Пензлики для манікюру: яка для чого і як вибрати

Створено величезну різноманітність інструментів нейл-арту, завдяки яким на нігтях можна створювати неповторні дизайни. Правильно використовуючи пензлики, навіть недосвідчений майстер створить чудові малюнки. Головне – знати, яка навіщо застосовується і вивчити основні моменти роботи з нею.

Класифікація манікюрних кистей

Пристосування нейл-дизайну можна поділити на кілька груп. Перша класифікація кистей для манікюру – за призначенням:

  1. Під лак. З їх допомогою створюються найпростіші малюнки. Ворс трохи довше і тонше, ніж у стандартної пензлики, яка йде в комплекті з бульбашкою лаку.
  2. Для моделювання акрилом. Такі пензлі використовують, щоб надавати бажані довжину і форму нігтя з штучного матеріалу. Жорсткі, тільки з натуральним довгим ворсом. Основа може бути круглим або овальним. Кисті пружні, швидко повертаються в початкову форму після натискання. Тонкий кінчик допомагає правильно викласти матеріал у лінії кутикули.
  3. Для нарощування гелем.Пензлика з жорстким коротким нейлоновим ворсом. Форма квадратна або прямокутна.
  4. Для дизайну. Використовуються у створенні малюнків, роботі з декоративними матеріалами.

Варіанти для нейл-арту класифікують за такими ознаками:

  1. Матеріал виготовлення. Є інструменти з штучним та натуральним ворсом. Другий варіант обійдеться дорожче, але довше служить. Перевага віддається ворсу з колонка і соболя. Штучні пензлика дешевше, за ними легше доглядати. Їх купують не тільки для домашнього використання, але і для професійного, щоб частіше міняти при великому потоці клієнтів.
  2. Форма. Є дуже тонкі кисті для манікюру, прямі, конусоподібні, у вигляді віяла. Від форми залежить те, які візерунки можна створювати.
  3. Товщина ворсу. Це розмір інструменту. Стартує з позначення 000 і далі в порядку зростання номерів. За замовчуванням вважається, що чим тонше кисть для манікюру, тим витонченіше візерунок вийде намалювати з її допомогою. На практиці навіть за допомогою інструменту розміру 000 можна створити складний багатокомпонентний малюнок.

Види кистей для дизайну нігтів

Виробники роблять різні інструменти для опрацювання тих чи інших візерунків, ліній, вензелів і т. д. Майстру бажано мати в арсеналі багато щіточок, що відрізняються формами, розмірами, матеріалами виготовлення. Існує кілька найбільш популярних варіантів, при наявності яких можна робити практично будь-які дизайни, навіть найскладніші.

Точкове

У такий кисті для дизайну нігтів багато тоненьких ворсинок, які зібрані на кінчику. Нею дуже зручно промальовувати найдрібніші елементи. Точкової пензлем зображують орнамент мережива, бутони квітів, розставляють акценти. Її потрібно у вертикальному положенні вмочити в фарбу, потім поставити на ніготь і вести візерунок. Є точкові кисті з робочою частиною у формі бумеранга. Ними трохи легше малювати новачкам з непоставленої рукою.

Плоска

У такий пензлики для манікюру рівно зрізаний кінчик і широка робоча поверхня.

Плоским інструментом зручно робити втирку, розподіляти пудру, блискітки.

Нею краще створювати великі візерунки, а опрацьовувати тонкі лінії і вензелі який-небудь інший. Кисть підходить для малювання:

  • градієнтів;
  • орнаментів в стилі гжель;
  • кольорів у різних техніках.

Лайнер

Ця тонка пензлик і кругла. Довжина її волосся – приблизно 2 див. Призначення – виведення завитків, довгих ліній. Як правило, набір кистей для манікюру входить три лайнера з ворсом різної довжини. Найбільшою зручно виводити витончені смужки. Дві менші застосовуються при зображенні вигнутих елементів. Інструмент потрібно вмочити в фарбу, трохи промокнути і малювати.

Лайнерами (страйперами) часто малюють:

  • стебла рослин;
  • вензелі;
  • геометричні орнаменти.

