Блендер - який краще вибрати занурювальний або стаціонарний. Відгуки про кращих блендери

Сучасні господині звикли до того, що в магазині можна придбати будь-яку техніку для готування, прибирання, прання. Не є винятком і блендер – універсальний девайс, без якого на кухні ніяк. Враховуючи таку популярність, виробники намагаються догодити всім за ціною і багатофункціональності, від чого вибрати прилад не так вже просто.

Як вибрати блендер

Якщо ви не знаєте, як вибрати блендер для дому, то наступні поради саме для вас. Існує кілька видів такого кухонного апарату – занурювальний або стаціонарний. Також в комплекті йде безліч різних насадок, які обов'язково стають в нагоді під час приготування страв. Від кількості цих насадок, матеріалів і потужності залежить ціна, але і виробник теж грає важливу роль.

Блендер занурювальний – який краще вибрати

Самим зручним для господинь на кухні залишається занурювальний, або ручний прилад, який являє собою ручку спеціальної форми під кисть, щоб було зручно тримати під час готування. До цієї ручці йдуть в комплекті кілька різних насадок: основна насадка, вінчик, млинок, вакуумний насос. Часто використовуються перші три насадки, тому подумайте, перш ніж переплачувати за непотрібний вам предмет.

Який занурювальний блендер вибрати? Перш за все необхідно звернути увагу на матеріали, використовувані при виготовленні цього кухонного приладу. Пластик хоч і роблять зараз якісним і служить він довго, все одно не замінить метал. Придивляйтеся до тим моделям, у яких основна насадка зроблена з нержавіючої сталі. Такий варіант точно прослужить вам довше і не буде вбирати в себе запах їжі, адже вам доведеться готувати з неї різні страви, у тому числі гарячі.

Блендер стаціонарний – який краще

Стаціонарний блендер являє собою прилад з глибокою чашею і панеллю управління. Вам не доведеться тримати прилад в руці, а потрібно буде тільки закинути продукти в чашу і натиснути на кнопку. Ви можете бути впевнені, що шматочки їжі не будуть розлітатися по всій кухні за рахунок щільно притиснутою кришки, однак такий прилад займе трохи більше місця, ніж компактний занурювальний.

Блендер стаціонарний – який краще вибрати? Дивіться на наступні параметри і порівнюйте:

  • Матеріал – набагато екологічніше і практичніше буде використовуватися скляна чаша, хоча її можна розбити. Зате вона не вбере в себе безліч різних ароматів і легко миється.
  • Форма ножів – дуже важливо, щоб всі продукти, які ви закинете в подрібнювач, оброблялися ножем, інакше доведеться постійно вимикати прилад, щоб вручну перемішувати.
  • Потужність – чим більше, тим краще.
  • Режими або кількість швидкостей.
  • Наявність додаткових чаш і ножів допоможе ще краще зрозуміти, як вибрати стаціонарний блендер.

Якої фірми вибрати блендер

На ринку побутової техніки зараз рясніє величезна різноманітність виробників, так що не відразу розумієш, блендер якої фірми краще вибрати. Зрозуміло, що більш розкручені бренди коштують дорожче, але і якість збірки і матеріалів у них часто вище, ніж у непривабливих китайських аналогів. Якщо ви не хочете платити двічі, то зверніть увагу на тих виробників, хто створює техніку для побуту, а особливо для кухні не перший рік. Вибір блендера може зупинитися на цьому рейтингу:

  • Bosch;
  • Tefal;
  • Maxwell;
  • Scarlett;
  • Redmond;
  • Philips.

Якої потужності вибрати блендер

Як і при виборі будь-якої іншої побутової техніки, потужність відіграє важливе значення, адже від цього показника буде залежати витрачений час і якість приготовленої їжі. Чим вище це значення, тим краще. Прилади з високою потужністю коштують дорожче, але виправдовують себе відразу ж після включення – крем-суп або молочний коктейль готуються за секунди. Крім того, потужні прилади впораються з замороженими продуктами, в той час як слабкі зупиняться або ще гірше, вийдуть з ладу. Так що тут слід бути дуже обережним при купівлі, щоб потім не розчаруватися.

