Сушарка для білизни на балкон

В нашій країні рідко в квартирі зустрінеш автоматичну машину, якою можна висушити білизну після прання – господиням більш звична сушіння білизни на балконі або лоджії. Ознайомтеся з інформацією про види пристроїв, призначених для просушування вологих речей, і ви зможете підібрати для себе оптимальну конструкцію за прийнятною ціною.

Види сушарок для білизни на балкон

Який варіант такого побутового пристрою вибрати для свого житла? Сьогодні у продажу представлено безліч моделей, сушарок для білизни, які добре виконують свою основну функцію. За способом складання і експлуатації такі конструкції поділяють на:

  • зовнішні сушіння;
  • стельові підйомні пристрої;
  • настінні сушарки:
    • натяжні;
    • штангові – типу ліана;
    • висувні консольні;
  • підлогові конструкції з відкидними частинами;
  • електросушарки.

Господині лише треба за своїм уподобанням вибрати, яка сушка на балкон оптимально підійде для неї в залежності від організації простору у цій частині квартири. Для цього слід розглянути особливості кожної конструкції, її переваги та можливі недоліки, щоб зробити оптимальний вибір і купити пристрій, яким буде приємно і зручно користуватися.

Зовнішня білизняна мотузка на балкон

Таке пристрій – одне з найбільш простих у застосуванні. Воно підійде тим господиням, яким подобається, щоб речі висохли на вуличному повітрі і набралися свіжості від сонця і вітру. Дана сушарка для білизни на балкон гарна ще й тим, що абсолютно не займає внутрішнього простору квартири. Випрані речі на ній вішають на мотузках, які закріплені в кріпленнях зовні приміщення балконного. Сучасні роликові механізми дозволять зробити процес вивішування прання більш зручним.

До недоліків такої конструкції можна віднести деяку незручність при процесі монтажу, тому що найчастіше закріплювати її потрібно в несучій стіні, а не в балконних панелях, які не призначені до навантажень великою вагою. Ще потрібно враховувати і місце розташування будинку: якщо балкон виходить на жваву вулицю, то сушити прання відкритим способом під прямим впливом вихлопних газів негігієнічно. І не забувайте про вплив опадів – на зовнішній конструкції випрані речі не захищені від дощу і снігу.

Настінні сушарки для білизни на балкон

Пристрої даного виду – одні з найпоширеніших у застосуванні. За багато років добре зарекомендували себе настінні сушіння самої звичайної конструкції – мотузки, натягнуті між кріпленнями, підвішеними на потрібній висоті на протилежних стінах. На сьогоднішній день виробники пропонують і більш сучасні навісні конструкції, які кріплять на стіну – розсувні механізми, розкладні по типу гармошки.

Функцію білизняних мотузок в розсувних конструкціях виконують перекладини: дерев'яні, пластикові або залізні, виконані з нержавіючої сталі. Речі, розвішані по ним, висихають швидше, ніж на волосіні або тонкій мотузці, і без утворення заломів. Після використання навісні конструкції зсуваються і займають дуже мало місця. Хоча зазначені факти є помітними перевагами даного виду балконних сушарок, деякі господині як недолік відзначають те, що на них поміщається прання в невеликій кількості.

Підлогова вішалка для сушки білизни на балконі

Така конструкція, на відміну від підвісних стаціонарних пристроїв, є мобільною і при потребі її можна поставити в кімнаті біля батареї. Дана вішалка на балкон для білизни – це розкладне пристосування. Після того, як речі висохли, її можна компактно скласти і відставити убік, щоб не заважала. Коли ж розвішена прання, така конструкція порівняно з іншими моделями громіздка і займає місце на підлозі. З цієї причини перед придбанням даної складаний сушарки подумайте, чи не буде вона захаращувати занадто великий простір.

Стельова сушарка для балкона

Цей вид пристроїв для сушіння білизни багато в чому схожий на настінні сушіння, але в даному випадку кріплення розміщуються на стелі. З цього можна побачити очевидне перевага таких сушарок – вони займають мінімум корисного простору балкона, а в той час, коли не використовуються, складаються і стають практично непомітними. Найпоширеніші стельові пристрої – підйомні конструкції по типу ліани, в яких можна спускати поперечину на потрібну висоту, щоб було зручно розвішувати прання.

