Як гладити брюки зі стрілками

Часто образ можна підкреслити за допомогою предмета гардероба певного фасону. Якщо це брюки, слід правильно розправити матеріал. Щоб процес прасування не закінчився плачевно для виробу, додатково використовують різні хитрощі.

Як погладити брюки зі стрілками правильно

Спочатку необхідно підготувати робоче місце. Встановлюється прасувальна дошка, якщо під рукою не виявилося, допустимо використовувати будь-яку рівну горизонтальну поверхню: комод, шафа, підлога, стіл або диван. Важливо захистити покриття, для чого застосовують щільну тканину, причому буде краще, якщо її багаторазово скласти . Займаючись проблемою, як правильно гладити брюки зі стрілками, потрібно враховувати особливість тканини – вона повинна зберігати здатність до зминання під впливом високих температур.

Якщо праска старовинний і не має додаткових функцій, рекомендується задіяти захисний матеріал. Це може бути марля, підручний відріз тонкої тканини. Якщо досвід прасування відсутня, слід підготувати шпильки. З їх допомогою можна зафіксувати штанини в певному положенні, а потім – правильно виконати згини. Вирішуючи завдання, як відпрасувати стрілки на брюках, слід пам'ятати, що матеріал повинен бути вологим. Це дозволить уникнути повернення речі в початкове положення.

Температура праски для конкретного виду прасування визначається на підставі інформації від виробника про склад тканини. Її можна виявити на етикетці нової речі. Для надійності можна взяти до уваги перевірений часом факт: штучний матеріал правильно гладити при низьких/середніх значеннях температури; вироби з натуральної тканини зі стрілками – при високотемпературному режимі. Передує процес прасування підготовче вирівнювання всіх складок. Це роблять, вивернувши виріб навиворіт. Потім переходять до розрівнювання з лицьового боку.

Як гладити стрілки на брюках

Фасон жіночого і чоловічого предмета гардероба даного виду відрізняється. У першому випадку передбачаються виточки. З їх допомогою одяг добре підкреслює фігуру. Крім того, брюки зі стрілками для жінок зустрічаються в різних варіаціях: вкорочені, завужені. Якщо потрібно вирішити завдання, як гладити брюки зі стрілками, враховують всі особливості виробу. Це дозволить отримати відмінний результат. Підготовка до прасування, одно як і сам процес, в обох випадках буде майже однаковою.

Брюки зі стрілками жіночі

Виріб з внутрішньої сторони вигладжують праскою, при цьому потрібно торкатися складних елементів: пояс, кишені, виточки. Подальша інструкція:

  • Брючины вивертають лицьовою стороною і розрівнюють.
  • Важлива особливість прасування жіночих штанів полягає в з'єднанні лінії згину і виточки. Для надійності можна зробити булавочное кріплення.
  • Зверху накладається волога марля.
  • Можна робити стрілки.
  • Коли верхня штанина буде готова, її акуратно відводять в бік, і виконується прасування другий брючины.

Як правильно гладити чоловічі брюки зі стрілками

Спочатку рекомендується напрасувати всі складні ділянки (пояс, кишені). Це робиться з виворітного боку. Вирішуючи питання, як правильно погладити брюки зі стрілками, важливо пам'ятати, що послідовність дій буде така ж, як і для жіночих штанів за винятком нюансів з вытачками. При відсутності досвіду, наприклад, якщо за справу взявся чоловік, рекомендується починати з відео. Це дозволить уникнути неприємностей надалі.

Кілька нюансів процесу:

  1. Рекомендується періодично користуватися пульверизатором, збризкуючи тканина. Враховуючи, що робити згин – заняття порівняно довгий, а марля швидко висихає під впливом високої температури, необхідно підтримувати у вологому стані.
  2. Чоловіки не часто користуються праскою. Щоб продовжити «життя» такого предмета гардероба, можна задіяти звичайне мило або оцет. Есенцію розводять в чистій воді (1 ст. л. на 1 л води) і змочують у розчині марлю. Милом необхідно обробити частина брючины в районі майбутнього згину. Робити це слід з вивороту.

Де повинні бути стрілки на брюках

Слід взяти до уваги ряд правил, щоб прийняти рішення, як погладити стрілки на брюках:

  • Лінія проходить строго по частковій нитки.
  • Стрілки повинні доводитися рівно на середину коліна.
  • Згин штанини йде зверху по всій довжині до нижнього зрізу.

Як правильно скласти штани для прасування стрілець

Орієнтуватися необхідно на розташування бічного і крокового швів. Якщо стоїть завдання, як гладити брюки зі стрілками, штанини слід розташувати так, щоб вони максимально точно збігалися по нижньому зрізу і боків. Рекомендується контролювати, щоб кроковий і зовнішній шви лежали один на одному або навпаки, дивлячись, якою стороною розташовується виріб. Для надійності можна зробити кріплення штанин шпильками.

Жіночу річ пропрасувати набагато простіше, так як присутні виточки. Якщо стоїть завдання, як гладити чоловічі штани, необхідно постійно перевіряти розташування бічного і крокового швів. Іноді булавочное кріплення не вирішує проблему перекосу. Домогтися бажаних результатів можна, набравшись терпіння і просуваючись праскою дуже повільно. Щоб рідше повертатися до цього процесу, рекомендується зробити оцтовий розчин або обробити тканину милом.

Відео: як укласти брюки зі стрілками

Як зробити стрілки на брюках

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!