Шампунь від бліх для собак

Виявити кровосисних паразитів у домашнього улюбленця неважко. Тварина веде себе незвично, різко підхоплюється, намагається спіймати шкідника зубами. Щоб упевнитися в наявності бліх, потрібно оглянути вихованця і при необхідності придбати для собаки спеціальний зоошампунь, адже укуси паразитів призводять до подразнення або дерматитів.

Як позбавити собаку від бліх

Сучасні методи боротьби з комахами передбачають використання різних засобів для купання вихованців або обробки шкіри. Ефективність залежить від багатьох факторів, тому підбирати шампунь від бліх для собак рекомендується з урахуванням породи, розміру, віку тварини. Важливо підходити до позбавлення від паразитів комплексно і підбирати відразу кілька методів лікування.

Оптимальним буде такий алгоритм дій:

  1. У разі виявлення паразитів треба спокутувати вихованця у воді з піною (від спеціального шампуню).
  2. Після цього потрібно вичесати загиблих комах.
  3. Купити собаці ошийник від бліх для запобігання повторного зараження.
  4. Використовувати при необхідності спеціальні краплі або спреї.
  5. Провести прибирання в будинку, щоб усунути ризик зараження вихованця (в квартирі можуть залишитися личинки шкідників).

Препарати у формі аерозолів є дуже ефективними, допомагають позбутися від шкідників швидко і надовго. Однак цей варіант може завдати шкоди вихованцеві, адже спреї дуже токсичні. Шампунь від бліх для собак відрізняється більш м'яким дією, при цьому з його допомогою можна усувати паразитів, покращувати стан шерсті, уникати подразнення шкіри. Для цуценят слід обирати спеціальні засоби з меншим вмістом інсектицидів.

Особливої уваги заслуговують вагітні та цуценят собаки. Обробляти таку тварину можна тільки дуже акуратно спеціальними препаратами, щоб уникнути отруєння дитинчат компонентами, що входять до складу засобу. Можна в даному випадку спробувати купання з дігтярним милом. Після повного висихання важливо вичесати з вовни паразитів спеціальною щіткою.

Шампунь для цуценят

Дія спеціального складу для малюків відрізняється від противоблошиного шампуню для дорослих собак вмістом меншої кількості інсектицидів. Піна пов'язує комах, уповільнює їх пересування, послаблює захист панцира бліх, допомагає отруїти їх. Завдяки цьому застосування миючих складів є оптимальним варіантом для цуценят, яким шкодять спреї. Замовляти препарати для тварин віком до одного року потрібно з урахуванням їх особливостей.

Крім отруйних компонентів, засіб від бліх для цуценят включає доглядають компоненти, які роблять шерсть м'якою, красивою, а шкіру зволоженою. Як правило, цей вид шампунів не викликає роздратування або алергічних реакцій. Ціна на препарати для цуценят незначно відрізняється від складів для дорослих вихованців. Деякі продукти підходять для собак будь-якого віку від одного місяця.

Миючий засіб від бліх для собак

Існує величезна безліч тварин дрібних і великих порід, з короткою, довгою шерстю або безшерстих. Перш ніж вивести кровосисних бліх, слід врахувати всі ці моменти. Якщо одному псу вистачить застосування миючого складу, то іншому знадобиться додаткова терапія. Тварина, часто бывающее на вулиці, має більше шансів заразитися комахами, тому рекомендується використовувати миючі засоби для профілактики.

Противоблошиные склади промивають шкірний покрив, впливають на шкідників, знищують відкладені яйця. Після того, як блохи з-за піни втрачають можливість швидко пересуватися, вимити їх водою стає простіше. Компоненти миючих засобів руйнують мембрани клітин комах, що призводить до загибелі бліх. Як правило, шампуні містять ланолін, інсектициди, піретроїди, перметрин. Деякі препарати включають доглядають компоненти, екстракти трав.

Як застосовувати шампунь для собак від бліх і кліщів

Існує два способи позбавлення від шкідників за допомогою спеціального шампуню:

  1. Ставлять вихованця у ванну, намилюють, збивають пишну піну. Добре промивають водою шерсть. Цей варіант відмінно підійде тваринам, які люблять гігієнічні процедури і не суперечать їм.
  2. Якщо ваша собака не любить купатися, то спробуйте другий варіант. Наповніть ванну теплою водою, додайте туди миючий препарат. Збийте пишну піну, занурте туди вихованця. Після цього потрібно добре прополоскати шерсть від залишків шампуню.

Який вибрати шампунь від бліх для цуценят

Для малюків використовувати дорослі препарати не рекомендується із-за високої концентрації активної речовини перметрина. В інтернет-магазинах або зоологічних аптеках можна замовити спеціальні шампуні зі щадним дією на шкіру і шерсть, наприклад:

  1. «Доктор ZOO». Цей продукт вважається менш ефективним, ніж деякі інші, при цьому безпечний. Засіб містить екстракт червоного перцю, ромашки, ефірне масло бергамота і чебрецю. Допускається застосування складу цуценятам до двох місяців. Ціна флакона становить близько 80 рублів.
  2. «Чистотіл». Даний засіб містить натуральні ефірні олії та сильнодіючий перметрин. Допомагає складу боротися не тільки з блохами у цуценят, але і з будь-якими іншими паразитами. Вартість стандартного флакона становить приблизно 80 рублів.
  3. Дуже потужними є кошти з лінійки відомого швейцарського виробника Mr.Bruno. Однак цуценятам до 2 місяців ці препарати протипоказані. Засіб містить багато корисних компонентів, що ефективно знищує шкідників. Вартість флакона становить 190 рублів.
  4. «Фитоэлита» – ще один шампунь, який відрізняється великим вмістом натуральних компонентів. Допускається застосовувати його з 2 місяців. Ціна продукту – близько 80 рублів за флакон.
  5. Голландський дорогий препарат Beaphar є дуже дієвим, завдяки вмісту великої кількості активних компонентів. Підходить для цуценят різних порід, з шерстю будь-якої довжини. Ціна флакона становить близько 300-500 рублів.

Ціна шампуню від бліх для собак

Вартість спеціальних протипаразитарних препаратів варіюється від 70 до 700 рублів. Ціна залежить від речовин, які входять до складу компанії-виробника та інших факторів. Можна такий склад купити в інтернет-магазині, спеціальної аптеці для тварин і зоомагазинах. Каталог засобів включає шампуні для тварин різних порід і віку. Крім того, рекомендується придбати спеціальний нашийник для закріплення ефекту.

Дізнайтеся, як правильно вибрати засіб від бліх у квартирі.

Відео: як правильно купати собаку шампунем

Миття собак

Відгуки

Ігор, 27 роківУ нас в родині живе американський пітбультер'єр. Щоб позбутися від бліх і для профілактики дружина купає тварина зі спеціальним миючим засобом «Містер Бруно». У нього приємний аромат, багатий склад, м'який вплив на шкіру. Ціна препарату всього 190 рублів.
Марія, 29 роківУ мого лабрадора Рекса дуже красива, довга шерсть, у зв'язку з чим позбутися від шкідників дуже складно. Використовували спочатку спрей від бліх, зараз для профілактики купаємося зі спеціальним шампунем Beaphar. Ціна флакона 250 мл становить 480 рублів, при цьому засіб дуже ефективний.
Євгенія, 32 рокиСвого домашнього вихованця я купаю тільки з шампунем від бліх для собак «Луговий». У складі продукту багато корисних компонентів і екстракти рослин. Після нього шерсть стає м'якою і гладкою, шкіра при цьому не сушиться. Ціна шампуню прийнятна, флакона вистачає надовго.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!