Крем для масажу обличчя або тіла - як вибрати за складом, призначенням, бренду і ціною

Після тривалого робочого дня або посиленого тренування м'язи людини перенапружені. Зняти втому, розслабитися, прискорити обмінні процеси в тканинах для захисту від целюліту допоможе масаж. Щоб він проходив комфортно і з максимальною ефективністю, необхідно використовувати лосьйон або крем. Існує багато видів цих косметичних засобів, і дуже важливо не розгубитися в їх різноманітті і вибрати правильне.

Призначення крему для масажу

Вплив на поверхню шкіри, на м'язи іноді супроводжується почуттям дискомфорту або навіть болем (у випадку з антицелюлітним процедурами). Головне завдання крему – зробити маніпуляції максимально комфортними, приємними і повноцінними. Зменшується ступінь тертя між руками і тілом, з'являється можливість виконувати різну ступінь натискання без появи неприємних відчуттів. Це дозволить опрацьовувати будь-які спокійно зони, м'язи і точки. Основні плюси використання крему при виконанні масажу:

  • мінімізація неприємних чи больових відчуттів;
  • створення додаткового ефекту (розігрів, зволоження, охолодження);
  • прискорення одержання результату від процедур.

Види крему для масажу

На ринку представлені різні варіанти коштів. Відрізняються вони складом, який формує певний ефект під час процедури, приміром, розігріваючий крем для масажу допомагає активізувати обмінні процеси в тканинах, прискорити процес схуднення. На тюбику, як правило, вказано призначення засобу. Виділяють такі основні типи:

  1. Протизапальний – лікувальний засіб для усунення джерела запалення, знищення хвороботворних мікроорганізмів, прискорення процесу загоєння і одужання після розтягнень, травм м'язів. Сюди відносяться креми-мазі, які наносяться на шкіру масажними рухами, втираються в дерму. Компоненти проникають до вогнища запалення, надають лікувальний ефект.
  2. Косметичний. Використовується засіб для проведення масажу для загального оздоровлення, без спеціальних медичних показань. Дія косметики направлено на зволоженому, тонізування, живлення шкіри. Сама процедура прискорює обмінні процеси, а компоненти швидше досягають своєї мети. Частіше використовують косметичний крем для релаксації, отримання приємних відчуттів під час масажу. Це допомагає зняти напругу з м'язів тіла, розслабити нервову систему.
  3. Антицелюлітний. Поява застійних процесів пов'язане з порушенням метаболізму в клітинах ендометрію, що проявляється жировими підшкірними вузлами (целюліт). Утворюється так званий «ефект апельсинової кірки», коли шкіра вкривається бугорками і втрачає еластичність. Одним з ефективних способів позбутися целюліту є масаж зі спеціальним кремом, розгладжує шкіру і прискорює процес позбавлення від горбків.
  4. Дитячий крем для масажу повинен містити тільки натуральні компоненти. Немовлята і маленькі діти дуже чутливі до різних речовин, тому може розвиватися алергія. Перед використанням переконайтеся, що малюк добре переносить вибраний засіб.
  5. Для масажу обличчя. Шкіра на обличчі чутлива (особливо навколо очей), тому використовують препарати зі спеціальним, більш легким складом. Головне завдання кошти – активізувати процес омолодження, поліпшити обмін речовин в клітинах шкіри.
  6. Для еротичного масажу. Кошти цього виду містять афродизіаки, які викликають у людини збудження. Використовується закоханими для посилення сексуального потягу та отримання яскравих емоцій.

Склад кремів для масажу

Вищеописані варіанти коштів відрізняються один від одного компонентами. Склад крему залежить від завдань, які він покликаний виконувати. Існують базові інгредієнти, які використовуються в багатьох препаратах:

  1. Зміїний, бджолина отрута. Необхідний для лікувальних цілей, активні речовини проникають в кровотік, запобігають запальні процеси.
  2. Ефірні масла. Компонент різнобічного дії, підбираються для складу різні варіанти, щоб підбадьорити або, навпаки, розслабити клієнта, порушити і підвищити енергетичний тонус. Масла ефективно впливають на емоційний стан, нервову систему, настрій.
  3. Вітаміни. Використовуються для прискорення процесів регенерації, підвищення захисних здібностей шкіри, загальнозміцнюючої дії.
  4. Екстракти рослин. Існує багато варіантів, які додаються в залежності від виду засобу. Здатні насичувати шкіру поживними речовинами, стимулювати обмін речовин, покращувати кровотік, боротися з целюлітом.
  5. Охолоджуючі і розігріваючі інгредієнти. Для підготовки до масажу шкіри та при завершенні сеансу.

