Фумигатор від клопів - відлякувач комах

В зараженні клопами немає нічого приємного, але особливо ускладнює ситуацію те, що їх нелегко витравити. Тим не менш, способи ефективної дезінсекції є. Один з них – використовувати прилад для знищення клопів, який називають фумигатором. Ці інструменти бувають декількох видів.

Які бувають фумігатори

Відлякувачі клопів поділяються на безпечні і шкідливі для здоров'я людини, домашніх тварин, т. п. До других відносяться аерозолі. Вони містять інсектициди – отруйні хімічні речовини, які здатні ефективно вбивати комах, але можуть і нашкодити людині, якщо проводити процедуру не по інструкції, забуваючи про запобіжні заходи.

Фумігатори безпечні, не мають залишкової активності, мають миттєвим дією. Вони теж містять інсектициди, але нешкідливі. Відрізняються від аерозолів автомическим, незалежним від людини дією. Містять нагрівальний елемент, який при підвищенні температури сприяє виділенню отруйних для комах речовин. Фумігатори бувають декількох видів:

  • Електронний засіб від клопів. Найпопулярніший варіант, підключається до розетки і не вимагає зайвих дій з боку людини. Отруйні речовини містяться в пластинах, які можна замінювати. Перевага: простота підключення і використання. Недолік: не завжди забезпечується бажаний ефект.
  • Аквафумигатор. Сучасний відлякувач від клопів, вважається найбільш ефективним. Замість пластини містить інсектициди в рідині, яка поміщається в спеціальний металевий контейнер. Перевага: результативність. Недолік: вимагає великих заходів безпеки при використанні.
  • Димові шашки. Це спеціальні спіралі, які при підпалюванні починають тліти, виділяючи отруйні речовини. При цьому також з'являється велика кількість диму (без запаху). Перевага: ефективність. Недолік: не діє на постільних клопів, незручно використовувати в погано провітрюваному приміщенні, де живе багато людей.

Електронний відлякувач клопів

Такий фумігатор виглядає як невеликий прилад зі штекером для підключення до електромережі через розетку. Всередині містить змінну пластину, що виділяє інсектициди при підвищенні температури металевого нагрівача. Отруйні речовини починають викидатися в повітря, блокуючи нервову систему клопа, внаслідок чого він гине від задухи. Найбільш ефективні і популярні електронні відлякувачі клопів нижче:

Назва

Опис

Правила використання

Вартість, рублів

Рейд

Електрофумігатори та 10 пластин.

Підключити до електрики, залишити на кілька годин. Повторити процедуру через 2 тижні. Не допомагає при сильному зараженні приміщень.

143

Раптор

В комплекті пристрій і змінні пластини. Активна речовина цифенотрин.

Підключається через розетку, при цьому менш ефективний, ніж його акваверсия.

~300

Аквафумигатор

Головна особливість аквафумигаторов – зміст активних речовин в рідині. Принцип їх поширення різниться: від електронних приладів, які замість пластин поміщається контейнер з інсектицидом, до простих засобів, що діють при контакті з водою. У першому випадку металевий нагрівач приладу впливає на рідину, з якої починають випаровуватися отруйні речовини. У другому відбувається хімічна реакція.

При цьому в обох випадках викид більш концентрований, тому впливає і на дорослих особин клопів, і на личинок. Кращі аквафумигаторы проти клопів на ринку:

Засіб

Опис

Заходи безпеки і правила

Ціна, рублів

Раптор

Складається з повністю натуральних компонентів. Безпечний, містить оксид кальцію, цифенотрин.

Не перевертати колбу догори ногами (вказано на упаковці).

Помістити контейнер у воду, поставити поблизу спальних місць, закрити вікна і на 2-3 години покинути приміщення. Після процедури провітрити кімнату.

600

Mosquitall

Універсальний пристрій, яке працює і з пластинами, і з рідиною. Діюча речовина – эсбиотрин.

Підключити прилад до розетки. Не підпускати дітей. Акуратно поводитися з контейнером з рідиною.

197

Димові шашки

Бувають у вигляді спіралей і стандартних шашок. В обох випадках засіб підпалюють, щоб воно почало виділяти інсектициди. Коли отруйні речовини разом з димом викидають в повітря, вони проникають навіть у важкодоступні куточки приміщення і відправляють комах.

Загальні заходи безпеки включають обов'язковий душ після процедури, розташування шашки тільки на вогнетривких матеріалах, відсутність поруч дітей і домашніх тварин. Найефективніші фумігатори цього типу:

Назва

Опис

Правила застосування

Вартість, рублів

Клімат

Малотоксичний препарат, діюча речовина – сірка.

Підпалити шашку в зараженому приміщенні. Застосовується для теплиць, підвалів, інших нежитлових приміщень. Проти постільних клопів використовувати не можна.

59

Тихий вечір

Малонебезпечні речовина з чинним компонентів – перметрином (10%).

Можна застосовувати для відкритих і закритих приміщень. Використовується проти дорослих клопів, не вбиває личинок (процедуру потрібно буде повторювати через 2 тижні).

500

Сіті

Теж містять перметрин, але в більшій концентрації – 13%, що підвищує клас небезпеки кошти.

Обробку проводять мінімум 2 години, дія зберігається на 3-10 днів. Максимальний ефект виявляється на літаючих комах.

170

Особливості вибору

Кожен з видів фумігаторів проти клопів ефективний, тому вибір залежить від того, де і за якою ступеня зараженості буде використовуватися прилад. Фактори, на які слід звертати увагу:

  • площа обробки – зазначена в інструкції або на упаковці пристрою;
  • тип фумігатора – спіралі краще використовувати на вулиці, електричні підійдуть для квартири;
  • в чому містяться інсектициди – пластини мають менший термін дії, ніж рідина;
  • вид отруйних речовин – бажано, щоб вони були натуральні і безпечні для здоров'я людини;
  • концентрація інсектицидів – якщо у квартирі є діти, беріть прилади з дозуванням не більше 10-12%.

Відео

Аквафумигатор Раптор. Тест, огляд

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!