Нашийник від бліх та кліщів для собак

Вигулюючи своїх вихованців навесні або влітку, є ризик, що у них заведуться паразити, яких буде складно вивести. До того ж блохи/кліщі можуть заподіяти шкоду здоров'ю собаки – комахи є переносниками дуже неприємних захворювань. Щоб цього не сталося, потрібно заздалегідь подбати про безпеку вихованця і придбати спеціальний нашийник.

Навіщо потрібен нашийник від паразитів для собак

Обідок, виконаний у вигляді м'якої стрічки і пряжки, потрібен для оберігання собак від паразитів. Нашийник виділяє їдкий хімічний запах, згубний для небажаних гостей, таких як блохи або кліщі. Підходять ці предмети для чотирилапих будь-яких порід або розмірів: від великих (лабрадор, кувас) до дрібних (той-тер'єр, мопс). Під час носіння виріб весь час зберігає свою концентрацію, а воно починає діяти через певний час. Для досягнення максимальної ефективності, одягати такий нашийник від бліх та кліщів для собак бажано щодня.

Які бувають нашийники проти кліщів і бліх

Нашийні виробу від паразитів бувають різних видів. Всі вони мають свої плюси і мінуси, а підбирати їх можна, керуючись різними критеріями, починаючи з фірми-виробника, закінчуючи розміром. Економити на ошийниках від бліх та кліщів для собак не варто, оскільки дешеві вироби можуть взагалі не містити хімічних речовин, які вбивають паразитів. Недорогі антиблошиные кошти часто містять неякісний склад, який не буде допомагати здоров'ю меншого одного, а тільки шкодити. Слід виділити таких виробників, як Килтикс і Беафар.

Хімічний

Такий вид захисних ободків просочується спеціальними хімічними речовинами, що вбивають паразитів. Дуже ефективні засоби у боротьбі з кліщами, блохами, але вони мають певний ряд протипоказань. Наприклад, використовувати нашийні вироби, в силу їх можливої токсичності, потрібно тільки на дорослих собак. Щенята можуть отруїтися шкідливими речовинами. Це ж стосується вагітних сучок – застосування хімічних нашийників в даний період небезпечно і строго заборонено.

Біологічний

Основними складовими таких нашийників є ефірні масла або трави, тому біологічні пристосування підходять будь-яких типів собак. Дані репеленти не знищують шкідників, а відлякують їх. Кліщі та блохи, відчувши їдкий запах трав, намагаються не потрапляти під її вплив. Єдиний мінус таких біо-ободків – репеленти діють певну кількість часу, після чого втрачають свої відлякують властивості (інформація вказується в інструкції вироби). Важливо стежити за цим нюансом, в іншому випадку блохи/кліщі знову почнуть атакувати вихованця.

Ультразвуковий

Такі засоби абсолютно нешкідливі для всіх типів, віку, порід собак, проте вони мають найвищу ціну. Вони не містять запахів та хімічних речовин, не проявляють побічних дій. До того ж багато собаківники, згідно відгуків, не вважають ультразвукові нашийні стрічки ефективним варіантом боротьби з паразитами. Принцип дії простий: виріб випромінює сигнали певної сили, якої вистачить, щоб відлякати комах. Ще один недолік: предмет має електронну складову, для роботи якої необхідно поповнювати заряд батарейок.

Як діє нашийник від бліх

Дія у всіх трьох видів виробів різне. Хімічні – вбивають бліх/кліщів, а біологічні та ультразвукові відлякують. При використанні виробів з інсектицидами слід не упускати перші кілька годин собаку з виду. Індивідуальна непереносимість компонентів у тварини може викликати алергічну реакцію, дерматит. Біологічні засоби захисту слід використовувати згідно з інструкцією, оскільки час дії відлякуючого запаху обмежена.

