Краплі Інспектор від кліщів для собак

Для захисту, лікування та профілактики кліщового зараження у собак потрібно використовувати спеціальні препарати з групи инсектоакарицидов. Вони містять особливі компоненти, які згубно діють на комах, пригнічуючи їх ріст і розмноження. Це дозволяє захистити тварин від шкідливого впливу членистоногих.

Склад і властивості

Інспектор від паразитів для собак випускається у вигляді крапель. Їх склад:

Опис

Прозора масляниста безбарвна або світло-жовта рідина

Діючі компоненти

Фіпроніл, моксідектин

Допоміжні інгредієнти

Поліетиленгліколь, ізопропіловий спирт, диметилсульфоксид

Упаковка

Піпетки по 0,4. 1, 2, 5 або 4 мл, по 1,2,3 або 4 шт. в пачці.

Ціна, рублів

360 за 1 піпетку 4 мл

Термін придатності та умови зберігання

В недоступному для дітей, далеко від сонячних променів місці при температурі 0-30 градусів не довше 3 років

Препарат Інспектор має протипаразитарною дією, активний відносно кліщів, бліх, волосоїдів, вошей. До складу засобу входить фіпроніл, який відноситься до фенилпиразольным з'єднанням. Його механізм дії заснований на гальмуванні проходження іонів хлору в залежних від гамма-аміномасляної кислоти хлоридних каналах.

Фіпроніл порушує передачу нервового імпульсу, що веде до загибелі кліщів. Друга активна речовина моксідектин входить до групи напівсинтетичних милбемицинов. Воно зв'язується з постсинаптическими рецепторами, веде до порушення м'язової іннервації, паралічу і смерті нематод, ектопаразитів. За ступенем впливу на людський організм засіб відноситься до 3 класу небезпечності (помірно небезпечний). Рекомендовані дози кошти для собак не несуть сенсибілізуючої дії.

Інструкція по застосуванню

Використовувати Інспектор від бліх і кліщів у собак можна в лікуванні і профілактиці энтомозов, отодектозу, демодекозу, саркоптоз, токсокарозу, унцинариоза, токсаскаридоза, анкилостомоза, при ураженні іксодовими кліщами, кишковими нематодами, для профілактики дирофіляріозу. Препарат наноситься крапельно на суху, неушкоджену шкіру тварини. Вміст піпетки виливають на шкіру між лопатками біля основи шиї, розсунувши шерсть.

Якщо тварина велике, вміст піпетки наносять на 3-4 ділянки. Дозування препарату Інспектор:

Маса тіла

Дозування, мл

До 4 кг

0,4

Понад 4 кг

0,1 мл на 1 кг маси тіла, використовується комбінація різних піпеток

Для знищення кліщів, вошей, бліх, волосоїдів провадиться одноразова обробка, для попередження повторної інвазії – раз в 4-6 тижнів. Якщо кліщ вп'явся в шкіру собаки, то треба капнути на нього краплю засобу, щоб рідина потрапила на місце прикріплення. Якщо через 20 хвилин комаха самостійно не відпаде, його витягують пінцетом і знищують.

При отодектозе (вушної корості) препарат застосовується одноразово. Перед обробкою слуховий прохід очищають від ексудату, сірки і струпів, при отиті поєднують з лікуванням протимікробних і протизапальних засобів. Краплі капають по 3-4 шт. в кожне вухо, злегка масажують підстави для швидкого вбирання. Голову собаки треба тримати міцно, щоб вона не розприскала тільки що нанесене засіб. При необхідності обробку повторюють через місяць.

Для лікування саркоптоз Інспектор застосовують дворазово, при демодекозі собак – 2-4 рази з інтервалом 28 днів. Для профілактики обробка повторюється раз в місяць. При дегельмінтизації на тлі нематодозів шлунково-кишкового тракту краплі застосовують одноразово, для профілактики – раз на місяць. Препарат можна використовувати у інвазованих тварин.

Протипоказання і побічні дії

При обробці краплями Інспектор можуть виникати підвищене слиновиділення, блювання, свербіж, почервоніння, алергічні реакції і набряк в місці нанесення. Побічні дії проходять самостійно. Засіб з обережністю використовується у тварин з масою тіла менше 1 кг, вагітним і годуючим. Протипоказаннями є:

  • цуценята віком до 7 тижнів;
  • індивідуальна непереносимість компонентів складу;
  • нанесення на вологу або пошкоджену шкіру;
  • інфекційні хвороби;
  • одужуючі тварини.

Відео

Як обробити собаку від бліх і кліщів

Відгуки

Андрій, 35 роківПеред кожним весняним сезоном я обробляю свого англійського бульдога спеціальними засобами. У цьому році вибір припав на краплі Інспектор. Я оцінив їх доступну вартість і ефективний захист. Якщо раніше за містом вихованець стабільно ловив пару кліщів за вихідні, то після застосування крапель поки не одного укусу.
Марія, 44 рокиМого улюбленого чихуахуа вкусив кліщ. Він уп'явся глибоко, тому я повезла вихованця до ветеринара. Той капнув на паразита якимось засобом і витягнув. Лікар порадив мені обробити тварини, використовуючи засіб Інспектор для собак. Я оцінила препарат по достоїнству – жоден кліщ зараз не зашкодить моєму улюбленцю.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!