Чим корисно і як використовувати виноградне масло для шкіри обличчя

Рівна, свіжа шкіра обличчя – результат ретельного догляду за нею. Є жінки, яким ідеальна зовнішність передається по генах, але більшості доводиться докладати зусилля. Отримати хороші результати допоможе використання декоративної косметики або натуральних засобів, наприклад, масла виноградної кісточки.

Корисні властивості олії виноградних кісточок

Продукт популярний серед жінок, тому що підходить власницям будь-якого типу шкіри. Засіб після вбирання не залишає жирного сліду, не забиває пори, допомагає зменшити прояви куперозу. Немає протипоказань до застосування, крім індивідуальної нестерпності до продукту. Не менш корисні властивості олії:

  1. Забезпечує зволоження, підвищує пружність шкіри.
  2. Володіє терпкою, протизапальною дією.
  3. Усуває сухість, добре пом'якшує.
  4. Розгладжує невеликі зморшки.
  5. Містить вітамін Е, який необхідний для боротьби з ознаками старіння шкіри.
  6. Лінолевою кислотою (завдяки їй обличчя залишається гладким і зволоженим на тривалий час).
  7. Усуває вугровий висип.
  8. Загоює мікротріщинки, ранки, заспокоює роздратовану шкіру.
  9. Захищає від негативного впливу навколишнього середовища.
  10. Надає відбілюючий дію.

Застосування масла для обличчя

Активно використовується в косметології: його можна побачити у багатьох засобах по догляду. Головна перевага – можливість застосовувати в натуральному вигляді в домашніх умовах. З олії, екстракт виноградної кісточки для особи виходять засоби:

  • для догляду за будь-яким типом шкіри, навіть за в'янучої;
  • для боротьби з мімічними зморшками;
  • для зняття макіяжу, очищення від бруду;
  • креми.

У догляді за шкірою

Як використовувати масло, екстракт виноградної кісточки для особи? Текстура продукту легка, тому легко наносити в нерозведеному вигляді. Використовується для догляду за обличчям, зволоження для зони навколо очей, масажу. Продукт рекомендується наносити перед використанням декоративних засобів. Якщо шкіра після використання трохи блищить, залишки кошти швидко прибираються паперовою серветкою. Для очищення, зняття макіяжу потрібно трохи підігріти продукт, потім змочити їм тампон і протерти обличчя. Після процедури обов'язково вмиватися або використовувати магазинний крем.

Олія з виноградних кісточок замість крему

Магазинні засоби не зовсім корисні для шкіри, оскільки порушують її природний баланс, сприяють витончення, надмірне вироблення шкірного сала, появі запалень. Порівняно з ними, натуральні косметичні масла для обличчя очищають, живлять, не порушуючи захисного шару. Не потрібно боятися використовувати продукт для шкіри навколо очей, вік – він ідеально підходить, завдяки легкій текстурі.

Масло виноградної кісточки для обличчя можна використовувати вранці: нанести невелику кількість на ватний диск, протерти шкіру. Увечері краще використовувати більше: рясно змастити поверхню, масажувати пальцями, залишити на деякий час. Не потрібно намагатися змивати водою, краще зняти за допомогою вологого ватного диска або сухою серветкою. Не рекомендується купувати для косметичних цілей олії з добавками вітамінів та інших речовин, покликаних поліпшити результат. На думку косметологів, ефективніше кошти без добавок.

Маски з ефірними маслами

В залежності від того, які інгредієнти змішати між собою, дія буде різноманітним. Кожна жінка може приготувати засоби для харчування, очищення шкіри, зняття запалень, вирівнювання рельєфу, відбілювання і так далі. Наприклад, для очищення рекомендовано:

  1. Взяти масло виноградної кісточки (100 мл), по 3 краплі екстрактів бергамоту, лаванди, герані.
  2. Змішати.
  3. Змочити ватний диск у воді, нанести на поверхню суміш, далі намазати на обличчя. Не змивати.
  4. Власницям жирної шкіри бажано змочувати диск у складі з додаванням оцту, соку лимона.

Від прищів

Для досягнення оптимального результату масло для проблемної шкіри обличчя варто залишати для впливу не менше 20 хвилин. Щоб вона не розтікалася, рекомендовано використовувати бавовняні серветки. Для зволоження особи можна змішати в рівних пропорціях екстракти насіння винограду, паростків пшениці, цією сумішшю намочити серветку, далі накласти на обличчя. Після закінчення зазначеного часу протерти вологим тампоном. У запущених випадках застосовувати щодня.

Рецепт дезінфікуючої маски:

  1. Взяти 1 ст. ложку виноградного масла, 1/3 чайної ложки масла чайного дерева. Добре розмішати.
  2. Нанести на шкіру, залишити на півгодини.
  3. По закінченні 30 хвилин злегка розпарити обличчя, прибрати суміш, використовувати крем для зволоження.

Для вій

Потрібно наносити на волоски за допомогою чистої щітки або акуратно подушечками пальців. Бажано робити це по вечорах. Засіб допоможе відновити пошкоджене волосся, поліпшить стан здорових війок і стимулює зростання нових. Для максимального ефекту можна поєднувати кілька інгредієнтів, наприклад, олії брокколі, персикових кісточок.

Відео про виноградне олії

Користь і застосування масла виноградних кісточок

Відгуки про косметичному олії для обличчя

Віра, 50 роківДо своїх років переконалася, що догляд за старіючою шкірою, тілом обов'язковий, якщо не хочеться вдаватися до хірургічних методів. Користі від магазинних коштів мало, тому останні 2 роки використовую тільки рафінована виноградне масло. Наношу перед сном, через 20 хвилин після цього видаляють залишки. Така проста процедура допомагає виглядати молодше.
Ольга, 34 рокиЗа порадою подруги почала робити очищення обличчя маслом кісточок винограду. Помічаю, що після цього засмага на обличчі став виглядати краще, рівніше, а шкіра пом'якшилася, зволожилася. Думаю, що продовжу використовувати цей засіб і взимку – настільки воно просте і ефективне.
Наталя, 60 роківПриготування косметичних засобів для зрілої шкіри завжди займало у мене не менше півгодини в день, поки не дізналася про маски з ефірними маслами. Шкоди ніякої, зате стільки користі! Засіб вирівнює, освітлює шкіру, прибирає купероз. Головне – наносити м'якими масажними рухами.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!