Очищення організму після алкоголю продуктами харчування, таблетками, крапельницями і народними засобами

Етанол швидкими темпами проникає в кров, тому питання, як очистити організм від алкоголю в домашніх умовах, стає особливо гостро. При сильному сп'янінні діяти потрібно негайно, щоб запобігти алкогольну інтоксикацію організму. При тривалому вживанні спиртних напоїв від дії етанолу можна померти. Тому важливо своєчасно забезпечити якісне очищення організму від алкоголю з подальшим відновленням балансу рідини.

За скільки днів організм очищається від алкоголю

Отрути, токсини і шлаки, зібрані в хімічному складі спиртних напоях, виводяться природним шляхом, однак це відносно тривалий період. Алкоголь виходить з організму через легені, шкірні покриви і нирки, але більшу частину шкідливих речовин приймає на себе печінку. Якщо цей непарний великий орган не здоровий, його ферментам складно переробити в крові кінцевий продукт розпаду етанолу – забезпечити швидке виведення оцтової кислоти. До того ж, все залежить від статевої приналежності питущого людини, дози алкоголю та його фортеці.

Нижче представлена таблиця, після докладного вивчення якої стає гранично зрозуміло, за скільки днів відбувається природне очищення організму від алкоголю.

Назва спиртного напою

Виведення з організму при вазі 60-90 кг (год)

Пиво 4% (500 г)

3 – 2

Шампанське 11% (500 г)

8 – 5,5

Лікер 30% (500 г)

22 – 15

Горілка 40% (500 г)

29 – 20

Коньяк 42% (500 г)

30,5 – 20, 5

Віскі 43% (500 г)

31 – 21

Як допомогти організму після алкоголю

Перед гучним застіллям з випивкою рекомендується прийняти аскорбінову кислоту в кількості двох таблеток для розрідження крові і запобігання сильного похмільного синдрому. При важких отруєннях такий засіб не допомагає, тому фахівці настійно рекомендують «знати міру». Якщо симптоми отруєння спиртними напоями особа, необхідно своєчасно проводити очищення печінки. Нижче представлені цінні рекомендації фахівців, як діяти, щоб прискорити процес розпаду етилового спирту і забезпечити його виведення з організму.

При похмілля

Курс детоксикації можна організувати в домашній обстановці, а для цього при відсутності алергічної реакції рекомендується використовувати перевірений часом потогінний і сечогінний препарат під назвою мед. При сильному похмільному синдромі рекомендується щогодини розсмоктувати по чайній ложці цього натурального продукту до забезпечення стійкої позитивної динаміки. З допомогою лікування алкогольної інтоксикації медом можна за 1-2 години нормалізувати загальне самопочуття. Ось інші поради:

  1. Приготувати відвар з сушеної кропиви, пити його вранці і протягом дня замість чаю. Напій нормалізує функції підшлункової залози і кишечника, прибирає симптоми похмілля.
  2. Морквяний або буряковий сік нейтралізує продукти розпаду етанолу в організмі, тому успішно лікують неприємні прояви похмільного синдрому. Готувати рекомендується концентровані соки.

Після запою

Якщо людина тривалий час пив, прискорити очищення органів ШКТ і уникнути повного зневоднення організму йому допомагають відвар з коренів кульбаби або чай з чебрецем. У першому випадку 1 ст. л. подрібненої сировини залити 2 ст. окропу, настояти і процідити. Приймати одуванчиковый відвар рекомендується теплим двічі – після пробудження і через 2 години. Що стосується чаю з чебрецем, розпивання таких трав'яних відварів доречно протягом дня. Це ефективні методи, як почистити організм від алкоголю та містяться у складі отрут.

Після відмови від алкоголю

Якщо людина остаточно кинув пити, теж повинен очистити організм від присутності алкоголю в крові і печінки. Можна лікуватися медом або овочевим соком, але насамперед потрібно звернутися за консультацією до фахівця. Лікар радить обов'язково сходити в лазню, щоб токсичні речовини вийшли через шкіру з потом, а далі лікуватися з допомогою сорбентів. Як варіант, це можуть бути активоване вугілля, Сорбекс або білий вугілля. До того ж, нормою повсякденності обов'язково потрібно зробити порцію рису вареного, який теж ефективний у боротьбі з токсинами.

Як швидко очистити організм від алкоголю

Після вживання алкоголю у великій кількості підвищується загроза загальної інтоксикації. В організмі масштабно відмирають клітини печінки і головного мозку, і людина може раптово померти. Стан критичний, тому діяти потрібно не роздумуючи. Самостійно токсини виводяться кілька годин в залежності від міцності напою, але цей процес можна прискорити в домашній обстановці.

Промивання шлунку

Щоб уникнути серйозних ускладнень зі здоров'ям, потрібно пити у великій кількості, а потім штучно спровокувати напад блювоти з метою примусового виведення продуктів розпаду алкоголю. Таке промивання шлунка не дає важких металів засвоїтися, знижує концентрацію етанолу в крові. Це екстрена міра, за якою повинен послідувати пероральний прийом сорбентів, симптоматична терапія строго за медичними показаннями. Не зайвими будуть зелений або імбирний чай, натуральні антиоксиданти.

