Як роблять пірсинг сосків - вибір прикраси, вартість та проведення процедури, протипоказання

В бажанні прикрасити себе незвичайним способом і красивим аксесуаром, люди нерідко вибирають пірсинг сосків, хоча процедуру не можна назвати приємною і сам прокол вимагає ретельного догляду. Як правило, цей вид бодимодификаций вважається здебільшого жіночим і роблять його в молодому віці. Крім візуальних факторів, потрібно обов'язково враховувати вплив процедури на здоров'я та індивідуальні параметри. Крім того, зважившись на будь пірсинг, необхідно звертатися до перевіреного майстра, який працює в гігієнічно придатних умовах.

Що таке пірсинг сосків

Поняття краси розуміється кожною людиною по-своєму, і те, що приваблює одного, іншого тільки відштовхне. Проколювання сосків не можна назвати способом самовираження у звичному його розумінні, адже прикраса у такому інтимному місці дозволено бачити не кожному. Він являє собою горизонтальний або вертикальний поздовжній прокол, в який вставляють який-небудь аксесуар. По суті – це не що інше, як відкрита рана, ставитися до якої хоча б на перших порах варто з усією відповідальністю, не забуваючи виконувати розпорядження майстра.

Навіщо проколюють соски

Модні віяння, що змушують людей змінювати свою зовнішність різними способами, дісталися до самих інтимних частин тіла. Проколоті соски дано побачити тільки близькій людині, якщо це роблять не з метою епатажу публіки. Існує думка, що у жінок, що зробили пірсинг в цьому місці, підвищується сексуальна чутливість. Однак щоб перевірити це, прокол повинен добре зажити. Крім того, люди обох статей в деяких випадках таким способом намагаються скорегувати недоліки сосків і форму, наприклад, їх асиметрію або надмірну опуклість.

Різновиди пірсингу

Проколоти, наприклад, вуха можна десятками різних способів, які в змозі зробити практично будь-який кваліфікований майстер. Пірсинг на сосках величезною кількістю різновидів не відрізняється, але дає певний вибір:

  • Прокол за соском. Пірсинг роблять за пігментованою областю.
  • Прокол ареоли. Отвір проходить на кілька міліметрів нижче соска.
  • Проколювання самого соска. Тут все гранично ясно – прикраса вставляється в сам сосочок.
  • Різна спрямованість. Соски дозволяють експериментувати з напрямком отвори, в яке потім буде вставлено прикраса. Зустрічаються горизонтальні, вертикальні та діагональні види пірсингу.

Прикраси для пірсингу сосків

Цей трохи ризикований спосіб бодимодификаций, як і будь-які інші, затеивается для носіння красивих аксесуарів. Їх вибір залежить від типу пірсингу. Що стосується металів, з яких виготовляють прикраси, то безпосередньо після проколу краще віддати перевагу титану. Надалі можна вибирати аксесуари з біопласта, золота або срібла. Розрізняють наступні різновиди, на основі яких виробляються прикраси для сосків:

  • Штанги. Вони можуть бути різної довжини, з кульками або загостреннями на кінцях.
  • Кільця. Діаметр підбирається індивідуально, в залежності від зручності.

Як проколюють соски

Нерідко одна думка про болючою процедурою зупиняє людину робити пірсинг. Чи боляче проколювати соски залежить тільки від вашого больового порогу і кваліфікації майстра. Важливо, щоб інструмент, що представляє собою довгу голку, був продезінфікований. Ризик занести інфекцію тоді можна знизити в рази. Сам процес виглядає наступним чином:

  1. Сосок обробляють спеціальним дезінфікуючим розчином, з допомогою якого вдасться уникнути інфікування через відкриту рану.
  2. При бажанні клієнта проводиться знеболення мазями або спреями з вмістом лідокаїну.
  3. Сосок приводиться в стан збудження. Відзначається точка для подальшого проколу.
  4. Виконати прокол можна голкою зі відразу закріпленим на ній прикрасою або вставити його пізніше.

