Дизайн маленької передпокою

Візитною карткою будь-якого житла можна вважати передпокій. Вона є головним приміщенням, з якого гості починають знайомитися з будинком і формувати враження про господарів. Щоб сформовану думку було позитивним, потрібно ретельно підбирати той чи інший інтер'єр передпокою. Про нюанси її оформлення дізнаєтеся нижче.

Як облаштувати маленьку прихожу

Одним з багатофункціональних приміщень є передпокій. Вона відокремлює вулицю від особистого простору людини. Тут же зберігається верхній одяг, взуття і проводяться останні приготування перед виходом куди-небудь. Везунчиків, у яких передпокій має великі розміри, дуже мало, причому в більшості випадків це приватні будинки. Стандартні планування малоповерхових і висотних будинків передбачають мінімальну площа вхідного вузла, якого нібито повинно вистачати людині.

Як же тоді підібрати дизайн маленької передпокою? Існує безліч хитрощів, які використовуються для декору цього простору. Вони спрямовані на те, щоб візуально збільшити об'єм приміщення. Серед основних принципів, які виконують функцію розширення, можна виділити:

  • використання переважно світлих тонів в обробці стін, підлоги або стелі;
  • мінімалізм навколишнього оточення;
  • застосування вбудованих систем зберігання або малогабаритної меблів;
  • введення в інтер'єр глянцевих поверхонь або дзеркал.

Основні принципи візуального збільшення невеликого передпокою

Сучасний ринок оздоблювальних матеріалів і компактною меблів дозволяє зробити стильним навіть дизайн маленької передпокою. Щоб приховати нестачу площі, підкресливши достоїнства приміщення, потрібно заздалегідь продумати навколишній інтер'єр. Працювати доводиться в вузькою, довгою прохідній кімнаті, яка часто доповнено дверима в туалет або ванну, тому важливо врахувати всі нюанси.

Основною метою оформлення будь-якого маленького приміщення є візуальне розширення простору. Частіше це стосується однокімнатних квартир, особливо в хрущовках, де місця ще менше. Досягти ефекту збільшення простору можна кількома способами:

  1. Оздоблення передпокою пастельними тонами в поєднанні з великою кількістю джерел штучного світла. Це необхідно, щоб кімната не здавалася похмурою. У такому разі від шпалер з орнаментом краще відмовитися, а вибрати однотонні варіанти.
  2. Установка замість міжкімнатних дверей арки, яка додає простору легкості і додаткової висоти. Альтернативою може бути використання красивих вітражів на дверному полотні, які пропускають більше світла.
  3. Заміна старих величезних шаф або вбудованих антресолей нової, менше габаритної меблями.
  4. Застосування дзеркальних або глянцевих поверхонь, які за рахунок відображає ефекту зорово збільшують простір.
  5. Поділ приміщення на функціональні зони за допомогою декількох оздоблювальних матеріалів, наприклад, плитки з паркетом або світлих і більш темних шпалер.

Світла обробка коридору в квартирі

Використовуючи палітру фарб переважно світлих тонів, ви точно не прогадаєте. Нейтральні відтінки освіжають приміщення, надають йому додаткового об'єму. Це не означає, що потрібно обклеїти стіни білими шпалерами, адже можна комбінувати кольори, причому не тільки в обробці поверхонь, але і меблів. Світлі породи дерева теж відмінно освіжають інтер'єр. Ідеальний варіант – це зробити низ більш темним. Верх ж залишиться світлим. Передпокій збирає в собі всю грязь і пил, яку ми приносимо з вулиці, а при такому поєднанні стіни будуть менше бруднитися.

Мінімалістське оформлення

У дизайні маленької передпокою важливо уникати захаращеності. Аскетична обстановка є кращим варіантом для такого приміщення. Шафа з одягом краще розмістити в житловій кімнаті, а в передпокої залишити місце тільки для кількох гачків і взуття. Що стосується аксесуарів, то при їх виборі теж дотримуються мінімалізму. Дрібні предмети захаращують інтер'єр, тому місце для парасольки, взуттєвої ложечки або ключів продумують заздалегідь. Це можуть бути полички під телефон, стійка для капелюшків або оригінальні вішалки.

Вбудовані системи зберігання

Часто єдиний вихід-максимально звільнити простір передпокою – це оформити інтер'єр вбудованими шафами. Така система зберігання є більш місткою, особливо це відноситься до кутових варіантів. Туди можна помістити сезонний одяг та взуття кожного з членів сім'ї. Меблевий ансамбль комбінується з відкритих і закритих полиць і ящиків, які виглядають ергономічними і при цьому не збільшують кімнату.

Комбінування меблів і аксесуарів

В інтер'єр маленької передпокою ідеально впишеться шафа-купе, особливо, якщо він буде дзеркальним. Така модель вміщує всі великі або дрібні речі, а також збільшує простір за рахунок ефекту відбиття. Для квадратної передпокою непоганою альтернативою виступає кутовий шафа. При будь-якому розкладі для туфель та чобіт краще придбати обувницу, яка додатково може служити столиком або кріслом. Меблі для передпокою краще вибрати двоколірну так, щоб нижня частина була трохи темніше. Так вона приховує бруд, принесену з вулиці.

Застосування дзеркальних і глянсових поверхонь

Хитрістю дизайнерів є застосування відображають поверхонь. Виглядає це так, ніби простір йде вдалину. Створюється відчуття розширення передпокої, хоча її реальні розміри не змінюються. Якщо запровадити цю властивість дзеркал в дизайн маленького коридору, або як його ще називають, холу, то виходить дуже вдалий варіант оформлення. Особливість в тому, що відбивну поверхню можна розташувати на будь-якій стіні: довгою чи короткою. Глянсова поверхня відмінно виглядає на стелі, хоча його часто роблять і дзеркальним, тільки якщо висота приміщення невелика.

Як вибрати меблі для маленької передпокою

З вищеописаних інструкцій можна зробити висновок, що основним принципом в облаштуванні маленької передпокою є мінімалізм у всьому, в тому числі по відношенню до меблів. Кути приміщення теж задіюють. В них мають ансамблі з шаф з поличками і вішалками. Альтернативою виступає модульні меблі і моделі з закругленими кутами. Так знижується ймовірність вдаритися при тих чи інших маневрах в передпокої. У стандартному випадку можна поставити маленький комод або тумбу з дзеркалом і відкриту вішалку. Якщо всі речі не вміщаються, то варто придбати компактний шафа-купе.

Відео: цікавий дизайн коридору в квартирі

Як облаштувати маленьку прихожу

Сучасні ідеї дизайну маленької передпокою в квартирі – фото 2016

Сьогодні сфера будівництва і ремонту постійно розвивається і пропонує все нові і нові ідеї для передпокою та інших приміщень квартири. Навіть численні фотографії сучасних інтер'єрів підтверджують цей факт. Стилі при цьому можуть бути абсолютно різні: від класичного до кантрі. Варіантів комбінування меблів і аксесуарів теж безліч. Кінцеве оформлення залежить від конфігурації передпокою, вона є квадратним приміщенням або довгим вузьким коридором. Надихнутися на створення будь-якого дизайну вам допоможуть фотопримеры.

Кутова передпокій в маленький коридор

Дизайн вузькій прихожій в панельному будинку

Стильна передпокій в хрущовці

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!