Скошена

Така кисть має плоске широке підставу, але ворс на її кінчику зрізаний під кутом 45 градусів. Вона універсальна, з її допомогою можна малювати і тоненькі елементи, і об'ємні малюнки. Ще кинжалообразной пензликом дуже зручно малювати посмішку френч, особливо початківцям майстрам. Вона підходить для простих елементів і композицій китайської розпису в декількох відтінках.

Пелюстка

У такий пензлика підстава широке, а ворс на кінчику зібраний в тонку піку, як на точковою. Пелюсткою можна робити прості нехитрі малюнки та складну розпис, формувати посмішку у французькому манікюрі, працювати з блискітками. Кисть універсальна, нею можна замінити раптово прийшли в непридатність скошену і точкову.

Віялова

У такий пензлику ворсинки подовжені, вони зібрані біля основи і розходяться півколом. Віяловий інструмент застосовується при оформленні малюнка омбре, виконання дизайнів з блискітками і розсипом акрилової пудри. За допомогою цієї пензлика можна зробити дуже красиві абстрактні композиції з розтушовуванням і фони пейзажів.

Дотс

Інструмент являє собою металевий стрижень – паличку з невеликим кулькою. Круглі наконечники бувають різного діаметра. Дотс обережно занурюють у фарбу і проставляють на нігті точки, створюючи з них орнаменти або додаткові елементи, квіткові композиції, геометрію, дизайн «в горошок». При необхідності їм можна замінити лайнер або точкову пензлик.

Як вибрати кисть для манікюру

На ринку представлений широкий асортимент інструментів для нейл-дизайну. Вибрати серед цього різноманіття хороші пензлика вам допоможуть такі рекомендації:

  1. Бажано купувати інструменти в спеціалізованих магазинах з товарами для професійних майстрів нігтьового сервісу.
  2. Перед придбанням потримайте пензлик в руці, спробуйте зімітувати кілька мазків. Оцініть, зручний вам інструмент. Якщо ви замовляєте пензлика в інтернеті і потримати їх в руках можливості немає, обов'язково почитайте відгуки покупців.
  3. Ворсинки повинні бути рівними, щільно прилеглими один до одного.
  4. Перевірте надійність кріплення. Місце з'єднання робочої частини з рукояткою не повинно бути кволим.
  5. Практикуючі майстри відзначають, що пензлика з натуральним ворсом більше підходять для розпису і малюнків, а з штучним – для роботи з тягучими матеріалами, наприклад, гель-фарбою, шелаком.
  6. Нещодавно на ринку з'явилися силіконові інструменти. По довговічності вони перевершують пензлика як з натуральних, так і з штучним ворсом. Ними дуже зручно креслити різні дрібниці. На силіконовій пензлику будь матеріал не розтікається, як фарба, так і лак.
  7. Зверніть увагу на довжину ручки. Чим вона коротше, тим зручніше користуватися інструментом.
  8. Початківцям майстрам краще купувати набори інструментів. Там у кожній китиці буде «дублерка». Комплект обійдеться дешевше, ніж покупка кожного окремого інструменту. З іншого боку, професійні майстри чітко знають, що краще використовувати при роботі. Їм може не вистачати якихось кистей в наборі, а інші виявляться зайвими.

Правила догляду

Щоб пензлика служили довго, не втрачаючи своїх початкових якостей, їх потрібно правильно обслуговувати. Правила догляду за інструментами для манікюру:

  1. Бажано не малювати китицями на папері, від цього у них швидко деформується ворс. Щоб тренуватися малювати ті чи інші елементи, купіть спеціальну панель із пластику, набори накладних нігтів або тіпсів.
  2. Не тримайте інструмент довго в воді.
  3. Мийте пензлика відразу після використання. Якщо вчасно не очистити інструмент, приводити його в порядок доведеться з допомогою рідин, що містять ацетон, які ушкоджують структуру волокон.
  4. Не тріть пензлика про серветку з зусиллям. Від цього швидко стирається ворс.
  5. В кейс на зберігання складайте тільки добре просохлі природним способом пензлика.

Відео

Все про кистях для дизайну нігтів! | Everything about nail art brushes + GIVEAWAY (завершено)

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!