Раундап – інструкція із застосування, механізм дії, склад, форма випуску та ціна

Заощадити масу часу і сил на боротьбу з бур'янами допоможе гербіцид Раундап (Roundup). Відповідно до інструкції щодо застосування, препарат знищує кореневу систему трави, що перешкоджає її вырастанию знову і знову. Після попадання в грунт засіб не накопичується в його шарах, і це одне з головних достоїнств гербіциду.

Механізм дії Раундапу

Після прополки бур'янів їх коріння залишаються в землі, тому через деякий час вони відновлюються і знову виростають, а городникам доводиться знову брати в руки садові інструменти. Препарат Раундап Макс допомагає вирішити цю проблему завдяки унікальній властивості. Активна речовина – гліфосат – потрапляючи на листя, стебла бур'яну, поступово досягає кореневища, завдаючи руйнівну дію всій рослині.

Відбувається порушення синтезу амінокислот, що є основним постачальником поживних речовин. В результаті всі важливі для життєдіяльності бур'яну процеси припиняються, і він гине протягом 5-10 діб. Інструкція до Раундап Макс свідчить, що гербіцид однаково впливає як на бур'янисту траву, так і на культурні рослини, тому обприскування слід проводити дуже акуратно.

Діюча речовина та інші складові кошти не накопичуються в грунті, тому посів культурних рослин можна починати протягом короткого часу після застосування Раундап. Продається гербіцид в рідкому вигляді, розфасованим по ємностей різного обсягу. Вартість препарату – 309 рублів за 140 мл

Спосіб застосування

Використовувати засіб від бур'янів Раундап слід при суху безвітряну погоду, бажано в ранкові години. Згідно інструкції по застосуванню жаркий спеку і волога нівелюють дію препарату. Випадання опадів протягом 4-6 годин після обприскування теж небажано, оскільки стільки часу потрібно препарату на проникнення всередину рослин. Якщо ж дощ пройде, процедуру треба повторити.

Застосування гербіциду повинно проводитися одноразово, після обприскування не можна рихлити землю протягом 5-7 діб. Поєднувати Раундап з іншими препаратами теж не можна. Норма витрати готового розчину, зазначена в інструкції, – 1 л/20 кв. м. Готують його так:

Культура

Робочий розчин

Спосіб застосування

Витрата розчину по інструкції (на 100 кв. м)

Цитрусові, плодові та виноградники

80 мл / відро води (10 л) для однорічного бур'яну і 120 мл / 10 л води для багаторічного

Обприскування вегетуючих бур'янів навесні і влітку спрямованим методом з допомогою розпилювача

5 л

Картопля

40 мл у однорічної смітної трави і 60 мл – для багаторічної. Розвести в 10 л води

Спрямована обробка вегетуючої трави за 2-5 днів до появи сходів картоплі

Поля під посів баштанних, овочевих, технічних олійних культур, картоплі та однорічних квітів

80 мл на відро води (10 л) для однорічних бур'янів, 120 мл / 10 л води – для багаторічних

Обприскування восени після збирання врожаю

Території уздовж огорож, узбіччя доріг, тобто земля несільськогосподарського призначення

80-120 мл/10 л

Обробка вегетирующего бур'яну

Корисні поради

Проводьте профілактику, обробляючи ділянки з допомогою Раундап навесні, коли починається масове поява бур'яну. Згідно з інструкцією до препарату, застосування розчину повинно проводитися до висадки насіння. Інакше ви завдасте шкоди культурним рослинам і знизите врожайність. Нюанси:

  1. Набагато зручніше провести разову обробку відразу всієї ділянки, чим обприскувати кожен кущик. Захист гербіциду від трави буде зберігатися 2-3 місяці.
  2. Використовуйте для обробки обприскувач з вузькою горловиною, щоб уникнути попадання розчину на культури. Якщо ж рідина потрапила на їх листя, змити її великою кількістю води.
  3. Якщо обприскування бур'янів буде проводитися на ділянці, де є підросли культурні рослини, обов'язково накривайте їх плівкою для захисту.
  4. Не перевищуйте дозування кошти, чітко дотримуйтесь правил застосування, зазначені в інструкції.
  5. Не забувайте про засоби індивідуального захисту для тіла (одяг з довгим рукавом, окулярах, рукавичках, респіраторі, головному уборі), оскільки Раундап – сильнодіючий хімічна речовина.
  6. Відмовтеся від прополки бур'янів перед початком обприскування і протягом тижня після процедури.
  7. Невикористаний розчин можна зберігати в скляній або пластикової ємності з кришкою протягом тижня. Якщо не плануєте його використовувати – викидайте.
  8. Інвентар, яким ви користувалися під час обробки, треба ретельно промити чистою водою.

Відео

Раундап - як боротися з бур'янами на дільниці і в саду

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!