Як прибрати зморшки над верхньою губою - засоби та процедури для жінок

Рухлива міміка особи, вікові зміни шкіри – основні причини появи сіточки зморшок на обличчі жінки. Носогубні складки старять представниць прекрасної статі. Прагнучи до вічної молодості, жінки дбайливо доглядають за ніжною шкірою обличчя, лягають під ніж хірурга, використовують численні косметичні засоби. Кардинально вирішити питання допомагають салонні процедури – мезотерапія, біоревіталізація, пілінг. Гімнастику для особи, домашні рецепти масок і скрабів також не варто списувати з рахунків.

Як позбутися зморшок навколо рота в домашніх умовах

Колагенові волокна, які підтримують каркас шкірних покривів, поступово стоншуються. Тонка, ніжна шкіра обличчя сприйнятлива до нестачі рідини, тютюнового диму, екології, віковим змінам. Косметологи звертають особливу увагу клієнток, які переступили тридцятип'ятирічний кордон, на догляд за особою в зоні навколо рота. Суха, ослаблена шкіра над верхньою губою вимагає дбайливого ставлення. Маски і скраби, косметологічні філлери, ліфтинг-креми – мінімальний арсенал засобів, що допомагають прибрати зморшки.

Косметичні засоби

Рухлива міміка особи, що відображає емоції, переживання, нерідко стає причиною появи глибоких і не дуже складок над верхньою губою. Уникнути їх появи допоможе косметичний крем в домашніх умовах від зморшок:

  1. Зволожуючий. Замислюючись, як прибрати мімічні зморшки, жінки забувають про необхідність відновлення водного балансу шкірних покривів не тільки зсередини, випиваючи до двох літрів рідини, але і зовні. Підберіть відповідний вашому віку зволожуючий крем, що містить вітаміни групи В, Е, антиоксиданти.

  2. Підтягуючий. Ці засоби містять гіалуронову кислоту, яку після 40 організм витрачає в прискореному режимі. Щоденне застосування допоможе зменшити глибину носогубних складок, проте очікувати миттєвого і стійкого ефекту, здатного прибрати зморшки, від використання ліфтинг-креми не варто.
  3. Філлер. Випускаються фармацевтичними компаніями, що спеціалізуються на красу шкіри, ці спеціальні «відновники обсягу» наносяться тонким інструментом (голкою без загостреного кінчика) безпосередньо на область зморшки. Заповнюючи складку, еластин і колаген, що входять до складу філлеров, проникають у верхні шари епідермісу. «Виштовхуючи» шкіру зсередини, вони допомагають прибрати мімічні зморшки біля рота.

Перед нанесенням кремів не зайвою буде процедура очищення шкіри від відмерлих частинок епідермісу з використанням скрабів. Для ніжної зони над верхньою губою підійде кавовий скраб з медом, пивними дріжджами і вітаміном Ст. Позбутися від зморшок на обличчі допоможе і такий спосіб корекції, як маска. Готові тканинні з ліфтинг-просоченням, саморобні, на основі натуральних компонентів, вони сприяють відновленню водного балансу, покращують еластичність шкіри, вирівнюють колір обличчя.

Вправи

Спеціальна гімнастика для обличчя – відмінний варіант зміцнити м'язи носогубної зони, розгладити зморшки і омолодити шкіру. Крім цього, фейсбілдінг допоможе підтягнути підборіддя, зменшити «видатні» щічки. Прибрати кисетные зморшки можна комплексом вправ. Зміцнення м'язів окологубной частини обличчя займе не менше 3-5 місяців. Для досягнення стійкого результату повторюйте ліфтинг-гімнастику двічі на день з інтервалом у 3-4 дні:

  1. Витягніть губи, немов збираєтеся вимовити звук «у». Щільно притисніть пальці до губ. Спробуйте подолати натиск руки, продовжуючи задіяти м'язи носогубні. Приберіть руку, видихніть повітря ротом, не змінюючи положення губ. Повторіть руху не менше 15 разів.

  2. Розтягніть куточки рота, не розмикаючи зуби. Опустіть нижню губу так, щоб відкрити ряд зубів, ясен. При правильному виконанні добре напружуються м'язи підборіддя, що дозволяє прибрати і зморшки над верхньою губою, і підтягнути овал обличчя, позбувшись від другого підборіддя.
  3. Выпятите верхню губку, залишаючи нерухомою нижню щелепу вперед. Намагайтеся напружувати м'язи верхньої щелепи. Робіть вправу до 10 разів з невеликий перепочинком.

Ефективні народні засоби

Саморобні маски і скраби прийдуть на допомогу жінкам, які віддають перевагу натуральним компонентам по догляду за обличчям. Біла і синя глина, алое, мед, огірок, полуниця мають підтягують властивостями, чудово зволожують шкіру, перешкоджаючи утворенню зморшок над верхньою губою. Ефективними для боротьби з носогубними складками будуть маски з використанням:

  1. Гороху, вівсянки, меду і молока. Змішайте дві частини подрібнених вівсяних пластівців, одну частину дрібно меленого гороху, половину порції сухого молока і меду. Розподіліть рівномірно суміш над верхньою губою і по діагоналі від рота до крил носа. Залиште до повного висихання. Акуратно видаліть вологим спонжиком.

