Слінгобуси для хлопчиків і дівчаток - як вибрати і готові зробити своїми руками з намистин, тканини або гачком

Вибір аксесуарів для молодої мами та її дитини – не просте завдання, перевага віддається не тільки функціональності виробу, але і його безпеки, ефективності. Купити слінгобуси для хлопчика або дівчинки не складе праці, вони увійшли в моду і придбали популярність. Тисячі майстринь по всьому світу створюють корисне прикраса з спеціальних, гіпоалергенних матеріалів, згідно смакам і вимогам замовника, але іноді мами воліють виготовляти речі для дитини своїми руками.

Що таке слінгобуси

Такий аксесуар ще називають этнобусами, одна з його функцій — масажер. Річ являє собою прикрасу-іграшку, здатну розважити маленької дитини на час, поки мама займається домашніми справами. Прикраса буває різних кольорів, форм, його роблять із спеціальних, безпечних складових, тому якщо попередньо охолодити намисто їх можна використовувати як прорізувач для зубів.

Граючи з прикрасою, малюк розвиває дрібну моторику, координацію мови, руху, рефлекторну діяльність, слінгобуси розважають дитини в процесі годування і переодягання. Для мами виріб виступає в ролі елемента одягу, його легко можна доповнити іншими деталями: браслетом, брошкою, сережками в тон оформлення прикраси. Малюкові можна підібрати шкарпетки або шапочку в колір вбрання мами.

Як вибрати слінгобуси

Перед покупкою варто визначитися з призначенням предмета – якщо він призначені виключно для жінки, слід віддавати перевагу колірній гамі, яка переважає в стилі одягу. Слінгобуси для малюка необхідно вибирати з міцних, безпечних матеріалів, дизайн можна доповнити яскравими в'язаними іграшками та іншими прикрасами, що привертають увагу.

Дерев'яні намистини без покриття – самий оптимальний варіант для дитини, оскільки вони відрізняються міцністю. Дерево повинно бути ретельно опрацьовано і зачищений. Так само оптимальними декоративними елементами вважаються ялівцеві намистини, вони покриті бджолиним воском, мають приємну фактуру, легкий блиск. Така обробка дозволяє зберегти зовнішній вигляд виробів, не представляє небезпеки для малюка. Вважається, що ялівцеві слінгобуси володіють властивістю знезараження.

Виріб універсальний, підходить хлопчикам і дівчаткам, для кожного варіанту вибирають відповідний колір і орнамент, доповнюють м'якими або дерев'яними фігурками мультиплікаційних героїв. Слінгобуси можна використовувати як підвіску для прогулянкової коляски або прикріпити в якості рухомого елемента в дитячу ліжечко. Зовнішній вид предмета подобається діткам, лежачи в колисці,вони довго можуть розглядати яскравий предмет, це дозволить батькам на деякий час зайнятися домашніми справами.

Деталі прикраси можуть бути обв'язані натуральними бавовняними нитками або повстю, а їх склад доповнено шарудливими або пищащими елементами для викликання інтересу у їх маленького володаря. В цілях безпеки кожна деталь повинна бути надійно закріплена на підставі, в якості якого використовують стрічку або шнур, не рекомендується використання клею.

Які матеріали можна використовувати для слінгобус

Важливо пам'ятати, що дрібні і гострі предмети для виготовлення слингоигрушки не підходять, оскільки можуть нашкодити малюкові. Розрізняють такі небезпечні матеріали, використання яких у створенні прикраси заборонено:

  • стеклярус і дрібний бісер;
  • паєтки;
  • пластмасові деталі;
  • металеві підшипники;
  • лаковані елементи з додаванням барвника.

Слінгобуси своїми руками

Велика кількість майстрів роблять подібні прикраси на замовлення. Але якщо немає можливості купити слінгобуси, можна виготовити аксесуар для малюка самостійно. Це захоплюючий, не потребує великих зусиль творчий процес. Володіючи невеликими практичними, теоретичними знаннями, фантазією, посидючістю, робота принесе задоволення і позитивні емоції.

З тканини

Слінгобуси на тканинній основі — стильний аксесуар для мами і корисний для малюка. Для виготовлення такої іграшки знадобиться наступний набір інструментів і матеріалів:

  • дерев'яні намистини великого розміру (до 10 шт);
  • яскрава бавовняна тканина;
  • голка, нитки, ножиці.

Докладна інструкція з виготовлення:

  1. Від відрізу тканини відокремити смужку довжиною в півтора метра, шириною десять сантиметрів.
  2. Зігнути широку частину відрізка навпіл, направивши сторону з малюнком всередину.
  3. Зшити отриману заготовку по вільному краю, залишивши бічні частини недоторканими.
  4. Вивернувши деталь назовні, зав'язати вузол на відстані 35 см від краю тканинної трубки.
  5. В отвір проштовхнути намистину до вузлика, зафіксувати наступним.
  6. Загорнути необроблені краї всередину, вставити один кінець трубки в інший. Перед процедурою обов'язково перевірити симетричність розташування елементів, зшити кінці заготовки.

