Тепла підлога електричний: який краще, відгуки

Під час виконання ремонтних робіт при укладанні кахлю чи ламінату необхідно замислитися над питанням встановлення теплої підлоги електричного. Відгуки про таке джерело додаткового тепла тільки позитивні, а придбати його можна в будь-якому магазині будівельних матеріалів за відносно доступною ціною. Придбання стоїть, проте, перш ніж зробити остаточний вибір, варто ближче «познайомитися» з такою сучасною конструкцією.

Що таке тепла підлога електричний

Якщо в квартирі йде капітальний ремонт, необхідно обміркувати навіть найдрібніші нюанси, щоб по завершенню робіт отримати комфортне житло своєї мрії. Електричний тепла підлога додає затишок, оскільки основними перевагами такої конструкції вважаються швидкий нагрів і рівномірний розподіл тепла по всій поверхні. На вигляд це класичний нагрівальний елемент, але його функції в холодних і сирих приміщення різного метражу просто незамінні для забезпечення гідних умов проживання.

Як влаштований

Конструктивно така прогресивна конструкція має дві важливі складові – нагрівальний елемент і датчик температури для контролю, коригування надходження теплового потоку. Принцип пристрою доступний до розуміння навіть при відсутності електротехнічної спеціальності, проте перед монтажем однозначно належить скористатися послугами професійного майстра або хоча б попросити слушної поради.

Перш ніж замовити підлога з обігрівом і монтувати його під ламінат, важливо переконатися, що зверху не буде розміщуватися корпусні меблі, яка лише ускладнює циркуляцію повітря. Це одне з цінних правил, яке повинен знати навіть новачок.

Установка електричного теплого статі

Электропол – це знахідка для людей, у яких відсутнє центральне опалення або переважають систематичні проблеми з таким. Вище представлено перше правило встановлення такої електричної конструкції, але воно не єдине. Перш ніж монтувати підлогове покриття, важливо розуміти всі тонкощі цього технологічного процесу. Отже, домашня установка электрополов передбачає наступні рекомендації для початківців або недосвідчених майстрів:

  1. Необхідно вирахувати кількість квадратних метрів в приміщенні, де буде встановлений электропол своїми руками. Це вкрай важливо, оскільки ефективність такої конструкції переважає при установці нагрівальних контурів на площу не менше 70% від початкового метражу.
  2. Перш ніж почати монтаж, необхідно накреслити принципову схему готового варіанту роботи. Навіть якщо виконати всі маніпуляції, викидати її за непотрібністю не рекомендується. Не відомо, де в майбутньому вийде з ладу нагрівальний контур, але господар квартири буде знати, під якими ділянками ламінату знаходиться электропол.
  3. Одна з важливих технічних характеристик кабелю і нагрівальні елементи не повинні переплітатися між собою, інакше при порушенні цілісності ізоляції не виключено коротке замикання, пожежа. Окремо варто акцентувати увагу на датчиках, які бажано брати електронного типу, а розташовувати на 50 см від горизонтальної поверхні.
  4. Принцип підключення залежить від вибору моделі такого нагрівального комплексу. В даному питанні бажано враховувати не тільки цінову політику, але і потужність агрегату, витрата електрики, термін експлуатації, згідно технічної документації в комплектації.

Плюси і мінуси

Перш ніж у власній квартирі дати офіційну згоду на електричний підігрів підлоги, важливо вивчити не тільки характеристики тієї або іншої модифікації, але і детально вивчити реальні відгуки колишніх покупців. Краще вчитися на чужих помилках, а для себе накреслити таблицю, в якій будуть відображені плюси і мінуси электропола. Отже, почати варто з позитивних моментів такої покупки:

  • швидкий нагрів приміщення різного метражу;
  • відсутність сухого, пережженного повітря;
  • екологічно чиста конструкція;
  • висока термо-, волого-, пожежостійкість;
  • доступне обслуговування;
  • тривалий термін служби;
  • компромісна ціна;
  • відсутність шкоди для здоров'я домочадців.

Однак такий обігрів має і свої недоліки. Наприклад, почати варто з того, що це електрична конструкція, яка споживає електроенергію і живиться від мережі. Це говорить про те, що людина несе фінансові втрати, так і проблеми з електрикою для побутових потреб можуть стати неприємною несподіванкою з очікуванням тепла і світла на кілька годин. Інші недоліки представлені нижче:

  • підвищене навантаження на побутову проводку;
  • електромагнітне випромінювання в процесі експлуатації теплої підлоги;
  • складність в підборі оптимальної температури повітря в приміщенні.