Крапельниці

Вивчаючи методи очищення організму від алкоголю, не варто випускати з уваги радикальний підхід до проблеми. Крапельниці ставлять пацієнту внутрішньовенно, обов'язково в стаціонарі. Таким способом можна негайно очистити кров, відновити водно-сольовий баланс організму. Препарат, який лікарі задіють у ході проведення процедури, називається Гемодез, використовується внутрішньовенно вже не перше десятиліття. Є його прогресивні аналоги: Белвидон, Гемосан, Неогемодез, Красгемодез та інші.

Чим почистити організм після алкоголю

При стані похмілля можна довірити своє здоров'я Аспірину. При наявності в хімічному складі аскорбінової кислоти препарати допомагають знизити в'язкість крові, стимулюють системний кровообіг, активізують імунітет і виводять вільні радикали. Якщо таких таблеток немає під рукою, рекомендується замість їжі на сніданок вибрати цитрусові фрукти, наприклад, лимони. Вітаміни С і Е в натуральному складі діє за таким же принципом.

Лікарські засоби

Щоб відновити слизову шлунка і повністю очистити організм від алкоголю, рекомендується вдатися до допомоги офіційної медицини. В заданому напрямку добре зарекомендували себе такі медичні препарати:

  1. Гліцин. Ефективний препарат у формі таблеток, який забезпечує надходження кисню в головний мозок, знижує вираженість похмільного синдрому. Пити по 1 таблетці кожні 3-4 години, але не більше 3 таблеток за добу.
  2. Активоване вугілля. Це загальнодоступний метод, як очистити організм від алкоголізму. Чорні таблетки нейтралізують в організмі токсини, сприяють їх природному виходу. Приймати належить по 1 пігулці на 8-9 кг ваги.

Народні засоби

Настої і відвари трав від алкоголю діють не слабкіше, головне – приймати їх в ранкові години і між прийомами їжі. В даному випадку мова йде не про розсолі або каші з вівсом, ось надійні та перевірені рецепти:

  1. У рівних пропорціях потрібно з'єднати настій з чебрецю, деревію, ягід ялівцю, звіробою. Потім 2 ст. л. сировини залити 1 ст. окропу, настояти і охолодити. Приймати 10 днів по чверті склянки на раз (за день випивати склянку ліки).
  2. В рівних частках необхідно з'єднати трави чебрецю, м'яти, борщівника, копитних, белокопытника, дудника, дягелю та плауна. Залити 1 ст. води, кип'ятити 5-7 хвилин. Потім настояти до кімнатної температури, приймати по 2 ст. л. 4 рази за добу.
  3. Необхідно 1 ст. л. подрібненого кореня імбиру проварити 2 ст. окропу 5-7 хвилин. Потім настояти, остудити, процідити, додати в рідину 1 ч. л. меду, перемішати, приймати всередину натщесерце.

Очищення організму від алкоголю в домашніх умовах

Якщо вранці замість дози спиртного з'їсти рисову чи вівсяну кашу, загальне самопочуття вчорашнього алкоголіка швидше нормалізується. Крім того, важливо пару днів дотримуватися лікувальної дієти на варених овочах і нежирних курячих бульйонах, щоб підшлункова не підвела. Не варто забувати про колосальну користь контрастного душу для системного кровообігу. Основна мета – відновити слизову шлунка та моторику кишечника, уникнути симптомів інтоксикації і руйнування печінки. Нижче представлені методи, як швидко очистити організм від алкоголю.

Як очистити кров

Щоб позбавити системний кровотік від отруйних речовин, потрібно пити більше рідини, при цьому обов'язково приймати активоване вугілля, полівітамінні комплекси з вітамінами с і Є. З натуральних засобів потрібно дотримуватися наступних рекомендацій:

  1. Приймати вранці натщесерце щіпку імбиру у формі порошку, попередньо перемішавши його з 1 ч. л. меду.
  2. Від алкоголю рекомендується вживати тричі за добу свіжий морквяний сік в обсязі 50 мл порція.

Як допомогти ниркам

Щоб нормалізувати роботу сечовидільної системи, необхідний прийом сечогінних препаратів. З офіційних медикаментів добре зарекомендували себе таблетки Фуросемід і Урегіт. З натуральних засобів народної медицини рекомендується звернути увагу на відвари глоду і шипшини. Такі домашні методи, як очистити організм від алкоголю, перевірені на практиці десятиліттями.

Як відновити шлунок

Для продуктивного виведення з травної системи токсинів потрібен додатковий прийом сорбентів (Сорбекс, активоване і біле вугілля). Для відновлення порушеної мікрофлори кишечника лікарі призначають натуральні пробіотики. Серед таких – препарати Лінекс, Біфідумбактерин, Симбітер та інші. Їх комплексний прийом продуктивно очищає органи ШКТ від залишків алкоголю.

Відео

Як швидко почистити організм - очистити, відновити після алкоголю і застілля

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!