Рейд від клопів - правила застосування і безпеки, склад, ціна

Для знищення клопів в квартирі або будинку широко використовуються препарати лінії Рейд. Це обумовлено простотою використання, а також ефективністю проти повзаючих та літаючих комах. Клопи – живучі паразити і боротьба з ними – завдання не з простих.

Склад препарату

Рейд від комах є інсектицидом універсального дії, використовуваним проти будь-яких комах, які можуть оселитися в будинку або квартирі. Склад Рейду включає 3 активних компоненти і добавки для запобігання розшаровування і маскування запаху. Опис активних інгредієнтів:

  • Циперметрин. Інсектицид, що входить до групи піретроїдів. Це кишково-контактний отрутохімікат для комах. При попаданні в організм дорослого паразита або личинки здатний викликати параліч. Циперметрин зберігає активність після нанесення на протязі одного місяця, т. к. відрізняється стійкістю до впливу ультрафіолету. Клопи не можуть виробити стійкість до цієї отрути навіть після декількох обробок.
  • Праллетрин. Синтетичний піретроїд з широким спектром дії. Високотоксичне для літаючих комах, але клопи володіють достатньою стійкістю до праллетрину.
  • Имипротрин. Ще один інсектицид, який ефективним чином підсилює дію інших піретроїдів. Він відрізняється миттєвим дією, але його активності вистачає приблизно на 2 години після проведеної обробки.

Як діє Raid від клопів

Вхідні до складу Рейду речовини, що допомагають циперметрину щільно прилягати до обробленої поверхні. Про ефективність препарату судять по його залишковим впливу. Докладніше про властивості і механізм дії:

  • Рейд має нервово-паралітичну дію, а сам отрута входить в групу контактно-кишкових препаратів.
    Це означає, що отруйна речовина впливає на клопів, якщо доросла особина або личинка просто пробіжить по обробленим поверхням.

    Інсектицид, потрапляючи на хітиновий панцир або лапки клопа, починає поступово руйнувати його нервову систему.

  • Засіб починає поширюватися вірусно. Потрапивши на тіло одного клопа, він не вбиває заражене комаха відразу. Воно вступає в контакти з іншими особинами і заражає їх – клопи живуть неорганізованими колоніями і тісно контактують між собою. Один клоп, соприкоснувшийся з отрутою, стає причиною загибелі десятків родичів.
  • Рейд здатний зберігати свої властивості протягом приблизно 15 діб після нанесення. За цей час більша частина особин колонії клопів встигають отримати дозу отрути. При невисокому ступені зараження житлоплощі позбутися від паразитів можна за одну обробку.

Показання до застосування

Рейд проти клопів впливає як на дорослих особин, так і на тих, хто знаходиться на личинкової стадії. Ефективність засобу збільшиться в рази, якщо нанести препарат безпосередньо на гніздо. На яйця аерозоль не діє абсолютно – ембріони продовжать своє повноцінне розвиток і через деякий час з'явиться нове покоління паразитів. У цьому випадку буде потрібно повторна обробка. Дезінсекцію потрібно проводити, розпилюючи Рейд на такі поверхні:

  • плінтуси;
  • внутрішні конструкції спальних меблів;
  • внутрішню сторону матраців;
  • м'яку оббивку диванів (плям на тканині аерозоль не залишає);
  • всі щілини на підлозі, стінах;
  • периметр дверної коробки;
  • задні стінки меблів, а при сильному ступені зараження – внутрішні поверхні шаф;
  • місце під підвіконням.

Як використовувати Рейд спрей від клопів

Обробка житла препаратом Рейд не викликає труднощів, головне – провести правильну підготовку приміщення і вжити заходів обережності. Детальна інструкція:

  1. Надівши маску і рукавички, ретельно струсіть балончик з аерозолем і почніть розпорошувати засіб. Проводьте обробку всіх тих місць, де з найбільшою часткою ймовірності можуть мешкати клопи: задня поверхня шаф, тумбочок, м'які меблі, щілини і т. п.
  2. Розпиляти Рейд слід рясно. Обробка одного квадратного метра повинна займати не менше 5 секунд.
  3. Щоб боротьба з паразитами не виявилася марною, приділіть особливу увагу кутах, плінтусів і місць, де почали відходити шпалери.
  4. Після проведеної обробки покиньте квартиру мінімум на 3 години. Попередньо закрийте всі вікна.
  5. Після закінчення покладеного часу організуйте наскрізне провітрювання. Всі поверхні, з якими ви будете стикатися, промийте розчином соди з додаванням мила. Задні поверхні меблів, плінтуси та інші важкодоступні місця мити не обов'язково – це продовжить термін дії препарату Рейд. Для максимального ефекту засіб не треба змивати близько 2 тижнів – винятком є контактні поверхні.