Догляд

Пірсинг будь-якої складності супроводжується процедурами по догляду за раною. Рекомендується уточнити у майстра, який виконав роботу, як доглядати за соском в період відновлення. Загальні правила такі:

  • Соски після пірсингу потрібно обробити антисептиком і повторювати процедуру кілька днів у вигляді компресів. Перший час ви можете відчувати дискомфорт – це нормально.
  • Протягом семи днів прикривайте сосок бинтом, а поверх – пластиром. Змінювати конструкцію потрібно кілька разів на добу.
  • Жінкам не можна носити щільний бюстгальтер, а одяг краще використовувати з натуральних тканин.
  • Намагайтеся не смикнути прикраса, поки прокол не сформується до кінця.
  • Виключіть купання в басейні або відкритих водоймищах після пірсингу на місяць.

Як відбувається загоєння

Невелике запалення – ціна пірсингу в перші кілька тижнів. Виникає воно незалежно від якості виконаної роботи і того, як конкретно майстер колов. Проколювання сосків може призвести до невеликого набряку, який повинен поступово спадати. Крім того, невеликі скоринки і виділення світлої рідини теж мають місце бути після пірсингу. Процес загоєння триває від 1,5 до 2,5 місяців.

Ймовірні ускладнення

Бажання змінитися і прикрасити себе пірсингом нерідко призводить до плачевних результатів і змушує звертатися до лікаря. Серед них виділяються:

  • Неправильний пірсинг. Звернувшись до неперевіреного майстру, ви ризикуєте додати в своє життя пристойну жменю проблем, що загрожує погіршенням здоров'я. Мало того, що вставлені прикраси поступово будуть зміщуватися, так ще й канали можуть значно деформуватися.
  • Інфекція. Найуважніше при виборі салону потрібно ставитися до його чистоті і дотримання санітарних норм. При нехтуванні цим, ймовірність інфікування рани стає високою. Якщо з місця проколу починає виділятися гній – це привід забити тривогу і звернутися до лікаря.
  • Відторгнення прикраси. Алергія людини на той чи інший метал може проявитися після пірсингу у вигляді свербежу і висипу, що доставляють чимало неприємних відчуттів.

Наслідки пірсингу

При необхідності прикраса з сосків можна витягнути і через деякий час вони заживуть. Однак краще зважити всі за і проти пірсингу до походу до майстра. Крім деформації сосків, ймовірності занесення інфекції і алергії на метал, існують і менш небезпечні наслідки, які теж можуть допомогти прийняти рішення про необхідність пірсингу:

  • Довгий час зіткнення сосків з одягом буде доставляти дискомфорт. На відміну від пірсингу на відкритих місцях, уникнути тертя не вдасться.
  • Якщо проколоти соски влітку, то можна тимчасово забути про купання у водоймах. З відкритою після пірсингу раною занурюватися в не надто чисту воду не слід.
  • Пірсинг супроводжується виділеннями, які можуть тривати довше тижня, застати зненацька і забруднити одяг.

Можливо годування груддю

В інтернет-спільнотах нерідко йде війна між матерями, які є противницами бодимодификаций в інтимних місцях, і дівчатами, проколовшими соски. Незважаючи на поширені думки, якщо ви зробите пірсинг, грудей все також будуть пристосовані до годування малюка. Справа в пористій структурі самого соска, через яку виділяється молоко. Прокол зачіпає лише невелику частину. За кілька місяців до появи дитини прикраса рекомендується зняти, але можна обійтися і без цього. Повторно зробити пірсинг в тому ж місці буде неможливо.

Протипоказання

При уявній нешкідливості процедури, показана вона далеко не всім. Існують захворювання і обставини, при яких робити пірсинг категорично заборонено. Серед них:

  • порушення згортання крові;
  • цукровий діабет;
  • шкірні захворювання будь-якого типу;
  • загострення хронічного захворювання;
  • гепатити B і C;
  • застуда, що супроводжується високою температурою;
  • стан алкогольного сп'яніння;
  • період менструації;
  • вагітність та лактація;
  • алергія на знеболюючі препарати при використанні анестезії.

Ціна

Скільки коштує проколоти соски, залежить від регіону і ціноутворення конкретного салону. Занадто низька вартість пірсингу порівняно з конкурентами має насторожити, але і завищена часто не є показником якості. По Москві розбіжність цін виглядає так:

Процедура

Ціна

Прокол соска

в середньому 3000 рублів

Анестезія

від 300 рублів

Прикраса

від 500 рублів

Відео

ПРОКОЛ СОСКІВ, ПІРСИНГ ДИТИНІ, РУКАВ ЗА ДЕНЬ

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!