Користь і шкода дегтярного мила - склад, застосування в народній медицині і косметології

Поширене лікувальний і косметологічне засіб, що приносить користь вашому волоссю і шкірі — дігтярне мило. Входить до складу продукту дьоготь є природним компонентом, добывающимся з давніх часів з березової берести. 10% дьогтю роблять косметичний засіб незамінним помічником, здатним за кілька сеансів поліпшити колір шкіри, загоїти дрібні ранки, позбавити від лупи, зміцнення волосся.

Що таке дігтярне мило

Лікувальне мило містить значну кількість березового дьогтю. Залежно від виробника, відсоток вмісту добавки від 8 до 10%. Активний компонент складу є речовиною, традиційно застосовувалися народною медициною, тому засіб володіє потужними антисептичні, дезінфікуючі, регенеруючі, активаційними властивостями.

Дьоготь має яскраво вираженими підсушуючими властивостями, тому для зволоження шкіри додають гліцерин. Класичне мило з додаванням дьогтю володіє різким запахом горілої берести, коричневим кольором. Недорогі мильні брусочки невибагливі на вигляд нічим не виділяється на прилавку. Вони значно дешевше інших косметичних засобів. Специфічний запах дьогтю легко поширюється в просторі, але на тілі не затримується.

Склад

Основний інгредієнт – дьоготь. Він виробляється з кори берези – береста. Довгий час його величезні кількості застосовували як мастильний матеріал для коліс возів і збруї коней. Зараз його основне застосування – лікувальна та косметологічне. Він входить до складу мазі Вишневського, відомої не тільки своїми чудотворними поновлюючими властивостями, але і огидним запахом. Миючий засіб з добавкою дьогтю значно доступніше і популярнішим. Його можна придбати на ринках, у супермаркетах, господарських магазинах.

Крім дьогтю, до складу продукту входять інші звичні складові вітчизняних косметичних фабрик. Основою є натрієві солі тваринних і рослинних жирів, також присутні вода, загусники і консерванти. В домашніх умовах лікувальний продукт можна зварити самостійно, використовуючи в якості бази господарське або дитяче мило.

Властивості

Врачующее мило володіє цілим рядом переваг:

  • підсушує шкіру, відлущує старі ороговілі частинки;
  • є гарним антисептиком;
  • знімає подразнення та висипи.

Лікувальний продукт отримав широке поширення в медицині і косметології. Його застосування створює посилення припливу крові до тканин і прискорення відновлення організму. Дьоготь сприяє поліпшенню стану шкіри при підліткових акне і більш серйозних захворюваннях: корості, екземі, алергії, грибку. Підтверджено його користь при пошкодженнях шкіри.

Користь і шкода

У лікувальному милі відсутні барвники та ароматизатори, це повністю натуральний продукт. Його розумно застосовувати при наступних проблемах:

  • жирна шкіра;
  • вугровий висип;
  • слабкі волосся і лупа;
  • псоріаз;
  • молочниця;
  • пролежні;
  • подряпини, тріщини, ранки.

Можлива алергія на природне добавку. Якщо стан вашої шкіри після процедур погіршився або відчувається печіння – миючі засоби з дьогтем вам не підходить. Ще одна проблема, пов'язана з продуктом – занадто велика надія на лікувальні властивості дегтярного мила. Іноді замість самолікування за допомогою косметичних засобів з дьогтем краще звернутися до лікаря, щоб детально розібратися із захворюванням, і використовувати в подальшому більш ефективні сучасні засоби.

Застосування

Лікувальне мило з дьогтем стане в нагоді людям, що страждають різними захворюваннями шкіри. Воно зменшить подразнення та висипи, матиме позитивний вплив на зовнішній вигляд шкіри. Засіб є доступним і ефективним. Воно володіє м'яким відбілюючим ефектом і підійде для людей з підвищеною пігментацією. Дьоготь призведе волосся в ідеальний здоровий вигляд, якщо вас турбує лупа, а волосся занадто жирні. У гінекологічних метою його застосовують для боротьби з молочницею. Використання кошти буде особливо ефективним, якщо доповнити його регулярним курсом вітамінів.

Чи можна мити голову дігтярним милом

Як користуватися дігтярним милом для поліпшення стану волосся? Засіб допоможе, якщо шкіра голови жирна. Мити голову милом замість шампуню рекомендується не частіше одного разу за тиждень. Щоб не пересушити волосся, потрібно після застосування миючого засобу використовувати кондиціонер, іноді робити маски з додаванням харчових масел. У цьому випадку ви скоро помітите поліпшення стану волосся, що відбувається за рахунок нормалізації. Хороше харчування волосяних цибулин незабаром зупинить випадання і створить з вашого скромного пучка густу шевелюру.

