Вправи для шиї від зморшок - гімнастичний комплекс для усунення та профілактики складок

Позбутися від ненависних складок на шкірі в домашніх умовах не так складно, як може здатися. Для цього існують спеціальні вправи для шиї від зморшок, які виконуються з положення стоячи, сидячи або лежачи. Перед початком будь-яких маніпуляцій з обличчям і шиєю необхідно очистити шкіру, здійснювати дії треба тільки чистими руками.

Комплекс вправ проти зморшок на шиї

Після того як шкіра була очищена, необхідно трохи розім'яти суглоби шиї. Для цього можна зробити кілька кругових обертань в одну й іншу сторону, кілька нахилів. Всі рухи з комплексу повинні бути плавними, не можна допускати появи болю в м'язах. Комплекс вправ, який допоможе прибрати зморшки на шиї з положення стоячи:

  1. Станьте прямо, руки покладіть вільно уздовж тулуба. Акуратно закиньте голову назад якомога далі, потім повністю розслабте м'язи шиї, зафіксуйте це положення на кілька секунд. Витягніть нижню губу, намагаючись накрити нею верхню. Якщо ви відчуваєте, як задіюються м'язи шиї, значить вправа виконується правильно. Не варто дуже старатися, адже можна розтягнути м'язи, а це вкрай неприємне відчуття, при цьому процес відновлення займе тривалий період. Перші рази вистачить 2-3 повтору, з часом цю кількість слід довести до 10-15 разів.
  2. Початкове положення – стоячи, ноги поставте на ширині плечей. Накладіть кисть правої руки поверх лівої, підібгайте ними підборіддя. Повільно нахиляйте голову вниз, намагаючись подолати опір рук, відчуйте, як напружуються м'язи. Повторіть вправу 5-6 разів.
  3. Вихідне положення – стоячи, голову опустіть на груди, руки вільно покладіть вздовж тулуба. Почніть нахили голови до правого плеча, робіть це максимально низько, наскільки дозволить розтяжка. Зафіксуйте положення на 5-6 секунд. Переведіть голову назад і теж затримайте на зазначене раніше кількість часу. Знову виконайте нахил, але вже до лівого плеча і знову зробіть паузу. Поверніть голову на груди. Повторіть комплекс 3-4 рази в одну сторону, потім в іншу.

Вправи для виконання сидячи

Перед початком комплексу з положення сидячи теж необхідно зробити легку розминку, щоб не допустити травм. Дані вправи від зморшок на шиї можна виконувати вдома або ж в перервах на роботі. Комплекс для виконання сидячи:

  1. Сядьте на стілець, випряміть спину. Почніть робити нахили головою до плечей, спочатку в одну сторону, потім в протилежний. Не піднімайте плечі, вони повинні бути максимально зафіксовані. Зробіть по 15 нахилів до кожного плеча.
  2. Залишаючись сидячи, повертайте голову вліво і вправо. Рухи повинні бути плавними, погляд при цьому виводьте тому. Виконайте по 20 повторень в кожну сторону поперемінно.
  3. Початкове положення – сидячи, хребет – пряма лінія. Поверніть голову вправо наскільки це можливо, зафиксируйтесь на пару секунд. З цього положення підніміть голову до максимуму своїх можливостей. Опустіть підборіддя і поверніться в початкове положення. Повторіть комплекс на іншу сторону. Мінімальна кількість повторень по 5 у кожну сторону.
  4. Початкове положення – сидячи. Витягніть шию вперед, почніть плавно висувати/засовувати підборіддя. Голова при цьому повинна залишатися чітко зафіксованою. Загальна кількість повторень – 20.
  5. З положення сидячи опустіть голову на груди, нижньою губою накрийте верхню, зафиксируйтесь. Почніть піднімати голову настільки високо, наскільки дозволяють фізичні можливості, при цьому не повинно бути хворобливих відчуттів. Повторіть рух 10 разів.

Гімнастика проти другого підборіддя і зморшок на шиї

Допоможе позбутися від другого підборіддя або послужить хорошою профілактикою проти цього явища гімнастика для шиї та обличчя від зморшок. Рекомендовано виконувати хоча б одну вправу зі списку, але регулярно, бажано раз у день, тоді ефект підтяжки гарантований:

  1. Ляжте на спину так, щоб голова звисала з краю ліжка. Піднімайте голову, намагаючись торкнутися підборіддям грудей. Повторюйте крок до відчуття легкої втоми. Вправу можна робити відразу після пробудження.
  2. Сядьте на стілець, випряміть спину. Стисніть кулаки, підіпріть ними підборіддя. Почніть опускати нижню щелепу, долаючи опір. Також повторюйте до легкої втоми.
  3. Вихідне положення довільне, необхідно висунути нижню щелепу максимально вперед. Витягніть шию, лопатки намагайтеся звести разом. У цьому положенні відчуйте напругу в м'язах шиї. Потім «поцілуйте» невидимого опонента. Це вправу можна виконати одноразово, головне відчути гарний натяг.

Відео

Вправи для шиї. Остеохондроз. Холка. Головний біль.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!