Таблетки для посудомийної машини: кращі засоби

Таблетки для посудомийної машини – затребуваний і популярний засіб, що застосовується для створення миючого розчину, що очищає посуд. Популярність цього засобу пояснюється зручністю у використанні і можливістю розрахувати число завантажень завдяки зазначеному дозуванні кожної таблетки. На вітчизняному ринку представлений великий асортимент таблеток для посудомийних машин. Розібратися в цьому розмаїтті і дізнатися, як використовувати кошти, допоможе наша стаття.

Склад таблеток для посудомийних машин

Основна маса таблеток містить всього три компоненти:

  • Добавку, що пом'якшує воду
  • Миючий засіб
  • Ополіскувач.

Однак виробники для поліпшення якості процесу миття та подовження термінів експлуатації посудомийної машини випускають більш багатофункціональні таблетки, до складу яких включені додаткові компоненти. Серед них:

  • антикорозійні добавки
  • антипенообразователи
  • ферменти, що сприяють розщепленню жирів і білків
  • лужні солі, що розчиняють жири
  • активні речовини, що зменшують наявність білих плям на чистому посуді після висихання
  • фосфати, що захищають посудомийну машину від утворення вапняного накипу
  • парфумерні віддушки.

Залежно від своїх функцій перераховані компоненти допомагають зберігати нутрощі машини в робочому стані на протязі довго періоду експлуатації, вбивають бактерії всередині приладу, пригнічують утворення піни, створюють захист на посуді від утворення нальоту і плям після контакту з водою.

Таблетки для посудомийки - як вибрати і які краще

Сучасний вітчизняний ринок миючих засобів пропонує величезний вибір таблеток для посудомийних апаратів. Серед них і дорогі кошти від відомих брендів, і дешеві варіанти від фірм, що не мають ще популярного імені. Які вибрати? Щоб допомогти з вибором кошти, ми пропонуємо невеликий огляд таблеток для посудомийки доступних російським користувачам.

Від виробника finish

Finish – популярний торговий знак на світовому ринку, що пропонує таблетки для посудомийних апаратів.

Асортимент таблеток Виниш:

Finish Quantum - це новітні таблетки для посудомийок. Їх особливістю є наявність оболонки, що захищає руки від зіткнення з миючим засобом.

Захисна оболонка не потребує зняття і повністю розчиняється у воді. Склад таблеток включає миючий порошок з активними ензимами, що забезпечують пошук забруднень. Залишки їжі під впливом ферментів розщеплюються на дрібні частинки. Крім того, в таблетках міститься ополіскувач, що надає посуду блиск. Засіб пропонується в фасовці по 20, 40, 60, 80 шт.

Finish All in 1 0 - засіб, що містить в собі особливу формулу, завдяки якій машина відмиває найскладніші забруднення. Таблетки наділяють миючий розчин функцією відмочування, що допомагає відмити застарілі забруднення; функцією блиску і захисними функціями, що забезпечують захист від накипу. Завдяки останньої функції засіб може використовуватися при митті не тільки скляного посуду, але і срібною. Продаються в упаковках таблетки по 14, 28, 56, 70, 100 штук.

Finish All in 1 Turbo відрізняється від попереднього кошти тим, що завдяки функції швидкого розчинення використовується при коротких низькотемпературних режимах мийки. Продається упакованим по 14, 28, 56, 70, 100 штук.

Finish Classic – це порошкоподібний засіб, спресовану. За своїми властивостями аналогічно попереднім варіантам.

Econta

Це менш дорогі таблетки, які допомагають відмити посуд від нальоту кави, чаю, пригорілої їжі. Компоненти, включені до складу засобу, захищають скляні вироби потьмяніння. Ідеально при митті фужерів, склянок, чарок. Захищає деталі машини від вапняних утворень і запобігає корозію металевих вузлів апарату.

Може застосовуватися при митті посуду, як м'якою водою, так і середньо жорсткою і жорсткою водою. Допускається прение при коротких циклах мийки.

Стандартна упаковка містить 30 таблеток, кожна з яких покрита захисною плівкою.

Fairy

Бельгійська торгова марка Fairy пропонує універсальні таблетки для посудомийної машини, дбайливо очищають посуд. Склад таблеток забезпечує їх застосування для виробів з тонкого скла і срібла.

Можуть використовуватися для машин будь-якого типу, при коротких режимах мийки. Компоненти миючого засобу запобігають передчасному знос деталей апарату.

Fairy powerdrops упаковуються у водорозчинну захисну плівку.

Filtero

Filtero – одні з найпопулярніших брендів таблеток для посудомоеек.Випускають їх у Німеччині. Забезпечують ретельне очищення. Містить компоненти пом'якшують воду, додають блиск скляних виробів і захищає їх від ушкоджень. Може застосовуватися при митті посуду з нержавіючої сталі і срібла. Має компонент, що усуває запахи.

Виготовляються при використанні новітніх технологій і можуть застосовуватися для миття посуду в посудомийних машинах від провідних виробників.

Продаються упакованими по 16, 90, 45, 150 шт.

Clean fresh

Гіпоалергенні Clean fresh виготовляються в Німеччині. Ідеально справляються з сильними забрудненнями і справляються з видаленням засохлою на посуді їжі. Містять ополіскувач, пом'якшувачі води, ароматизатор. Нейтралізують неприємні запахи. Відрізняються високою екологічною безпекою, без фосфатів. За рахунок спеціальної технології виготовлення допомагає уникнути утворення «пилу» від таблеток, не викликають подразнення верхніх дихальних шляхів. Можуть використовуватися при низькотемпературних режимах мийки. Розфасовано по 4, 15, 30, 60 шт.