Допомагає дігтярне мило від вошей

Застосування дегтярного мила в народній медицині різноманітно. З його допомогою іноді рекомендують проводити лікування від вошей. Ефективність подібних процедур є сумнівною, хоча продукту присутні антипаразитные властивості. Для швидкого усунення гнид і вошей доцільно використовувати інноваційні препарати, що продаються в аптеці. Там же можна купити дешеву чемеричную воду – перевірений часом засіб від паразитів.

Можна підмиватися

Багато фахівців рекомендують використовувати мило з дьогтем для жіночої інтимної гігієни. 1-2 рази в тиждень застосування засобу зменшує подразнення в області бікіні, знижує ризик молочниці і циститу, служить профілактикою від інфекцій. Для підмивання краще підійде продукт не у вигляді бруска, а рідкий варіант з дозатором, який забезпечить більш щадне вплив.

При молочниці

Позбутися молочниці легко допоможе диво-мило. Захворювання викликає збій рн в кислу сторону. Для защелачивания вагінальної середовища чудово підійде миючий засіб з вираженим лужним складом. Дігтярне мило в гінекології використовується для відновлення нормальної середовища слизової піхви. Для досягнення результату підмиватися треба два рази в день, використовуючи мильний розчин.

Можна вмиватися

Для власниць жирної шкіри з висипом, вуграми і чорними крапками незамінний дьоготь допоможе виглядати значно краще. Він підсушує запалення, запобігає появі прищів. Нормальна шкіра потребує вмиванні один раз в день, проблемна і сальна вимагає водних процедур два рази в день, при сухій шкірі краще скористатися іншими засобами.

Як правильно вмиватися дігтярним милом

Вмиватися вчать в ранньому дитинстві, коли немає проблем з шкірою. Тому багато дорослі жінки продовжують натирати обличчя шматочком мила, не замислюючись про правильній техніці. Дбайливе ставлення до шкіри дозволяє зберегти свіжий вигляд без зайвих зморшок надовго. При вмиванні треба наносити на обличчя мильну піну і обережно масажувати шкіру круговими рухами – це дозволить уникнути мікротравм. Завершіть умивання, ополоснувши обличчя прохолодною водою. Після вмивання завжди використовуйте зволожуючі креми.

Маска з дегтярного мила

Розітріть невеликий шматочок мила з краплею води між пальцями з невеликою кількістю рідини, нанесіть на запалену ділянку на ніч, і ви отримаєте саму просту косметичну масочку. Більш просунутий варіант передбачає нанесення рясної мильної піни на особу протягом 10 хвилин – така процедура відбілює шкіру, зменшує висипання.

Маска для гарного кольору обличчя готується з 1 частини цілющого мила і 5 частин вершків з додаванням невеликої кількості кориці. Додавання вершків зменшує обезвоживающий ефект лужного середовища. Потрібно спінити подрібнене мило з невеликою кількістю води, після чого додати молоко і корицю. Суміш ретельно перемішується і наноситься на обличчя, за винятком зон навколо очей. Маска витримується півгодини, після чого її потрібно змити за допомогою теплого відвару ромашки. Кращий результат виходить в результаті застосування маски 1 раз на тиждень протягом двох місяців.

Протипоказання

Мило з дьогтем не є медичним препаратом. При наявності хронічних захворювань шкіри проконсультуйтеся у фахівця. З обережністю застосовуйте засіб при наявності одного або декількох умов:

  • алергія;
  • чутлива, ніжна або суха шкіра;
  • підвищена фоточутливість;
  • загострення хронічних шкірних захворювань;
  • хвороби нирок.

Як приготувати цілющий продукт в домашніх умовах

Для приготування домашнього кошти з дьогтем вам знадобиться березовий дьоготь, який можна купити в аптеці і звичайне дитяче мило. Вам знадобитися взяти близько двох столових ложок дьогтю. Перед тим, як поставити посуд з милом на водяну баню, необхідно його натерти на тертці. Постійний нагрів повинен підтримувати воду в лазні гарячої, але не доводити її до кипіння.

Коли маса почне плавитися, додайте невелику кількість води при постійному помішуванні. Дьоготь треба додавати, коли мильна стружка повністю розтанула. Необхідно привести суміш до однорідної консистенції, а потім зняти її з вогню. Дайте трохи охолонути, і, не чекаючи повного охолодження, розлийте по формах. Після затвердіння мета досягнута! Даруйте рідним користь цілющого продукту з любов'ю!

Відео

Дігтярне мило для обличчя. КОРИСТЬ І ЗАСТОСУВАННЯ дегтярного мила для обличчя

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!