  2. Мед і алое. Перемелене листя рослини (2 шт.) з'єднайте зі столовою ложкою меду, нагрітого до кімнатної температури. Наносити зволожуючу маску слід легкими рухами пальців у напрямку від куточків верхньої губи до носа. Через 10 хвилин змийте прохолодною водою.
  3. Косметичної глини, яйця, ефірного масла. Збите яйце змішайте з 2 ст. ложками синьою або білої глини, додайте 5-6 крапель грейпфрутового масла до суміші. Змастіть носогубную частину обличчя тонким шаром. Така маска володіє відмінним ліфтинг-ефектом, допомагає зробити зморшки менш помітними.

Які процедури пропонує косметологія

Салонні/медичні процедури – уколи краси, шліфування/пілінг особи, біоревіталізація, оперативні втручання пластичних хірургів – є більш ефективними, порівняно з домашніми засобами. До переваг варто віднести тривалість ефекту (від декількох місяців до декількох років), омолодження шкірних покривів, стабільний результат.

Однак не слід забувати про непередбачуваних індивідуальних реакціях, протипоказання. Вирішуючи звернутися в клініку або салон краси, пройдіть попередньо обстеження у кваліфікованих фахівців – дерматолога, хірурга. Які способи пропонує сучасна косметологія, щоб прибрати зморшки над верхньою губою:

  1. Ботокс (ін'єкції). Введення цієї речовини за допомогою уколів в підшкірні шари викликає часткову атрофію м'язів навколо носа і рота. Міміка стає менш рухомий, шкіра розгладжується. До «неприємним» наслідків відноситься ефект «маски», тому вдаватися до такого способу стоїть у разі наявності глибоких кісетний зморшок після 45 років.

  2. Мезотерапія. Насичений вітамінно-стабілізуючий коктейль вводиться в поверхневі шари епідермісу. Містить в складі колаген, вітаміни «молодості» групи В, мікроелементи. Стійкий результат зменшення зморшок досягається через три-п'ять процедур.
  3. Парафінотерапія. Відновлює водно-електролітний баланс шкіри обличчя. Прогріваючи епідерміс, парафін покращує обмінні функції, виводить токсини, насичує її корисними мікроелементами. Ефективно допомагає прибрати неглибокі зморшки навколо губ і носа: стимулюючи тургор шкірних покривів, парафінотерапія робить обличчя гладким, підтягнутим.
  4. Біоревіталізація. Мікроскопічні дози гіалуронової кислоти, що вводяться з допомогою уколів тонкими голками під шкіру, стимулюють власне «виробництво» цієї речовини організмом. Введення гидроколлоида запускає синтез колагенових волокон, еластину, що відповідають за пружну шкіру і відсутність складочок над верхньою губою, допомагає прибрати носогубні зморшки після одноразового застосування, однак підтримуючий ефект зберігається недовго (від 3-х до 10-ти місяців).
  5. Лазерний і хімічний пілінг. Глибока шліфування шкіри з використанням препаратів або лазерного випромінювання спрямована на «зняття» верхнього шару епідермісу навколо губ і крил носа. Згладжуючи нерівності, шорсткості, пілінг зменшує прояв зморшок на обличчі.
  6. Пластична хірургія. Цей кардинальний спосіб позбавлення від складок над верхньою губою заснований на введенні спеціальних гелів у глибокі шари шкіри. Контурна пластика в цьому випадку застосовується для заповнення зморшок: в результаті шкіра на обличчі «розправляється», допомагаючи візуально жінці виглядати молодше на 10-15 років.

Профілактика появи кісетний зморшок

Неминучість появи кісетний зморшок можливо відсунути в часі. Перші ознаки освіти носогубних складочок заявляють про себе після 25 років, а виразні зморшки утворюються після 40. Запобігти їх передчасне поява здатні профілактичні методи:

  1. Відмовтеся від вживання алкоголю, жирів тваринного походження, швидких вуглеводів.

  2. Перегляньте раціон, збільшивши щоденну дозу рослинної клітковини.
  3. Протирайте зону особи над верхньою губою крижаними кубиками з трав'яних відварів, чайної троянди.
  4. Використовуйте нічні маски з вітаміном Е, додаючи кілька крапель до зволожуючого або живильного крему.
  5. Ефективно прибрати перші прояви носогубних складок допомагає огірковий лосьйон, щоденні зволожуючі маски з огірком, алое, дріжджами.

Рекомендуємо ознайомитися з методами, як прибрати зморшки під очима.

Відео: як прибрати зморшки навколо рота

Гімнастика для обличчя.Зморшки навколо губ

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!