Крем для масажу особи

Процедура виконується для поліпшення тонусу шкіри, підтягування м'язів (тонізації). Важливо вибрати засіб, який підходить вам (зволожує або підсушує). Зверніть увагу при покупці на наступні варіанти:

  1. Dermika. Це реконструктор для масажу області декольте, шиї, обличчя від польського виробника. Використовується для відновлення пружності дерми. При створенні застосовується інноваційна формула пептицидов, яка сприяє виробленню еластину, колагену, гіалуронової кислоти, прискорює обмін речовин. Препарат зменшує глибину зморшок, підвищує еластичність, зміцнює структуру дерми, має антиоксидантну дію. Підходить для будь масажної техніки, вартість – від 960 рублів.
  2. Eldan. Крем для обличчя з колагеном, проводиться в Швейцарії. Використовується для активізації оновлення клітин, підвищення пружності шкірного покриву. Містить натуральні масла: солодкого і гіркого апельсина, мигдальне, ши, присутні екстракти липи і мальви. Засіб забезпечує зволоження за рахунок ретинила, сечовини і токоферила. Сприяє підтяжки овалу обличчя, омолодження шкіри, вирівнювання кольору, структури шкірного покриву. Вартість препарату – від 1800 рублів.

Крем для масажу тіла

Засоби цього типу можуть застосовуватися для моделювання фігури, оздоровлення, зняття болю, боротьби з целюлітом або релаксу. Можна купити масажний крем для тіла в аптеці, зверніть виймання на наступні варіанти:

  1. Gernetic. Виробляється у Франції, підходить для масажу спини, кінцівок, живота. Препарат допомагає позбутися від почуття тяжкості, набряків, втоми, допомагає нормалізувати обмінні процеси, зміцнити м'язи, прискорює оновлення клітин. Засіб володіє антиоксидантною дією, нормалізує роботу нервової системи, емоційний фон. У складі присутні масла равенсары, індійської вербени, макадамії, виноградних кісточок і екстракти лопуха, артишоку, каштана, кипариса. Один тюбик 150 мл коштує 2900 рублів.
  2. Эсобел. Можна використовувати для масажу всього тіла, володіє протизапальним ефектом. Компоненти засоби допомагають впоратися з набряком, болем на ураженій ділянці. Не містить алергенів, включає органічні, мінеральні компоненти. Вартість – 300 рублів.
  3. Витэкс. Використовується, як правило, для антицелюлітних процедур. Містить в складі: пекучий перець, боби кави, ефірні олії лимонника, апельсина, радіоли, грейпфрута, розмарину, витяжку водоростей. Допомагає позбутися застійних явищ, зволожує, тонізує, підвищує пружність. Вартість – від 160 рублів.

Для спини

Масаж спини корисний будь-якої людини, він допомагає попередити або позбавитися від болю, зняти напругу, поліпшити кровообіг. Проводять залежно від цілей зміцнюючий, розслабляючий, точковий, спортивний, глибокий масаж. Для зменшення дискомфорту і підвищення ефективності використовують крем. При підборі засоби рекомендується враховувати наступні фактори:

  1. При необхідності роботи з схильної до алергії, чутливою шкірою використовуйте Эсобел. Не містить канцерогенних речовин, не токсичний, має протинабрякову, знеболювальну, протизапальну дію. Ціна – від 300 рублів.
  2. Якщо людина відчуває біль у суглобах, спині, спробуйте купити препарати, які містять мурашиний спирт у складі.

Окремо слід згадати про професійному препараті для спа-процедур - Premium Professional. Це вітчизняний крем, який рівномірно лягає на шкіру, забезпечує оптимальне ковзання рук фахівця при виконанні процедури будь-якої техніки. Препарат допомагає повернути нормальний стан старіючої, сухій шкірі. Ціна засоби – 1200 рублів. Активними компонентами Premium Professional є:

  • сечовина;
  • касторова олія;
  • вазелінове масло;
  • масла жожоба і ши.