Який ошийник від бліх для собак краще

Існує кілька моделей нашийників різного виду, що проявили себе як найбільш безпечні та максимально ефективні для тварин. Репеленти фахівці радять купувати разом з краплями. Деякі популярні моделі з високим рейтингом, які можна знайти в каталогах сайтів зоотоварів і замовити в інтернет-магазині:

  1. Форесто від фірми Байєр + трав'яні краплі Адвантікс цієї ж фірми. Ці товари для тварин на біологічній основі рекомендуються ветеринарами для постійного використання. Репеллентное дію надає максимальну протидію кліщів і блохам. Водостійкий нашийник підходить активним дорослим собакам, які люблять гуляти біля водойм, у лісах. Дія вироби – приблизно 8 місяців.
  2. Килтикс від Байєр. Цей вид хімічних нашийників швидко справляється з комахами, які поселилися на шкірі пса. Починають діяти вони через добу після першого застосування, а активність зберігають протягом півроку. Не рекомендується використовувати на цуценятах до шести місяців і вагітних/годуючих собак. Мають доступну ціну, відмінну якість.
  3. Ungezieferband від фірми Беафар. Якісні хімічні нашийники на основі препарату діазинону. Інсектицид активно бореться з блохами/кліщами протягом півроку. Носити його потрібно безперервно. Нашийник вологостійкий – його можна не віддавати під час купання пса.
  4. Flea & Tick Collar від фірми Хартц. Одні з найпопулярніших нашийників на основі репелентів. Підходять як дорослим особинам, так і цуценятам. Забезпечують захист протягом 7 місяців. Має чудовий запах і доступну вартість.
  5. Flea & Tick controller від Medi-Direct International. Ультразвукове виріб для відлякування бліх і кліщів. У маленький коробок, який вішається на ошийник (брелок), поміщається електронний пристрій, що випромінює звукові хвилі. Пристрій працює від батарейок.

Як використовувати нашийник від паразитів правильно

Виріб застосовується дуже просто:

  1. Розпакуйте коробку з нашийником.
  2. Приберіть пластикові перемички та інші зайві предмети.
  3. Злегка розтягніть виріб і надіньте на шию чотириногому другові.
  4. Підженіть розмір нашийника так, щоб між шкірою собаки і пристосуванням залишалося не менше 1,5 сантиметра.
  5. Перші кілька діб після початку використання виключіть прогулянки в лісі, водні процедури.

Як вибрати нашийник

Вибрати підходящий аксесуар для собаки від бліх і кліщів не так просто. На ринку присутня велика кількість моделей і фірм різних розмірів і всіляких цін. Перед покупкою варто знати кілька важливих нюансів:

  1. Виробник/відгуки. Довірити здоров'я свого пса краще перевіреним фірмам, які давно зарекомендували себе лідерами на ринку. Попередньо потрібно вивчити відгуки покупців.
  2. Інформація на етикетці. Ретельно вивчіть упаковку на наявність важливих деталей. Наприклад, концентрація хімічних речовин, що підходять під різні породи і вік вихованця.
  3. Розмір. Дуже важливо підібрати виріб за параметрами чотириногого друга, щоб воно ні в якому разі не було на нього мало.
  4. Економія. Кращим вибором стануть більш дорогі нашийники. У цьому випадку економити не варто, оскільки вироби з низькою ціною, можуть зашкодити здоров'ю пса.

Ціна

Модель

Виробник

Приблизна ціна, рублів.

Форесто

Байєр

1500-2000

Килтикс

Байєр

600-900

Ungezieferband

Беафар

200-400

Flea & Tick Collar

Хартц

500-700

Flea & Tick controller

Medi-Direct International

1900-2500

Відео

Які зоо нашийники від бліх і кліщів найбільш ефективні?

Відгуки

Тетяна, 38 роківПісля відвідування ветеринара ми вирішили купити нашийник фірми Байєр для свого вихованця. Дуже задоволені результатом, оскільки всі блохи зникли буквально за пару тижнів. Останні роки носимо, не знімаючи, цей чудовий продукт. Іноді купуємо краплі цієї ж компанії, якщо виїжджаємо на дачу або в ліс за грибами. Тоді можна не турбуватися про шкідників взагалі!
Михайло, 27 роківАктивно боремося з кліщами кожну весну. Нещодавно відкрили для себе спеціальний засіб – ультразвуковий нашийник від паразитів. Не знали що це виріб настільки допоможе відлякувати шкідників. За останні півроку не зустрівся жоден кліщ на тілі собаки. Всім раджу!
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!