Пастка для кротів своїми руками: як зробити, відео

Купки пухкої землі, що з'явилися з незрозумілих причин – це вірна ознака появи на ділянці кротів. Зловити їх неможливо, т. к. звірі пересуваються під землею. Отруїти їх складно, оскільки це облігатні хижаки, які споживають черв'яків, личинок. Для позбавлення від шкідника на городі в розпорядженні дачників залишаються пастки або відлякують пристосування, саморобного або промислового виробництва.

Кротоловка з пластикової пляшки

Швидкий і бюджетний спосіб виготовити саморобні кротоловки – пляшкова пастка. Предмет для лову нагадує невеликий відрізок труби, розрахований під розмір тварини, з дверцятами на кінцях, які відкриваються тільки всередину.

Щоб виготовити таку пастку, знадобляться 2 або 3 пластмасових пляшки об'ємом 1,5 літра. Для односторонньої моделі знадобиться 2 ємності, для двостороннього – 3. Відмінність цих варіантів в тому, що при виготовленні односторонньої пастки дно основний пляшки не обрізають, залишають глухий кут. Двостороння пластикова кротоловка своїми руками – основні кроки виготовлення (для одностороннього принцип аналогічний):

  1. З однієї пляшки зрізати дно і шийку, вийде невелика труба – це основа.
  2. Від двох інших зрізати горлечко, залишивши невелику воронку, і верхню частину, на 5-7 см нижче початку звуження пляшки догори.
  3. На получившейся заготівлі звужену частину нарізати стрічками, довжиною розширюється частину пляшки.
  4. Після цього нарізані заготовки вставляють в основну частину гострим кінцем в середину.
  5. Звірятко проповзаючи по ходу, розсуне «стрічки» і потрапить у пастку, з якої вибратися вже не зможе.

Як використовувати конструкцію

Щоб швидко зловити крота на городі з допомогою пастки з пляшки, при її установці потрібно дотримуватися певні рекомендації:

  • Ніколи не вдасться зловити крота на пастку, встановлену в купі пухкої землі. Встановити кротоловку рекомендується в свіжому горизонтальному приповерхневому тунелі.
  • При розкопуванні ходу потрібно діяти дуже акуратно, щоб руйнування були мінімальними.
  • Викопавши яму, рекомендується відновити прилеглі ділянки кротового тунелю.
  • Встановлену пастку необхідно накрити непрозорим матеріалом темного кольору, а зверху додатково присипати землею. Навіть маленький промінчик світла, що проникає всередину ями, в рази знижує ефективність пристосування.
  • Щоб приманити звірка, всередину пастки можна покласти кілька дощових черв'яків, т. к. їх запах приваблює підземних тварин.
  • Після установки пастку рекомендується перевіряти кожні 5-7 годин. З-за швидкого метаболізму кроти без їжі може прожити лише 18-24 години, тому ця пастка може перетвориться на камеру тортур, що гарантує звірку болісну смерть.

З банки

Пастка для кротів своїми руками легко виготовляється з відра, каструлі, обрізаної п'ятилітрової пляшки, скляної банки. Інструкція по спорудженню пастки:

  1. Викопати яму глибиною 25-30 см в місці, де проходить свіжий тунель крота. Встановити туди підготовлену тару.
  2. Щоб тварина не почуяло небезпека, біля вміщеній в ямку ємності необхідно ущільнити землю.
  3. Накрити пастку темною тканиною або дошками, щоб туди не проникало світло.
  4. Кріт, пересуваючись по лазу, потрапить в ємність, з якої не зможе втекти.

Зверніть увагу, що сліпі тварини не нешкідливі. Захищаючись від небезпеки під час звільнення його з пастки, кріт може вкусити гострими зубами. Рекомендується виносити звірка за межі ділянки у пастці, тільки потім випускати його.

Дротяна

Кротоловка дротяна своїми руками – задушливий летальний капкан. Його встановлюють у свіжому тунелі, проповзаючи по якому кріт, активує механізм – його здавлює смертоносна петля. Пристосування розраховане на багаторазове використання.

Основний давить частиною пастки служить притиск або важіль, який діє силою спіральної пружини. Стандартна кротоловка односторонньої дії складається з каркаса і насторожки. Перший виготовляють із суцільного відрізка дроту перетином 3,2-4 мм.

Звір входить у кротоловку через вхідний кругле кільце. На верхньому опорному стержні підвішують насторожку. Між тисне і опорним важелями розташована спіральна пружина з 2,5 витків дроту. Пружина повинна забезпечити насторожує зусилля 5-6 кг, тобто притискати крота до нижньої частини з силою близько 2 кг.

Відео

Найлегший спосіб лову кротів.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!