Висувна ліжко для двох дітей

Сучасні квартири, як правило, недостатньо просторі, тому обладнання кімнати для двох або трьох дітей стає справжньою проблемою. Вийти з положення у цій ситуації допоможе ліжко з механізмом викочування спальним місцем. Якщо у вас двоє або більше малюків, то вам обов'язково потрібно дізнатися про подібних меблів.

Особливості дитячих ліжок з висувним спальним місцем

Конструкція такої меблів проста і економна. В простір під одним спальним місцем поміщається друге, але нижче. Додаткове місце оснащений коліщатками або роликами. Завдяки такій конструкції висувна ліжко для двох дітей займає мінімум вільного місця в кімнаті в денний час доби. Модель володіє безліччю достоїнств:

  1. Дворівнева ліжко для дітей займає в кімнаті набагато менше місця, ніж два окремі. Вона не створює відчуття захаращення простору.
  2. Меблі міцна і стійка, тому що не надто висока. Вона підійде навіть для тих діток, які бояться спати нагорі. Завдяки цій характеристиці дитяче ліжко з висувним спальним місцем згодиться навіть для самих маленьких.
  3. Нижня частина безлічі моделей оснащується спеціальними ящиками, в яких можна зберігати постільну білизну, книжки, іграшки та інші речі.
  4. Меблі легко розбирати і збирати. Старша дитина впорається з цим самостійно.
  5. Ціна висувний ліжка для двох дітей істотно нижче, ніж стандартної двоярусною з драбиною або пари, що стоять окремо.
  6. У розібраному вигляді ви отримуєте два повнорозмірних спальних місця, використання яких не зашкодить хребту дітей.

Є у такої меблів і деякі недоліки:

  1. Малюкові, який посідає верхнє місце, доведеться перестрибувати через того, хто знизу, або акуратно обходити його.
  2. Висуваючи нижній ярус, ви можете пошкодити підлогове покриття роликами, що легко компенсувати правильним покриттям або щільним захисним килимком.
  3. Діти часто не можуть без скандалів вирішити, хто буде спати нижче, а хтось вище. Такі конфлікти характерні для тих, у кого надто велика різниця у віці.

Різновиди конструкцій для двох дітей

Існує кілька модифікацій:

  1. Зі скріпленими ярусами. В даному випадку нижнє спальне місце висувається в бік або вперед, але не відділяється від верхнього. Варто відзначити, що це не самий практичний варіант. Якщо нижній ярус висувається в бік, то дитині, сплячому зверху, буде незручно спускатися.
  2. З окремими спальними місцями. Викочування ярус у неї не прикріплений до верхнього. Його можна висунути і поставити в будь-якому кутку кімнати.
  3. Висувна ліжко для двох дітей з білизняними ящиками. Дуже практичне рішення. Особливо зручно, якщо нижній ярус не прикріплений до верхнього. У ньому, як правило, і розташовуються ящики.
  4. Два спальних місця. Низька меблі, яка лише трохи підноситься над підлогою. За ціною такий варіант буде самим доступним. Для нижнього спального місця бажано придбати товстий матрац, щоб дитина не застудився уві сні.
  5. Триярусна. У неї замість білизняних ящиків розташований ще один матрац, найнижчий. В розкладеному вигляді ця меблі займає багато вільного місця, але в зібраному вона дуже компактна. Хороше рішення для багатодітної сім'ї.

Як вибрати выкатную ліжко для погодок

Дитячі меблі для двох дітей повинна відповідати таким параметрам:

  1. Обов'язково візьміть до уваги габарити кімнати і вік дітей. Якщо є можливість, краще відразу замовте меблі зі спальними місцями дорослих розмірів, щоб через кілька років не купувати варіант для підлітків. Це буде вигідніше за ціною.
  2. Звертайте увагу на висувні ліжка для двох дітей з натуральних матеріалів, екологічних і безпечних для здоров'я. Перевагу краще віддавати моделям з корпусом з деревного масиву. Непоганим варіантом буде метал.
  3. Для родини, в якій хлопчик і дівчинка, більше підійде модель, у якій яруси не будуть скріплені.
  4. Всі деталі корпусу повинні надійно кріпитися один до одного.
  5. Необхідно, щоб усі елементи були добре відшліфовані, з нанесеним на них рівномірно покриттям.
  6. Механізм висунення нижнього ярусу ліжка повинен працювати надійно і легко, всі деталі виконані з якісного металу. Особливо важливо це у разі, якщо діти самі будуть розбирати і збирати ліжко.
  7. Кути корпусних елементів повинні бути згладженими округлими.
  8. Краще зробити вибір на користь моделі з зйомними захисними бортиками на кожному ярусі.
  9. Чим ширше коліщатка висувного елемента, тим менше навантаження створюється на підлогове покриття.

Ціна на дитячі ліжка для двох дітей

Меблі ви можете придбати в інтернет-магазині, звичайному меблевому салоні, зробити на замовлення. Приблизні ціни на висувні дитячі ліжка представлені в таблиці нижче:

Назва моделі

Приблизна вартість в рублях

Двоярусна выкатная ліжко з шухлядами для білизни Фанкі Кідз-8

13100-15000

Висувна подвійна ліжко-диван Латте

14800-16000

Двоярусні моделі Фея, Далматинець, Формула-1, Kitti, Поні, Русалка

7400-8200

Оріон

8500-9700

Мійа-2

10500-11000

Бамбини

10800-12000

Трансформер Д-901

11900-12800

Dynamic

5500-6200

Корвет

16200-17500

UFOKids

13900-15200

Cilek Black Pirate

16400-17100

СІТІ 4,3

13600-14200

Легенда

9400-10000

Олександра-М

8000-9000

Дельфін

8600-9100

Вітрило

11700-12000

Боровичі Дует

7150-7900

Як зробити ліжко з додатковим спальним місцем самостійно

Виготовлення меблів своїми руками обійдеться зовсім недорого. Ви можете використовувати підручні матеріали, замовивши їх в інтернеті. Це позбавить вас від необхідності відвідувати меблеві салони, наприклад, Ікеа, щоб підібрати підходящу дворівневу ліжко. Самостійно вам вдасться зробити як просту, так і незвичайну оригінальну модель. Покрокова інструкція складання:

  1. Розрахуйте розміри майбутньої ліжка. Довжина кожного спального місця може становити від півтора до двох метрів, а ширина – 0,7-0,9 м. Ці параметри підбираються з урахуванням віку дітей і габаритів кімнати.
  2. Визначтеся з матеріалом. Це може бути деревний масив, але краще взяти плити ДСП.
  3. Зробіть креслення деталей. Верхній ярус – два широких листа для узголів'я, дві тонких бічних смуги. Для висувної частини знадобляться однакові по висоті елементи (приблизно 8-10 см). Виготовте тонкі захисні бортики. Врахуйте, що довжина викочування частини менше верхньої приблизно на 10 див. Зробіть дві підстави.
  4. Виріжте деталі дворівневої ліжка електричним лобзиком або циркулярною пилкою.
  5. Обклейте зовнішні частини двоспальним ліжка спеціальної кромкою.
  6. В місцях кріплення зробіть отвори з допомогою свердла. Використовуючи шестигранний ключ, вкрутіть в них стяжки.
  7. До викочування частини прикріпіть коліщатка.

Відеоогляд: ліжка для двох дітей в маленькій кімнаті

Висувна ліжко для двох дітей 50 варіантів

Як виглядає выкатная ліжко для двох дітей – фото

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!