Підготовка приміщення до обробки

Виконайте кілька підготовчих заходів перед розпиленням аерозолю. Детальніше про них:

  1. Проведіть комплексне прибирання всього будинку. Витріть пил, помийте підлогу і пропилососьте, приділивши особливу увагу простору по кутах, плінтусів, під ліжком.
  2. Відсуньте всю меблі від стін, щоб забезпечити вільний доступ до її заднім стінок, плінтусів.
  3. Зі стін зніміть весь декор, включаючи килими. За настінними малюнками можуть перебувати личинки і яйця. Якщо помітите кладку яєць, то заберіть її пилососом, після чого обробіть це місце аерозолем.
  4. Зніміть м'які частини з ліжок, диванів. Виперіть постільна білизна при температурі від 60°С. Такий температурний режим згубний для клопів і їх потомства. Ковдри і подушки віддайте в хімчистку.
  5. Ліжка, дивани і крісла, які є улюбленими місцями комах, потрібно розібрати і ретельно обробити дезінфікуючим препаратом.

Правила безпеки та запобіжні заходи

Мала концентрація кошти не небезпечна для здоров'я людини і тварин, але прийміть до уваги індивідуальні особливості організму. При цьому врахуйте, що алергіки більш чутливі до компонентів Рейду. Дотримуйтесь елементарних правил захисту:

  • Одягайте рукавички, захисні окуляри, маску та одяг з довгими рукавами. При обробці великого приміщення, де передбачається тривале перебування, скористайтесь респіратором – так ви уникнете алергічних реакцій внаслідок потрапляння дрібних крапель в дихальні шляхи.
  • Посуд, дитячі іграшки, постільну білизну потрібно упакувати в пакет так, щоб на них не потрапили шкідливі речовини. Всі ці речі обробіть парою або гарячою водою.
  • Розпорошуйте Рейд при відкритих вікнах. В кімнатах при дезінсекції не повинні знаходитись ні люди, ні домашні вихованці. Якщо у вас є тераріум або акваріум, то накрийте їх. Компресор акваріума при цьому потрібно відключити.
  • Тримати флакон із засобом потрібно у витягнутій руці на відстані 30 см від місця обробки. Обприскуйте конкретні місця проживання комах, т. к. розпорошувати аерозоль у повітря не має сенсу.
  • Не залишайте балони з Рейдом під прямими сонячними променями. Не розпилюйте його поблизу відкритого вогню та інших працюючих нагрівальних приладів.

Переваги препарату:

  • Простота застосування. Вам не доведеться самостійно готувати розчин і шукати відповідну тару для розпилення.
  • Універсальність і хороша ефективність проти повзаючих та літаючих комах.
  • Засіб не заподіює шкоди здоров'ю людей або домашніх тварин, але за умови дотримання заходів обережності.
  • Завдяки оптимальному поєднанню активних компонентів, склад надовго залишається на оброблених поверхнях. Це підвищує ефективність препарату.

Рейд від клопів має і мінуси:

  • Препарат не є вузькоспрямованим. Виробник вказує, що Рейд призначений для знищення всіх видів комах.
  • При великому скупченні клопів з'являється необхідність повторної обробки заражених поверхонь.
  • Наявність яскраво вираженого запаху, який не вивітрюється тривалий час.
  • Після нанесення може залишитися масляний наліт.

Відео

Як вибрати засіб від клопів?

Відгуки

Олег, 29 роківКлопи буквально окупували меблі в одній із кімнат. Скористався Рейдом, але скажу, що ефективність у цілому середня. Зазначу зручність і простоту використання. Плям засіб ніяких не залишило, але сильно не сподобався запах.
Микола, 33 рокиЩоб позбутися від клопів, за порадами знайомих купив Рейд. Ніякого розчину готувати не довелося, що дуже порадувало. Наноситься аерозоль легко, але довелося надіти захисні окуляри, маску і т. п. Мінусом вважаю не вузьку спрямованість.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!