Антицелюлітні

Позбутися від непривабливої «апельсинової кірки», прискорити спалювання жиру допоможе правильний крем для масажних процедур. Засіб розігріває, готує шкіру, зволожує і робить приємною на дотик. Препарати підходять не тільки для салонних, але і для домашніх процедур. Можна використовувати їх для баночного, ручного масажу або для обгортання. Виділяють такі популярні засоби:

  1. Биодерм. Застосовується для глибоких антицелюлітних масажних процедур. Допомагає за короткий термін скорегувати фігуру, через 3-4 сеансу будуть помітні перші результати. Інтенсивні зігріваючі компоненти допомагають розщеплювати жирові відкладення і забезпечувати шкіру необхідними речовинами. Ціна – від 300 рублів.
  2. Shiseido. Гель-крем, який використовують при масажі для схуднення. Випускається в США для дівчат з проблемною шкірою. Головними компонентами є: екстракт глоду, бук європейський, кофеїн. Допомагає боротися з глибоким целюлітом. Засіб не прилипає до шкіри. Застосовується тільки для обробки ніг, стегон і сідниць. Ціна – від 800 рублів.
  3. Clarins. Гіпоалергенний засіб, тому підходить для будь-якого типу шкіри. Використовується протягом всього курсу. Користується особливою популярністю у французьких косметологів, які відзначають високу ефективність крему. Вартість – від 4 000 рублів.

Дитячі

Малюкам, особливо на першому році життя, педіатри часто рекомендують один або кілька курсів масажу. Препарати для його проведення повинні містити тільки натуральні інгредієнти, тому що дитяча шкіра дуже чутлива до багатьох речовин. Практично всі креми містять вітаміни, поживні компоненти. Кращими в цьому сегменті вважаються наступні препарати:

  1. «Моє сонечко». Містить олії кедра, обліпихи. Ризик появи алергії вкрай низький, крем зволожує і очищає шкіру. Вартість – від 350 рублів.
  2. «Наша Мама». Складається з масла обліпихи, екстракту календули, вітаміну А. Засіб допомагає нейтралізувати роздратування, зняти почервоніння, але існує невеликий ризик алергічної реакції на календулу. Ціна – від 60 рублів.
  3. «Лисеня». Це щільний, жирний крем, який необхідно втирати в шкіру до повного всмоктування. Забезпечує захисні властивості, пом'якшує і зволожує дерму. Не містить парфумерних компонентів (без запаху) і не викликає алергічних реакцій. Вартість – від 47 рублів.

Вибір крему для масажу

Якщо підбирається препарат для лікувальних цілей, то його повинен призначати лікар з урахуванням діагнозу, стану імунітету. В інших випадках можна виходити з опису кошти і наступних рекомендацій:

  1. Для класичного масажу добре підходять препарати з вітамінами групи В, Е, З, А. Вони стимулюють процеси регенерації, омолоджують, зміцнюють епідерміс.
  2. Якщо шкіра суха, то слід купувати кошти з густою консистенцією, поживними, зволожуючими компонентами: ланолін, базові масла, бджолиний віск. Всмоктується препарат довго, але після застосування буде виглядати свіжою, еластичною, м'якою.
  3. Чутлива шкіра потребує кремі з заспокійливим, загоюючим ефектом, антисептичну дію. Необхідно шукати засіб з такими компонентами: екстракт череди, чистотілу, календули, ромашки, чайного дерева.
  4. Для релакс-масажу необхідно підбирати засоби з ефірними маслами. Добре підходять препарати, що містять лаванду, імбир, кедр, ялівець, м'яту, лимонник
  5. Для боротьби з м'язовим болем рекомендуються брати препарати з протизапальними речовинами: зміїний, бджолина отрута, муміє, екстракт ялівцю.
  6. Для проведення антицелюлітних процедур потрібен препарат, який посилить кровообіг, обмін речовин. Підходять креми, що містять пекучий перець, екстракт гвоздики, масло кориці, ментол. Зняти набряклість допоможуть: морська сіль, ламінарії, мед, кава, екстракт водоростей.
  7. Для очищення шкіри від ороговілих клітин, швидкого проникнення в глибокі шари косметичних засобів потрібно шукати креми з фруктовими кислотами і молочної, вітаміном Е, стеарином.

Відео

Масаж обличчя. Техніка нанесення крему.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!