В'язана гачком

Іграшка з обв'язаних намистин проста у використанні, завдяки широкій кольоровій гамі пряжі можна створити яскравий і цікавий аксесуар, який полегшить молодій мамі життя і сподобається дитині. Для в'язаного виробу знадобляться наступні матеріали:

  • пряжа з бавовни;
  • гачок;
  • дерев'яні і ялівцеві намиста різних розмірів;
  • атласна стрічка.

Виготовляючи слінгобуси для дітей можна керуватися наступною інструкцією:

  1. Обв'язку робити кіскою, що складається з шести повітряних петель, після останньої, об'єднати петлі в кільце, з'єднавши крайню і першу загальної.
  2. Обв'язка стовпчиком з накидом. Подвоюючи кількість петель, домагаються збільшення діаметра заготовки. Методом додавання петельок обв'язати три ряди, після приміряти отриману заготовку на намистину.
  3. Коли шапочка буде покривати половину заготовки, обв'язку продовжувати на ній, збавляючи петлі, щоб «одяг» щільно сиділа.
  4. Після закінчення останнього ряду, зрізати нитку, залишаючи невеликий відрізок, закріпити його і заправити в плетіння.
  5. Нанизати деталі на стрічку, чергуючи за розміром.
  6. Зав'язати кінці атласної стрічки на міцний вузол, зафіксувати бантом.

З дерев'яних намистин

Для тих, хто мало знаком з в'язанням і не вміє шити, простим варіантом є прикраса з дерев'яних бус. Для нього знадобиться простий набір матеріалів: атласна стрічка, дерев'яні намистини різного розміру. Далі запропонована інструкція з виготовлення:

  1. Нанизати намистинки на відрізок стрічки, чергуючи за розміром.
  2. Зафіксувати першу і останню дерев'яну заготовку вузлом і зав'язати бант.

З підвіскою з м'якого матеріалу

Виготовити дитячу іграшку можна за принципом вироби, пов'язаного гачком, потім додати між першою і другою бусинкою м'яку іграшку з поролону на підвісці. Її можна виготовити самостійно, купити в магазині або обговорити з майстром виготовлення на замовлення, наприклад, попросити повторити героя популярного мультфільму або народної казки. Щоб іграшка прослужила довго, рекомендується закріпити її на карабіні, знімати і прати окремо.

З брязкальцем

Для виготовлення аксесуара можна скористатися м'якою іграшкою, всередині якої захований дзвіночок або ж зв'язати її самостійно, вклавши всередину контейнер з дрібними стучащими деталями. Існує простий спосіб створення слінгобус з підручних матеріалів. Для цього необхідно наступне:

  • готові обв'язані намиста;
  • контейнер від шоколадного яйця;
  • бавовняні нитки ірис;
  • шнур;
  • гачок, фурнітура для кріплення іграшки;
  • гримлячий наповнювач: крупа, бісер, дрібний камінчик.

Приступати до виготовлення необхідно, спираючись на етапи створення брязкальця, зазначені у майстер-класі:

  1. Зробити отвір в нижній і верхній частині ємності. Якщо використовується кріплення, то цей пункт можна пропустити.
  2. Засипати вибраний наповнювач в контейнер, щільно закрити кришку.
  3. Обв'язати контейнер за таким же принципом, як і намиста.
  4. Помістити заготовку в центр шнура, додаючи по черзі з кожної сторони обв'язані намистини для слінгобус.
  5. Надійно скріпити кінці шнура, зав'язавши вузлом.

Як доглядати за слингобусами

Після придбання або виготовлення аксесуара потрібно провести первинну обробку слінгобус піддати їх впливу пари, але не варто опускати дерев'яні елементи у окріп, це може призвести до їх пошкодження. При сильному забрудненні під час використання рекомендується прати слінгобуси вручну в теплій воді, додаючи дитяче мило. Ополоснувши під проточною водою, промокнути серветкою, щоб деревина не набрякли.

При першій пранні у воду можна додати ложку оцтового розчину, це захистить в'язані елементи від вицвітання. Від хімічної чистки потрібно відмовитися, просушувати краще на свіжому повітрі або промокнути сухою тканинною серветкою. Слінгобуси придатні для прання в посудомийній машині. Силіконові слінгобуси можна протирати вологою серветкою. Відокремлювані в'язані елементи прикраси можна поміщати в пральну машину на щадний режим, а потім просушити на батареї.

Відео

Слінгобуси своїми руками майстер клас

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!