Дані механізми оригінально виконані і є доступними за ціною. Термін їх служби збільшують міцні поперечини, за яким розвішується прання замість звичних всім мотузок. Чи є недоліки в такого важливого рішення? Потрібно врахувати, що на товсті поперечини незручно вішати дрібні речі. Деяким господиням може не сподобатися, що при розвішуванні прання на конструкцію типу ліана потрібно проводити багато додаткових маніпуляцій, а невеликі предмети одягу часто падають, коли починаєш піднімати планку на потрібну висоту.

Електрична сушарка для речей на балкон

Найчастіше такі пристрої – це підлогові розкладні конструкції, але зустрічаються і стельові або настінні моделі. Дана сушка для білизни на балкон добре підходить для холодного временигода:

речі будуть швидко сохнути навіть при дощовій погоді, і не буде відчуватися затхлого запаху. Принцип дії цієї системи простий: пристрій підключається до електромережі, виставляється потрібна температура і таймер, в результаті білизна сохне швидше на нагріваються трубках. До недоліків можна віднести більш високу ціну таких сушарок і те, що тут не дуже зручно сушити великі речі.

Як вибрати пристрій для сушіння білизни на балконі

Чим керуватися при виборі сушарки, щоб нею було зручно користуватися? Зверніть увагу на такі фактори:

  • сушарка для білизни на балкон повинна бути компактною, тому перш, ніж купити пристрій, порівняйте його параметри з розмірами приміщення;
  • якщо планується використовувати балкон як зону відпочинку, віддайте перевагу стельовим моделей – їх легко прибрати вертикальним способом;
  • порівнюйте не тільки ціни сушарок, але і з якого матеріалу вони виготовлені;
  • при виборі настінного моделі врахуйте, що на розкладну сушіння найчастіше міститься менше речей, ніж на мотузки.

Ціна на сушарку для білизни на балкон

Потрібну конструкцію можна придбати в торговому центрі або купити в інтернет-магазині. Вартість сушарки буде залежати не тільки від обраної вами моделі, але і від фірми-виробника. Наприклад, підлогова вішалка Ніка РБ-18 коштує 350 рублів, а аналогічна модель з сталі Gimi Jolly – 620 рублів. Недорого можна придбати популярну модель типу ліана – від 340 до 500 рублів. Зовнішні конструкції виконуються з урахуванням впливу поривів вітру, такі посилені моделі будуть дорожче: в діапазоні 1200-1400 рублів.

Як зробити сушарку для білизни на балконі своїми руками

Таке потрібне домашнє обладнання можна змайструвати і самому. Наприклад, спробуйте зібрати мотузяну сушку.

  1. Купіть необхідні деталі: 2 відрізу дерев'яного бруса (будуть використовуватися як кріплення для сушіння білизни на балконі), кільця-саморізи, білизняний шнур. Також потрібно озброїтися перфоратором, дрилем і дюбелями.
  2. На брусках симетрично просвердліть потрібну кількість отворів – 3-5 шт., і вкрутіть в них саморізи.
  3. У стінах висвердліть по 3 отвори і з допомогою дюбелів повісьте кріплення, потім їх можна покрити лаком або пофарбувати.
  4. Натягніть на саморізи мотузку.

Відео: пристосування для сушіння білизни на балконі Floris

Сушарка для білизни floris. Настінне кріплення

Відгуки

Марина, 35 роківУ нас є зовнішня сушка за балконом, а рішення купувати електросушарки з'явилося тому, що восени на вулиці процес висихання займає кілька днів. Замовили модель в інтернет-магазині по каталогу, ще і в ціні за святковим знижкам виграли. Подобається, що це пристрій 2 в 1: влітку використовую її як підлогову сушарку, не підключаючи до мережі.
Ігор, 37 роківМи недавно переїхали в своє житло, і одна з перших справ, яке дружина попросила мене зробити – вбудувати на балконі настінну сушарку. По знімних квартирах ми помотались вдосталь з напільного моделлю. Вона здорово виручала, але збирати-розбирати її, щоб місця не займала, набридло. Вибрали розсувну модель, встановив за півгодини – і радіємо зручності!
Галина, 47 роківЯ вже пару місяців користуюся сушаркою типу ліана. Купила її за рекомендацією моєї подруги. Головним критерієм вибору було те, що не треба постійно на стілець скакати, поки развешаешь білизна на мотузках у стелі. Пристрій за ціною доступне експлуатації спочатку треба пристосуватися, щоб планки з речами рівномірно піднімалися, але я вже пристосувалася.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!