити базовими (рідкими, неэфирными) маслами, нанесеними на ватний диск.
  • Намагайтеся уникати сну на животі – краще лягти набік.

Як швидко відновити вії після нарощування

Головним способом зміцнення визнані спеціальні вітамінні (і не тільки) склади, які можуть представляти собою масла та їх комплекси, набір жиророзчинних вітамінів або трав'яні витяжки. Фармацевтичні компанії використовують і медикаменти, але їх використання завжди пов'язане з ризиком для здоров'я, тому перед початком терапії потрібно впевнитися у відсутності протипоказань безпосередньо для вас.

Застосування рідких засобів, покликаних доглядати за віями після процедури нарощування, приваблює зручністю. Що потрібно зробити:

  1. Видалити можливі залишки косметики з очей і акуратно вмитися.
  2. Підсушити рушником або серветкою зазначену область, знімаючи більшу частину вологи.
  3. Спеціальну тонку кисть або круглу щіточку, аналогічну тій, що присутній у флакончику з тушшю, занурити в зміцнювальний засіб, провести за коріння вій.
  4. Слідкуйте за кількістю продукту з-за його плинності, інакше він може спровокувати подразнення слизової оболонки ока.
  5. Після процедури не можна користуватися косметикою 4-6 ч., тому рекомендовано проводити її на ніч.

Відновлення після нарощування вій за допомогою натуральних масел

Це найпростіший спосіб, найчастіше, це один з найшвидших і, однозначно, з найбільш корисних. Навіть якщо відростити довгі вії не вийде, ви зможете поліпшити їх стан, зупинити випадання, повернути густоту і щільність, знизивши вираженість негативних наслідків від нарощування. Що взяти – вирішувати вам. Всі базові рослинні олії допоможуть швидко відновити вії:

  • Рицинова саме бюджетне, найвідоміше, найдоступніше. Однак не найбезпечніше, оскільки дуже густе, важке, найчастіше провокує набряк. Якщо у вас не з'явиться алергічної реакції після першого разу, можна сміливо користуватися таким засобом. Якщо ж організм його прийняв, можна не шукати альтернативних способів, як відновити вії після нарощування.
  • Мигдальне масло значно легше, хоча і ефект від нього менш виражений, ніж від касторової, курс лікування доведеться продовжувати. Для підвищення результативності професіонали радять змішувати мигдальне масло з пшеничним і жожоба.
  • Про обліпихова олія ті, хто шукає спосіб, як відновити вії після нарощування, нерідко забувають, а дарма. Воно бере «бронзу» в рейтингу найбільш корисних засобів такого типу.

Як зміцнити вії після нарощування професійними засобами

Велика частина таких продуктів ґрунтується на натуральних компонентах, включаючи масла або гормональних речовин. Безпечні комплекси дають тільки зміцнення, на швидкість росту і активність цибулин впливу надають мало, тому чекати від них швидкий результат немає сенсу. Якщо ж засіб обіцяє швидкий перехід фолікулів між життєвими фазами, нові вії зростуть за кілька тижнів, але випадуть вони теж швидко.

Чим зміцнити вії після нарощування найкраще:

  • Almea X-lash – засіб, що обіцяє створити диво навіть із самими короткими і рідкими віями, насправді нічого екстраординарного не робить. Однак у питанні зміцнення йому немає рівних. У складі сироватки тільки натуральні компоненти.
  • Minox ML – спочатку засіб було сироваткою, зараз продається в форматі бальзаму. Орієнтоване на швидке зміцнення, здатне відновити навіть самі зіпсовані вії, використовується курсами по 3 місяці.
  • DNC олія не подарує вам густі вії, не змінить їх довжину, але допоможе відновити швидкість росту, зупинити випадання. В складі не тільки масла, а й вітаміни (А, В5).

Як лікувати вії після нарощування народними засобами

Максимально ефективним для цієї мети є риб'ячий жир, який змішують з рідкими вітамінами (в капсулах або ампулах). Однак можна скористатися й більш безпечними варіантами: наприклад, трав'яними масками і компресами, вмиватися відварами. Тільки слід врахувати, що швидкому відновленню поодиноко вони не сприяють, а повинні бути частиною великого комплексу.

Професіонали рекомендують:

  • Наполягати листя кропиви (ложка на склянку) і робити півгодинний компрес просоченими ватяними дисками.
  • Заварювати зелений чай без добавок в пакетиках і проводити ту ж процедуру, що описана вище.
  • Робити відвар з квітів календули і насіння кропу, накладати маски на півгодини.

Як приймати вітаміни для вій

Краще всього використовувати рослинні олії: оливкова, кунжутна, лляна, вживаючи їх натще. Проте не останнє місце в терапії по відновленню після нарощування займає пероральний прийом вітамінно-мінеральних комплексів: це можуть бути будь-які аптечні варіанти з позначкою «для краси» або «для жінок», де акцент зроблений на:

  • ретинол і токоферол;
  • вітаміни групи В;
  • дріжджі;
  • цинк;
  • селен.

Скільки відновлюються вії після нарощування

Життєвий цикл цибулини, на думку професіоналів, становить 90 днів, тому такий термін вважається максимумом, за який можна відновити вії. Однак реальний часовий проміжок залежить від того, в якому стані опинився рідний матеріал після зняття, наскільки спочатку були активні фолікули, яка ступінь пошкоджень була нанесена. Перші результати від процедур можна помітити через пару тижнів.

Ознайомтеся з оглядом коштів і дізнайтеся, як вибрати масло для вій - яке краще для росту і догляду.

Видеорецепты: чим відновити вії після нарощування

як відновити вії після нарощування

Відгуки та результати після лікування

Олеся, 34 рокиРицинова олія для відновлення після нарощування вій – просто знахідка! Однак, із застереженням: мені підійшло ідеально, вже через 2 тижні я помітила, як пропадає лисина на лівому оці, але подруга ще в перший день отримала сильне роздратування, очі вранці розкрити не могла. Використовую масло вранці і ввечері, наношу ватною паличкою. Для повного відновлення знадобилося 2 місяці.
Поліна, 27 роківЖінка – істота нелогічне: спочатку робить дурість, знаючи про це, а потім терміново шукає шляхи порятунку. Після невдалого зняття штучних пучків, я терміново почала думати, як швидко відростити вії після нарощування. Через сотні баночок з маслами знайшла своє диво-сироватку від Eveline! Змогла відновити з нуля до пристойних коротунів за 1,5 місяці!
Віра, 20 роківЗнала, що нарощування шкідливо, знала, що свої вії псуються, але дуже хотілося краси і виразного погляду у відпустці. Зробила штучні, а через місяць стала шукати, як відновити власні вії після нарощування. Робила компреси з ромашкою, мазала маслом жожоба, але серйозний результат отримала тільки з Minox ML. Вії стали навіть краще, ніж були до нарощування.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!