Микродермал: як роблять пірсинг

Існує безліч способів прикрасити тіло. У салоні можна нанести шрами, зробити татуювання, пірсинг, встановити микродермал – мініатюрне титанове прикраса, яке імплантують в різні частини тіла – шию, ключиці, поперек або особа. Цю процедуру ще називають підшкірний пірсинг, вона має ряд переваг, але у неї є і недоліки. Перш ніж зважитися на захід, зважте всі «за» і «проти».

Що таке микродермалы

Прикраса, имплантируемое в роговий шар шкіри, називається микродермал. Стандартне виріб складається з трьох фрагментів – пластини (якоря), ніжки і накрутки. Маленька платівка розміром 1,5-2 мм – підстава прикраси, вона імплантується в шипуватий і базальний (нижні) шари епідермісу. В якорі широкі отвори, щоб при загоєнні нові тканини обволакивали його, сприяючи закріпленню конструкції.

Пластина з'єднана з ніжкою (стрижнем) з різьбою. На стрижень якоря надівається накрутка – плоске виріб будь-якої форми. Міняти накрутки можна регулярно, діаметр ніжки і крок різьби стандартизовані. При цьому пластина з ніжкою залишиться на місці, поки володар прикраси не захоче від нього позбавитися. Щоб уникнути ускладнень і прискорити процес загоєння микродермала, якір зі стрижнем виготовляють з титану, ймовірність відторгнення якого організмом мінімальна.

Виріб класичного типу відрізняє плоска і довгаста форма якоря. Є й інші види:

  • Трансдермалы – конструкції, що виконують важку навантаження і велику насадку за рахунок широкої пластини.
  • Скиндайверы – ключова відмінність – у формі якоря. Замість пластини в скиндайверах використана насадка, яка заклинюється за рахунок конічної форми. Витягнути її важче, ніж ввести в підготовлений отвір.

Як вибрати місце для установки прикраси

Імплантувати микродермал можна на будь-якій частині тіла – шиї, області декольте, ключицях, животі, спині. Багатьом подобається прикрашати обличчя, руки, інші кріплять титанові конструкції там, де вони можуть залишатися невидимими – за вухом, навколо пупка, на попереку. Бажано зону з імплантом не зачіпати одягом, не піддавати регулярним травмування.

Пірсинг на шиї

Ефектно виглядає микродермал на шиї – це одне з найпопулярніших місць установки. Часто камінчики прикрашають наступні ділянки:

  • Яремну ямку – поглиблення на нижній частині шиї, утворене ніжками грудинно-ключичний соскоподібного м'яза. Така прикраса нагадує кулон, який опинився на звичайному місці без ланцюжка.
  • Центральну лінію задньої поверхні шиї – тоді встановлюється декілька виробів друг над іншому.
  • Бічну частину шиї, яка починається на верхній частини трапецієподібного м'яза і закінчується за вухом.

Микродермалы на ключицях

Наступний популярний ділянку тіла, де встановлюють сережку з якорем, – область ключиць. Використовуються підключична або надключичная ямки. Не обов'язково фіксувати прикраси симетрично – ефектно виглядають вироби, вживлені в проколоті ключиці або надключичну область з одного боку. Пірсинг на ключицях не варто вибирати тим, хто не носить одяг з вирізом – виступаючі частини вироби будуть регулярно зачіпати тканиною.

Микродермалы на обличчі

Встановлюють микродермал на обличчі найсміливіші і просунуті. Стильно й ефектно виглядають круглі вироби у вигляді блискучого каменю збоку над губою, на вилиці, перед вушною раковиною, над переніссям між бровами. Іноді на обличчі роблять прокол відразу в декількох місцях, куди кріплять титанові «сережки» – тоді вони нагадують традиційний пірсинг. Така процедура має недолік – є ймовірність, що після зняття прикраси утворюється шрам.

Пірсинг на попереку

Імплантацію титанових прикрас в районі попереку роблять і жінки і чоловіки. Якщо у дівчини виражені ямочки на спині в місці зрощення тазу і хребта – в них можна встановити вироби, що мають форму диска або сфери. Оскільки подібна особливість частіше зустрічається у жінок, чоловіки роблять пірсинг в нижній частині хребти у вигляді доріжки з кількох блискучих елементів.

Пірсинг в зоні декольте

Прикраса декольте пірсингом – прерогатива слабкої половини людства. Сексуально і ненав'язливо виглядає микродермал в улоговинці між грудьми. Встановлюють як одна прикраса, так і кілька штук, розташованих вертикальною смужкою. Гармонійно виглядають вироби, розмір яких зменшується зверху вниз. Проте варто пам'ятати, що прикраси можуть зачіпати бюстгальтером, тому перед установкою в зоні декольте варто все зважити.