Блендер якої потужності краще вибрати:

  • до 500 Вт – робить крем-суп, молочний коктейль зі свіжих ягід або фруктів;
  • 600-800 Вт – подрібнює волоські горіхи, заморожені ягоди;
  • 800-1500 Вт – може легко зробити фарш, перемолоти лід.

Як вибрати блендер для коктейлів

У любителів молочних коктейлів або смузі теж виникає питання: блендер для коктейлів – який краще вибрати? Якщо ви впевнені в тому, що готувати потрібно тільки для себе, то вам цілком підійде звичайний занурювальний. Якщо ж господині доведеться збивати коктейлі на величезну компанію, то тут краще нагоді стаціонарний прилад, тому що чаша у нього більше, значить корисного напою вистачить усім. Потужність повинна відповідати тому, що ви збираєтеся в ньому подрібнювати: якщо це будуть заморожені ягоди, то варто вибирати блендер не менше 600 Вт. Ознайомтеся з безліччю рецептів,як приготувати смузі в блендері.

Огляд блендерів

Дорогі і недорогі блендери – огляд моделей:

  • Bosch MSM 66050 – занурювальний прилад, який володіє всіма якостями хорошого помічника кухаря. Якісні матеріали, гострі ножі, додаткова чашка для подрібнення. Купити або замовити пристрій можна в будь-якому магазині побутової техніки.
  • Браун JB 5160 – потужний стаціонарний прилад, який замінить цілий кухонний комбайн і допоможе вам приготувати вишукані страви. Безліч функцій, що полегшують роботу господині, а стильний дизайн не зіпсує вашого інтер'єру. Подрібнювач допоможе розкришити навіть горіхи, а міксер зробить пюре повітряним.
  • Scarlett SC – ідеальний варіант для тих, хто не хоче платити багато, але при цьому мріє про повноцінне блендері з безліччю додаткових насадок і функцій. Відгуки тільки позитивні, як і результат приготування від смузі, до фаршу. Все є в цьому комплекті за ціною від 1800 рублів. Купити Scarlett SC можна у магазині Ельдорадо.
  • Vitamix – професійні прилади, здатні перетворити будь-яку страву в шедевр. Ціни на них захмарні і придбати їх можна буде тільки в спеціалізованих відділах, але ті, хто цінує себе і для кого готування – це мистецтво, по достоїнству оцінять цей прилад.

Відео: як правильно вибрати блендер

Як вибрати блендер

Відгуки

Карина, 32 рокиКористуюся цим приладом вже давно і не уявляю, як на кухні взагалі без нього можна. Було вже два недорогих, зараз вирішила розщедритися і подивилася рейтинг, який блендер краще. Виявилося, що Redmond. Стильно, якісно зроблений, приємний на дотик, дуже зручно лежить в руці. Якщо не знаєте який вибрати занурювальний блендер, рекомендую почитати огляди та відгуки.
Анатолій, 44 рокиЯ просто обожнюю пити смузі з фруктів і овочів, тому без блендера тут ніяк. Купив собі стаціонарний і задоволений: функцій дуже багато, навіть м'ясо у фарш перемелює або лід подрібнює. Зупинився на марці Tefal, так як повністю довіряю цьому виробникові. Більшість техніки на кухні цього бренду, а зараз з дружиною вибираємо блендер занурювальний, їй так зручніше.
Валентина, 26 роківСпасибі тій людині, який придумав блендер! Готую дитяче харчування в лічені секунди, а це так важливо для молодих матусь. Чоловік купив мені недорогий Scarlett, але я повністю задоволена. За свої гроші прилад виконує всі ті функції, які обіцяє виробник, при цьому легко миється і дуже компактний. Мені шалено подобається!
Христина, 34 рокиПитання стояло: блендер – який краще вибрати? Я воліла стаціонарний варіант, тому що користі від них більше, та й подрібнювач зручніше, ніж у заглибного. Мені подобається тим, що кухня не брудниться, продукти не летять на всі боки під час роботи. Приготував, помив, прибрав – краса! Вдома у мене потужний прилад фірми Бош. Вибирала по рейтингу кращих і залишилася задоволена!
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!