Кошти від поту під пахвами - огляд аптечних та народних препаратів

Рясне потовиділення – проблема багатьох людей. Часто косметика допомагає короткочасно. Аптечні засоби надійніше, тому що усувають запах, зупиняють ріст бактерій, зменшують або пригнічують потовиділення.

Аптечні засоби від поту під пахвами

Для захисту від поту часто використовуються аптечні засоби у вигляді гелю, мазі, креми або лініменту. До їх складу входять антибактеріальні, освіжаючі, абсорбуючі і підсушують компоненти. Шкіра під пахвами залишається сухою і чистою.

Формідрон

Спиртовий розчин для зовнішнього застосування чинить антисептичну та дезодоруючу дію. За одну процедуру засіб знижує пітливість на 7-12 днів. Препарат може викликати алергію, сухість.

Склад

Свідчення

Протипоказання

Правила застосування

Ціна, рублів

Формальдегід, етиловий спирт, вода, одеколон

Надмірна пітливість

Алергія на компоненти, вік до 14 років, запалення шкіри

Зовнішньо раз в день на 30-40 хвилин наносити ватним тампоном препарат, потім змивати теплою водою, припудрити тальком або присипкою. При вираженому потовиділенні процедура проводиться поспіль 2-3 дні.

13 за 50 мл

Паста Лассара

Комбінований антисептик паста Лассара застосовується для лікування пролежнів, але допомагає і від пітливості. Засіб володіє адсорбуючих, підсушують, подразливу, відволікаючу, в'яжучу, кератолітичну діями. Воно зменшує подразнення, запалення тканин. При тривалому впливі препарат може викликати печіння, судоми, запаморочення, свербіж, геморагічний діатез, пригнічення дихання та слуху, почервоніння.

Склад

Свідчення

Протипоказання

Правила застосування

Ціна, рублів

Окис цинку, саліцилова кислота, крохмаль, вазелін

Пролежні, виразки, мокнучі процеси, поверхневі рани, піодермія, пітливість, гнійничкові захворювання, вугрі

Геморагічний діатез, виразка шлунка, знижена здатність згущуватися крові, анемія, порушення роботи нирок, вагітність, лактація, сильно мокнучі ділянки, надмірна сухість шкіри

Нанести тонким шаром на вимиту суху шкіру, повторювати 4-6 разів на день

50 за 25 г

Гальманін

Комбінований порошок для зовнішнього застосування Гальманін надає антисептичну, протизапальну, кератолітичну, підсушуючої дії. Засіб може викликати свербіж. Особливості препарату:

Склад

Свідчення

Протипоказання

Правила застосування

Ціна, рублів

Саліцилова кислота, оксид цинку, тальк, крохмаль

Екзема, гіпергідроз

Непереносимість компонентів, вік до 12 років

Наносити раз на день на чисту шкіру

100 за 40 г

Саліцилової-цинкова мазь

Паста для зовнішнього застосування відноситься до комбінованих препаратів з антисептичною, кератолітичну, підсушують і протизапальною діями. Засіб може викликати алергію. Характеристики препарату:

Склад

Свідчення

Протипоказання

Правила застосування

Ціна, рублів

Саліцилова кислота, оксид цинку, вазелін, крохмаль

Екзема, гіпергідроз

Вік до 12 років, непереносимість компонентів препарату

Нанести на чисту суху шкіру пахв 1-2 рази в день

25 за 25 г

Паста Теймурова

Для зовнішнього застосування від поту під пахвами призначена паста Теймурова, володіє антисептичною, підсушують, дезодорує ефектами. Вона може викликати алергічні реакції. Особливості засоби:

Склад

Свідчення

Протипоказання

Правила застосування

Ціна, рублів

Борна кислота, тетраборат натрію, метенамін, саліцилова кислота, тальк, ацетат свинцю, оксид цинку, формальдегід

Пітливість, гіпергідроз, попрілості

Гострі запальні шкірні захворювання, гіперчутливість до компонентів

Втирати 1-3 хвилини разів на добу в чисту суху шкіру

50 за 30 м

Косметичні засоби

Самим популярним засобом є дезодорант від поту під пахвами, антиперспірант. Їх випускають у формі кульок, спреїв, кремів, гелів, порошків, кристалів, твердих стіків. Кошти не дають розмножуватися бактеріям в поті, приховують неприємний запах, або тимчасово блокують вироблення секрету потових залоз. Популярністю користуються:

  1. Garnier Mineral – роликовий дезодорант-антиперспірант з захистом від поту. Містить солі алюмінію, перліт, захищає від появи запаху.
  2. Purax – суперсильний антиперспірант, не містить алюмінію, спирту і парабенів. Випускається у вигляді ролика, захищає від появи поту на 1-2 дні.
  3. Обрі – натуральний кульковий дезодорант без алюмінію, глютену, парабенів і фталатів. Він збагачений рожевою водою і витяжкою календули, надає відчуття свіжості.
  4. Maxim – безбарвне неароматизована засіб наноситься під мишки на ніч. За сухість відповідає 15% солей алюмінію. Ефект триває 2-3 дні.
  5. Чистота століть – натуральний антиперспірант збагачений екстрактами кави, мускусу і жасмину. Він має кремову текстуру, захищає від запаху поту, сповільнює ріст волосся.
  6. Драй драй – один з найбільш ефективних препаратів для захисту від поту під пахвами. Містить солі алюмінію, які надають сухість шкіри на 5-7 днів. Засіб наноситься на суху чисту неушкоджену шкіру на ніч.

Народне засіб від пітливості пахв

В домашніх умовах згодиться натуральний засіб від запаху поту під пахвами. Кілька корисних рецептів:

  1. Харчова сода: чайну ложку засобу розчинити в склянці гарячої води, додати 5 крапель ефірного масла апельсина. Наносити на шкіру пахв двічі на добу не більше 5 днів в тиждень.
  2. Лимонний сік: змочіть ватяний диск, протерти чисту суху шкіру. Повторювати двічі на добу.
  3. Яблучний оцет: розвести його водою в пропорції 3:1, змочити ватний диск, протирати пахви двічі на добу.
  4. Перекис водню і ромашка: заварити 1 ст. л. сухих квіток ромашки склянкою окропу, остудити, додати кілька крапель пероксиду водню. Протирати отриманою сумішшю двічі на добу.

Відео

✅3 Кращих способи прибрати ЗАПАХ ПОТУ під пахвами

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!