Анандин для кішок - інструкція із застосування, показання, дозування, склад, форма випуску та ціна

Кішки мають сильний природний імунітет, але постійно піддаються ризику зараження різними патогенними мікроорганізмами. Поява незнайомих симптомів є приводом звернутися до ветеринара. Дуже часто фахівець призначає Анандин – надзвичайно ефективний препарат, який нейтралізує дію мікробів і вірусів.

Склад і форма випуску

Препарат Анандин представлений на полицях ветеринарних аптек у вигляді розчину для ін'єкцій (крапель) і мазі. Розчин по 5, 2, 1 мл міститься в скляні ампули, які упаковуються в блистерные ампулодержатели. Форма для утримання крапель – флакони по 100, 10 і 5 мл, герметично запаковані укупоренными пробками з гуми з алюмінієвим ковпачком. Мазь Анандин продається в пластикових флаконах по 10 г у пачках з картону. Це жовтувата гомогенна маса з невираженим специфічним запахом. Склад препарату:

Склад

Розчин, на 1 мл

Мазь

Анандин (глюкаминопропилкарбакридон)

100 мг

2%

Допоміжні компоненти

Вода для ін'єкцій, метиленовий синій, саліцилат

вазелін (80%), салициловокислый калій (0,1%), олія рицинова (5%), вода очищена.

Властивості препарату

Препарат допомагає впоратися з інфекцією в організмі тварини, знищуючи все паразитичні форми життя через деформацію їх ДНК і РНК. Позитивні властивості Анандина:

  • вбиває всі форми патогенних мікроорганізмів, а також віруси;
  • прискорює регенерацію шкірного покриву;
  • допомагає відновленню вовни;
  • зміцнює імунітет;
  • протидіє розвитку супутніх патологій на тлі основного захворювання;
  • усуває запалення;
  • знижує рівень токсинів;
  • поєднує безліч терапевтичних властивостей, дозволяючи зменшити кількість ліків для тваринного і тим самим знизити стрес від лікування.

Показання до застосування

Застосування препарату обумовлена проникненням в організм тварини патогенних мікроорганізмів. Повний список показань до застосування:

  • виявлення хронічних або гострих вірусних та бактеріальних інфекцій, грибка;
  • зараження тварини грибковою мікрофлорою;
  • складність регенерації шкірного покриву;
  • отит (запалення вуха);
  • стафілококова інфекція;
  • ендемії, наприклад, інфекційного перитоніту в конкретному розсаднику;
  • запальні процеси в тканинах внутрішніх органів, вухах;
  • порушення в роботі і ослаблення імунної системи.

Спосіб застосування і дозування

Застосовують засіб у залежності від лікарської форми і конкретної хвороби. Схему лікування визначить ветеринарний лікар, він же повинен контролювати хід застосування. Майже завжди ніяких складнощів при застосуванні ліків немає. Інструкція виробника описує стандартні схеми для всіх форм ліки.

Анандин ін'єкційний

Рівень внутрішньом'язової дози визначається з розрахунку 20 мг розчину на один кілограм ваги тварини. Укол робиться внутрішньом'язово, один раз в день. Тривалість лікування – три дні. Іноді за рішенням ветеринара термін може бути продовжений до шести днів. Після здійснення ін'єкції діюча речовина потрапляє всередину кров'яного русла, досягає пошкодженої ділянки, в якому і локалізується. Ефект проявляється вже через 30 хвилин. Профілактична доза – 5 мг на кг ваги тварини, застосовується засіб до десяти днів.

Краплі Анандин

Дозування назальних або очних крапель залежить від виду захворювання. Так, при риніті закапываемая доза становитиме три краплі в кожну ніздрю три рази в день. При кон'юнктивіті закопується дві краплі два рази за добу на нижню повіку. Тривалість лікування становить приблизно 7 днів. При важких випадках за рішенням спеціаліста лікування продовжується до 14 днів.

Мазь

Анандин у вигляді мазі наноситься безпосередньо на пошкоджені сектора шкірного покриву тонким шаром, так і прилеглу ділянку (до 2 см). Припустимо втирання. Процес повторюють до трьох разів на день. Попередньо, перед наступним нанесенням ділянку необхідно обробити антисептиком або фізіологічним розчином. Тривалість лікування – п'ять днів. Мазь рекомендована при екземах, дерматитах, опіках різних ранах вух.

Особливі вказівки

Допустимо застосовувати інші лікарські засоби при використанні Анандина. Застосування препарату повинно супроводжуватися дотриманням загальних стандартів особистої гігієни. Важливо дотримуватися правил техніки безпеки при роботі з лікарськими препаратами. Є заборона на використання ємностей з-під кошти для харчових і побутових цілей.

Побічні дії і протипоказання

Очні краплі Анандин для кішок і інші форми випуску препарату не є токсичними, не викликають алергії і побічних ефектів у вигляді місцевого подразнення або підвищення чутливості. Передозування загрожує сухістю шкіри, інтоксикацією. Анандин для тварин протипоказаний при нирковій недостатності або будь-яких інших порушеннях нирок, при індивідуальній непереносимості.

Умови продажу та зберігання

Очні, вушні краплі і мазь Анандин для кішок продаються без рецепту, зберігаються при температурі до 25 градусів на протязі двох років.

Ціна Анандина

Купити краплі Анандин для домашніх кішок та інші форми випуску препарат можна через зооаптеки, ветеринарну клініку або інтернет. По Москві ціни складуть:

Вид випуску кошти, обсяг упаковки

Ціна, рублів

Розчин для ін'єкцій 10% 3 ампули по 2 мл

170

Вушні краплі 5 мл

75

Очні краплі 5 мл

Вісімдесят

Анандин плюс вушні краплі 5 мл

70

Відео

Анандин - відео інструкція

Відгуки

Уляна, 34 рокиУ мого кота дуже слабкий імунітет, що особливо проявляється в нагноєннях, які періодично з'являються на очах. Хоча може це наслідок надлишку сну в його житті. За порадою ветеринара стала капати Анандин на кожне око по 2-3 краплі. Очі повністю очистилися. Рецидивів не було ось уже майже цілий рік.
Володимир, 29 роківКіт побився на вулиці, причому дуже сильно. Прийшов додому з видертими жмутами вовни, аж до шкіри. Допускаю, що це результат нападу собаки. Видно було, що тварина страждає, тому відвіз до ветеринара. Прописали Анандин у форматі мазі, мазали п'ять днів. Цього вистачило для майже повного загоєння ран і відновлення кота.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!