Як роблять микродермалы

Установка микродермала – не складна процедура, однак вона вимагає навику. Оскільки основу конструкції ширше, ніж видима частина, для імплантації якір встановлюється в підготовлений «кишеню»:

  • Якщо прокол на ключицях, над бровами, біля вух – майстер знеболить місце установки виробу. Анестезію роблять інсуліновим шприцом, використовуючи Лідокаїн. Можна обійтися без уколу, і застосувати анестезирующую мазь – крем Емла.
  • Скальпелем проводитися неглибокий надріз, або шкіра проколюється спеціальною голкою, потім під шаром епідермісу майстер розширює «кишеню», куди відразу ж вставляє підстава прикраси.
  • На голівку з різьбленням накручується сережка, і місце роботи заклеюється пластиром. Це допоможе пластині закріпитися в тканинах, уникнути їх травмування у перші дні після процедури. Після того, як нова шкіра проросте в отворах пластини, пластир знімають.

Догляд за шкірою після установки прикраси

Щоб ділянка шкіри, на якому проводилося втручання, швидше зажив, слід виконувати наступні правила:

  • Не мочити пірсинг мінімум 48 годин після процедури, потім 3-4 дні заклеювати пластиром область проколу перед тим, як прийняти душ.
  • У початковий період загоєння (1,5-2 тижні) місце проколу обробляють – можна використовувати Октенисепт, Хлоргексидин, Мірамістин, спиртову настоянку Хлорфиллипта або інший антисептик. Процедуру знезараження проводити вранці, вдень і ввечері, потім – двічі на добу.
  • Не рекомендується змінювати насадку («шапочку» вироби) протягом півроку після виконання проколу, щоб не порушити процес вживлення прикраси. Першу «сережку» бажано вибирати плоскою і округлої форми, щоб мінімізувати небезпеку травмування.

Зняття пірсингу

Позбутися від обридлого прикраси можливо, але робити це слід тільки в спеціалізованому салоні. Майстер виконає надріз гострим скальпелем під потрібним кутом і витягне прикраса. Цей вид пірсингу не зачіпає дерму, а лише верхній шар шкіри (епідерміс), шрами після процедури не залишиться. Однак при спробі самостійно витягти конструкцію не виключено травмування глибоких тканин, що може призвести до утворення рубців.

Можливі наслідки

Якщо микродермал встановлений правильно, а його володар дотримується правил по догляду за пірсингом, проблем не виникне. Однак можливі такі неприємності:

  • Травма місця проколу. Прикраса підноситься над рівнем шкіри – його можна травмувати, якщо необережно зачепити одягом. При пошкодженні тканин, утримують пластину, в процесі загоєння можливе утворення рубців. В результаті пластина може зрушитися з місця або стати під кутом.
  • Проникнення в прокол чужорідних речовин – косметичних засобів, бруду і т. д. Якщо місце пірсингу на обличчі, важливо стежити щоб крем або пудра не потрапляли на ділянку з проколом. Дисперсні частинки викликають роздратування і сприяють запаленню тканин.
  • Неправильна установка прикраси. Якщо у майстра немає достатнього досвіду, ймовірно, що якір буде встановлений з помилками. Це загрожує відторгненням пластини, почервонінням шкіри навколо місця проколу, подальшим запаленням, набряком тканин. Якщо не зробити микродермал, виникне нагноєння – лікувати його доведеться довго.
  • Алергія на матеріал, з якого виготовлено виріб. Вибираючи прикрасу, слід проконтролювати, щоб у продавця був сертифікат на товар. Імплантаційні конструкції виконують з біосумісного з людським організмом сплаву титану з алюмінієм і ванадієм. У цьому випадку ймовірність алергії низька.

Протипоказання

Прокол шкіри і установка прикраси, як і інше втручання, має протипоказання. Процедура не проводиться:

  • при загостренні захворювань шкіри – дерматитів, псоріазу;
  • захворювання крові, порушення згортання;
  • у період хвороби – ОРЗ, грипу, інфекціях;
  • алергікам;
  • особам з гепатитом В, С, з цукровим діабетом;
  • не проколюють шкіру там, де розташований невус.

Ціна на установку микродермала

Вартість процедури може відрізнятися – вона залежить від місця виконання проколу і розцінок тату салону. Микродермал можна встановити за цінами, зазначеними в таблиці:

Місце проколу

Установка 1 прикраси, р.

Установка 2 і більше виробів, н.

Зняття прикраси, р.

Шия

2000-5000

3000-9000

2000-3000

Ключиці

1500-4000

2500-10000

Поперек

1500-4500

2500-10000

Зона декольте

1500-5000

3000-9000

Особа

3000-7000

4000-8000

Відео

Установка микродермала

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!