Інфрачервоний

Багато потенційні покупці вибирають в каталозі продукцію за основним критерієм «Недорого». Помилковий підхід, оскільки конструкція повинна бути якісною і доступною. Саме таким вимогам повністю відповідає электропол інфрачервоний, де основним нагрівальним елементом є спеціальна плівка з стійким термоэффектом. Вона як би загортає основні струмоведучі частини, по яких проходить струм, виділяється інфрачервоне випромінювання. Ось найпопулярніші моделі з такими конструктивними особливостями:

  • назва - Юнимат Буст 0100;
  • ціна – 3 000 за погонний метр;
  • характеристики - потужність 160 Вт/м2, кабель ВВГнг 2,5 - 3 м, плівкова конструкція;
  • плюси – доступне управління при наявність терморегулятора, швидке поширення тепла по кімнаті;
  • мінуси – терморегулятор з сенсором температури, висока ціна.

Ось другої пол, який відноситься до даної групи за механізмом дії в кімнаті:

  • назва - Q-TERM 180Вт/кв. м;
  • ціна – до 300 рублів за погонний метр;
  • характеристики – ширина 50 см, потужність 180 Вт/м2;
  • плюси – доступна ціна, наявність у магазинах міста, бюджетний варіант;
  • мінуси – нетривалий термін служби.

Кабельний

Щоб забезпечити потужний обігрів житлового приміщення, можна використовувати іншу, не менш затребувану конструкцію. Принцип дії, наступний – силовий кабель з високим опір ховається в стяжку підлоги, а при проходженні через млості струму нагріває стяжку і пропускає тепло в навколишній простір. Нижче представлені надійні моделі, які не складе складності підключити в домашніх умовах без допомоги майстра. Це:

  • назва - Unimat CORD 18Вт-10;
  • ціна – 2 500 за погонний метр;
  • характеристики - площа обігріву від 0,9 – 1,4 кв. м, кабель двожильний екранований, терморегулятор з сенсором температури, гарантія на 10 років від виробника;
  • плюси – надійна конструкція, яка в найкоротші терміни обігріває навіть велика по метражу приміщення;
  • мінуси – висока ціна.

Другий бренд підлоги, виконаного за сучасними технологіями, представлений нижче:

  • назва - DEVI Deviflex 18Т 10м;
  • ціна – 3 200 рублів;
  • характеристики – нагрівальний двожильний кабель, основне опалення приміщень;
  • плюси – економічний в експлуатації, надійний по технічних параметрах, гарантія якості;
  • мінуси – відчутна вартість не всім по кишені.

Як вибрати електричний тепла підлога

Щоб скоротити час на роздуми і сумніви, важливо з'ясувати, за якими параметрами можна визначитися з кращою конструкцією для підлогового покриття. Щоб остаточний вибір электропола не виявився помилковим, а крок назустріч новим технологіям був впевненим і вагомим, рекомендується звернути особливу увагу на наступні параметри оцінки потенційного фаворита:

  1. Економічне споживання електроенергії. У будь-якому разі покупець повинен бути готовий, що обігрів буде додатково «поїдати» по 100-150 кВт в місяць. Більший витрата вже свідчить про необдуманої витраті грошей.
  2. Потужність електричної конструкції. Важливо, щоб нагрівальний елемент зміг підігрівати підлогове покриття так, щоб тепло відчувалося у всьому приміщенні. В іншому випадку, в такій установці немає сенсу.
  3. Виробник і ціни. Довіряти тільки перевіреним брендам, не економити на якості та результаті. Краще трохи переплатити, але при цьому не сумніватися, що придбання буде довговічним і максимально виграшним у всіх напрямках.
  4. Перед покупкою обов'язково заміряти площа кімнати, щоб підлога заповнював горизонтальне покриття на 70%. В іншому випадку будуть відчутні протяги, є дискомфорт.

Відео

Який електричний тепла підлога краще? Призначення основних видів електричного теплого статі

Відгуки

Анастасія, 33 рокиЖиву в панельному будинку, тому тепла підлога просто незамінний. Оскільки опалення централізоване, а не автономне; водну конструкцію встановити не вийшло. Вибрала електричне підлогове покриття, і дуже задоволена. Кімната нагрівається за 5-7 хвилин, а по електроенергії більше на 50 кВт в місяць – це не так глобально.
Ганна, 39 роківВ цілях економії протоплюємо квартиру з допомогою теплої підлоги вночі. Зранку тепло, затишно, і з ліжка можна без лінь вставати. Відмінна штука, особливо якщо врахувати, що центральне опалення ми «відрубали» ще кілька років тому. Спочатку думали обігріватися кондиціонерами, але ідея з теплою підлогою в моїй родині виявилася як не можна вчасно.
Світлана, 28 роківЩе під час ремонту встановили тепла підлога, але довго їм не користувалися. Зате, коли дитина з'явилася, електрична конструкція одразу згодилася. Малюк вчився сидіти, повзати і ходити на теплій підлозі, рідко хворів і мало вередував. Доводилося більше платити за електроенергію в опалювальний сезон, але це куди краще вічних дитячих захворювань.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!