Ikeep

Ikeep застосовуються для посудомийних машин всіх типів. Відрізняється найвищим рівнем екологічної безпеки, можуть використовуватися для миття дитячого посуду. Вдосконалена формула очищення з активним киснем забезпечує миття виробів з засохлими залишками їжі будь-якого походження. Захищають скляні і срібні вироби від потьмяніння.

Таблетки биоразлагаемы і не містять фосфати. Упаковані у водорозчинну плівку, не вимагає необхідності її знімати. Містять ензими, неіоногенні ПАР, полікарбоксилати, відбілювач на кисневої основі, спеціальні добавки проти накипу і для пом'якшення води. Зберігають ефективність в холодній воді.

Frau schmidt

Таблетки Фрау Шмідт застосовуються для миття посуду в посудомийних машинах. Вони видаляють жир, плями від кави і чаю, захищають скляні, срібні предмети. Мають функцію, посилює миючу здатність. Крім того, вони забезпечують захист робочих вузлів машини від передчасного виходу з ладу.

Очищають посуд при низьких температурах води. Нейтралізують сторонні запахи. Продаються в упаковках по 20, 30, 60 шт.

Де купити і скільки коштують

Продаються таблетки практично у всіх магазинах, що займаються реалізацією побутової хімії. Марки Finish, Frau Schmidt, frosch, і Clean fresh, пропонуються і в магазинах побутової техніки. Широкий асортимент представлений на прилавках мережевих супермаркетів, таких як: Магніт, Карусель, Магнат, Чистий будинок, Перехрестя, Ашан, Пятерочка. Крім того, сучасний розвиток техніки допомагає замовити їх за допомогою мережі Інтернет.

Що стосується їх вартості, то упаковка Econta, що містить 30 таб. продається за 176 р., за алогичную упаковку Finish доведеться заплатити 450 рублів в середньому, Fairy за упаковку 24 шт. – 300 рублів, Frau Schmidt за 15 шт. – 155 р., biomio за 30 таблеток - 450 рублів, aquarius за 14 шт. - 180 рублів. На вартість таблеток багато в чому впливають не тільки бренд, але і наявність великої кількості різноманітних добавок.

Відповіді на часті запитання

При використанні таблеток для посудомийки виникає ряд питань, які стосуються особливостей використання цього засобу. Велика частина питань відноситься до категорії дозування засобів і здібності таблеток розчиняться. Якщо з дозуванням допоможе розібратися опис, то з другим питанням справа йде гірше.

Чому таблетки часто не розчиняються

Розглянемо три можливі причини, при яких не відбувається розчинення таблетки.

  1. Ця проблема пов'язана не з якістю миючого засобу, а з порушенням правил експлуатації або особливістю конструкції посудомийної машини. Однією з причин може бути блокування відсіку дозування, при якій клапан не відкривається. Виправити ситуацію допоможе розташування посуду, при якому не зачіпається кришка дозатора.
  2. Поширеною проблемою у випадках використання недорогих моделей посудомийних машин вважається особливість експлуатації побутового приладу і її не відповідність вимогам виробника мийного засобу. Так, у машини температурний режим може бути нижче, ніж показник, який передбачає розчинення таблетки, визначений виробником.
  3. Таблетка неправильно вставлена у відсік, призначений для миючого засобу. Щоб не допустити виникнення проблеми, потрібно правильно закласти капсулу. Інструкція підкаже, куди класти капсулу.

Чим замінити таблетки

У деяких випадках виникає необхідність заміни таблеток для посудомийки. Замінюють їх саморобними капсулами. Щоб їх зробити самим, потрібно:

  • 500 г англійської солі (магнезії)
  • 150 г харчової соди
  • 200 г бури
  • порошок лимонної кислоти.

Всі інгредієнти, крім лимонної кислоти, які змішуються і отримують суміш, як на фото. Лимонну кислоту необхідно додавати поступово до тих пір, поки суміш перетвориться у щільний клубок.

Потім її розкладають у форми для льоду на скільки вистачає, і залишають в теплому, сухому місці до висихання. Щоб таблетки не розсипалися, при формуванні масу слід закладати максимально ущільнюючи.

Відео

Асортимент таблеток для посудомийки, представлений на вітчизняних вітринах, настільки різноманітний, що зробити правильний вибір дуже складно. Не допомагає реклама, крутиться на екранах телевізорів, інформація на упаковках миючого засобу, тим більше що виробники використовують незнайомі терміни і закодовані інгредієнти.

На допомогу користувачам приходять телевізійні передачі, розкривають секрети і хитрощі виробників, які тестують як популярні, так і маловідомі кошти. Однією з таких передач і є «Контрольна закупівля», черговий сюжет якої присвячений вибору миючого засобу для посудомийної машини.

Контрольна закупівля таблетки для пральних і посудомийних машин

Відгуки

Ірина, 24года:Я хочу поділитися своїм досвідом використання таблеток для посудомийки від finish. Показали вони себе точно так, як обіцяно на коробці із засобом. Не залишають липкого нальоту і розлучень, таблетка повністю розчиняється у воді. Посуд виходить чиста без залишків продуктів. Проте задоволення не з дешевих.
Оксана, 45років:Використовувала таблетки марок Фініш, Фейрі і Эконту. Про Фініші і так зрозуміло, за такі гроші дурниць не буде, але мені сподобався і більш бюджетний варіант Эконта. Суттєвої різниці між ними не помітила, якщо тільки в ціні. Відмиває здорово, але на низькотемпературної мийці показують не важливо.
Венера, 31 рікВикористовую таблеточки Shiny Lux. Вони двошарові. Нічим не поступаються дорогим засобів. Запаху самого кошти на посуді не залишають. Посуд відмивається повністю. Використовують для миття скляних келихів.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!