Нашийник для собак з джіпіес

Кожен господар переживає, щоб вихованець не загубився. Щодо собак ця проблема сьогодні вирішується дуже просто: потрібно просто купити нашийник з системою позиціонування, тобто GPS. Ви знаєте, що являє собою такий пристрій? Нижче представлено опис роботи нашийника, поради по підбору і кілька популярних моделей.

Що таке нашийники для собак з навігатором

Таке корисне винахід, як електронний нашийник, або GPS-трекер для тварин, є пристроєм, який зводить ризик втратити свого домашнього улюбленця практично до мінімуму. Конструктивно його система складається з 2 важливих елементів. Один з них являє собою безпосередньо сам нашийник, але незвичайний. На ньому зроблені спеціальні кріплення для розташування GPS-трекера. Він покликаний відстежувати і відправляти координати точки розташування вихованця.

Трекер можна порівняти з чіпом, який є маяком для супутника. Точність визначення місця розташування знаходиться в межах радіусу в 15-30 метрів. Необхідні такі нашийники для відстеження місця розташування собак, адже деякі з них схильні до втеч, наприклад, зі страху від вибуху петарди. Частіше подібні пристрої використовуються мисливцями або пастухами. Особливо популярні радиоошейники з GPS і електричні моделі, які застосовують ще й для дресирування.

Якими перевагами володіє джіпіес навігатор

Хоч собаки і вважаються розумними тваринами, вони все одно можуть легко загубитися серед міських вулиць, так і на дачі. Особливо актуальна покупка нашийника з GPS для тих власників, чий вихованець легко захоплюється гонитвою за кішкою або метеликом. Серед переваг такого пристрою виділяються:

  • простота кріплення;
  • маленькі розміри і легкість;
  • акумулятор, якого вистачає для стеження протягом практично цілих діб;
  • можливість знати поточне місце розташування і траєкторію пересування тварини;
  • створення допустимих віртуальних меж.

Як працює GPS-трекер для собак

Принцип, за яким нашийник для собак з GPS допомагає відслідковувати, полягає в онлайн-навігації переміщення, що відображається на телефоні або комп'ютері. Прилад оснащений системою, яка сумісна з мобільними пристроями, що мають вихід в інтернет. Можливість цілодобово отримувати інформацію забезпечується спеціальною SIM-картою, якою оснащений GPS-трекер. Сам же він кріпиться на ошийник або збрую собаки за допомогою кліпси. Є й інші моделі, які мають вбудовану систему GPS.

Ось як працює GPS-трекер:

  • здійснює прийом даних від супутникової GPS-системи про розташування гусеничних засобів об'єкта;
  • відправляє інформацію власнику, що здійснюється за допомогою GPRS інтернет через web-сервер, у вигляді повідомлення на телефон або відразу на сайт моніторингу.

Як вибрати нашийник з GPS для собак

Сучасні виробники пропонують безліч ошийників для собак з GPS або ж окремих трекерів. Вони розрізняються за функціями, розмірами та іншими критеріями. При виборі тієї або іншої моделі потрібно звертати увагу на кілька характеристик:

  1. Час роботи. Тим, хто планує використовувати нашийник для собак з GPS на природі, краще вибирати варіанти з більшою ємністю акумулятора.
  2. Корпус. Він повинен бути надійним, щоб витримати будь-яке, навіть саме активне тварина. Мисливським собакам необхідні моделі, стійкі до бруду, пилу і води.
  3. Зв'язок. Краще купувати собачі нашийники зі супутниковим зв'язком, адже стільниковий часто пропадає при прогулянці по лісі.
  4. Кліпса. Варто купувати трекери з металевої кліпсою. Так ви забезпечите збереження відразу двох «зайців»: собаки і передавача.
  5. Додаткові функції. Наприклад, тривожна кнопка. На нашийник можна повісити брелок з написом. Прочитавши її, небайдужа людина натисне кнопку, завдяки чому господар зможе знаходити тварина.

GPS-маячок для собак від кращих виробників

Серед критеріїв, за якими вибираються трекери або нашийники для собак з GPS-датчиком, окремим є виробник. Серед популярних марок виділяються наступні:

  1. Tagg GPS Pet Tracker. Вважається лідером серед всіх виробників, причому нашийників не лише для собак, але і для кішок. Оснащений системою стеження за переміщеннями і активністю тварини. Працює спільно зі спеціальним додатком для IOS або Android.
  2. Garmin. Гаджети цієї марки практично універсальні. Винятком є лише модель Garmin DC 50, яка сумісна тільки з GPS-приймачами Astro 320. Іншим варіантом є Garmin TT 10. Крім основної функції цей пристрій допомагає господареві в дресируванні, адже являє собою електронашийник для собак з вбудованим модулем Tri-Tronics.
  3. TKP 19 Q. Бюджетна, але при цьому функціональна модель. Головна її перевага – це стійкість до води, бруду та механічних впливів. Крім того, пристрій оснащений тривожною кнопкою.

Де купити і скільки коштує GPS-нашийник

Придбати такий пристрій можна в спеціалізованому магазині для тварин. Ще його можуть продавати самі виробники на своїх сайтах. Що стосується цін на популярні моделі, то вони наступні:

  • Tagg GPS Pet Tracker – 3,5-5 тис. р.;
  • Garmin DC 50 – 18-20 тис. р.;
  • Garmin TT 10 – 15-16 тис. р;
  • TKP 19 Q – 6-8 тис. р.

Відео: пошук тварин за допомогою навігатора

Інструкція для GPS нашийника PetTrecker MSP-340

Відгуки

Олександр, 35 років Задумалися про придбання нашийника з GPS, але для нас він трохи дорогуватий. З цієї причини придбали трекер TKP 19 Q. У нього безліч переваг, головне – він водонепроникний. Це дуже важливо, адже наш пес на природі ніколи не оминає жоден водоймище. У глухому лісі сигнал пропадає, тому використовуємо частіше в місті.
Дмитро, 45 років Я живу за містом і частенько ходжу зі своїм вихованцем погуляти в ліс. Дружина завжди переживає, щоб її улюбленець не загубився, тому ми зважилися на придбання нашийника з GPS. Взяли фірму Astra і додаткову антену, щоб дальність прийому була ще вище. Пес тікає на кілька км, а сигнал при цьому все одно не пропадає.
Олексій, 36 років Вже багато років займаюся полюванням. Собак у мене багато: аж 8 штук. Уявіть, як складно встежити за всіма. Довелося продати пару непотрібних речей і придбати Garmin DC 50, але це того варте. Один раз зважився на таку покупку, зате потім все улюбленці під наглядом. Купував комплект, тому 2 нашийника залишилися зайвими: доведеться заводити ще собак.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!