Як плести вінок із штучних квітів і польових. Плетемо квіткові вінки на голову

Традиція плетіння різноманітних віночків і шапочок з живих квітів має глибокі коріння. Наші предки з дитинства володіли цим мистецтвом і знали про секрети, які зберігали свіжість рослин і форму такого прикраси. Завдяки модним тенденціям, традиція носити квіткові вінки відродилася, і сучасні дівчата із задоволенням їй випливають. Втілити в життя таку натуральну красу легко. Використовуючи майстер-клас нижче, ви навчитеся, як плести вінок з квітів. Дізнайтеся, які правила потрібно дотримуватися, і які рослини використовувати.

Основні правила плетіння

Для квіткового вінка вибирайте лише молоді бутони, які щойно розпустилися, тоді готовий виріб буде довше залишатися красивою і свіжим. Необхідно зірвати багато квітів, мають довгі стебла, оскільки під час роботи частина з них може поламатися. Не бійтеся використовувати поєднання тих рослин, які на перший погляд здаються непоєднуваними, у віночку вони можуть виглядати дуже оригінально.

Вибір квітів для вінка залежить від наявності конкретних рослин, ваших смаків і бажань. При настанні літа першими квітами, які використовуються для плетіння, вважаються кульбаби. Крім них переважно використовувати рослини, які мають довгий, гнучкий, надійний і міцний стебло. Зручно застосовувати волошки, ромашки, конюшина та інші польові квіточки. Ви можете використовувати листя дерев, різноманітні трави і плоди горобини, калини. Чим різноманітніше і більше зберете букет, тим красивіше буде прикраса.

  • Складіть разом три квіткових стебла, починайте плести, як звичайну косичку.
  • Коли перший завиток готовий, посередині вплетіть наступний і зробіть другий виток. Такий принцип плетіння треба повторювати, поки вінок не досягне потрібного розміру обхвату голови.
  • Якщо ви робите аксесуар з штучних квітів, то в кінці ви можете прикрасити його стрічками, вплести різноманітні елементи декору: намистини, бісерні нитки та інші матеріали.
  • Квіточки потрібно укладати один до одного дуже щільно, щоб виріб не розвалилася і виглядало пишним.

Є інший спосіб плетення:

  • Складіть в пучок кілька бутонів з довгими стеблами.
  • В отриману основу вставити нові, обвиваючи стеблами так, щоб кожен новий квітка закріплював стеблинка попереднього. Рослини потрібно прикладати щільно один до одного, що допоможе приховати основу і стирчать короткі кінчики.
  • Коли вінок потрібного розміру буде зроблено, з'єднайте боку в коло міцною ниткою, травичкою, ликом, стрічкою.

Ви можете плести вінок з готовим підставою:

  • Підготуйте обруч, на який будуть навиваться бутони.
  • До нього ви можете приклеїти штучні рослини.
  • Підстава робіть з декількох різних рослин, дроту, вербових гілок, закріпивши їх у кільце.
  • Головне – використовувати більше пишних бутонів або маленьких, щоб не було видно основи.
  • Традиційно готовий виріб прикрашається по центру різнокольоровими стрічками, які красиво протікають по спині дівчини.

З чого можливо плести вінки

Окрасою слов'янських жінок традиційно вважався вінок. Він представляв собою плетенное з гілок, трав, квітів кільце, яке надевалось на голову. Вінок існував навіть в Стародавній Греції, де їм нагороджували героїв, переможців змагань, воїнів. Вироби вішали біля входу, щоб захистити себе від недобрих помислів людей, нечистої сили. Виготовлення вінка – цілий ритуал, яким у більшості випадків займалися дівчата. Раніше цей процес передбачав певний час плетіння, форму, розмір, склад.

З кульбаб

Багато дітки люблять плести віночки з кульбаб. Це захоплююче, цікаве заняття, в результаті якої ви отримаєте прекрасне прикраса. Воно може використовуватися для тематичної фотосесії або як звичайний аксесуар під час відпочинку на природі. Кульбабки в оздобленні виглядають дуже красиво, яскраво, завдяки пишному жовтого бутону. Вінок може бути акуратним і маленьким, або об'ємним і великим.

З польових квітів

Плетіння вінка, тюбетейки з польових квітів – захоплююче старовинне заняття. З цим предметом пов'язано дуже багато приданий і традицій. Польові квіти виглядають особливо привабливо: готовий виріб виглядає пишно, об'ємно. Додатково у нього вплітають різні листя та травинки. Освоївши створення аксесуара, ви зможете прикрасити їм свою голову або голівку дитини під час відпочинку на природі, в свято Івана Купала, в честь іншого народного гуляння.

З штучних квітів

Вінки, обідки, корони (crown) з композицій штучних квітів давно стали популярними, вінчаючи голови моделей на модних показах, сторінках глянцевих журналів. У поєднанні з відкритими туфлями, легким сукнею, неяскравим макіяжем цей аксесуар чудово доповнить ніжний дівочий образ. Зачіску для такої прикраси краще вибирати максимально природну: недбалий невисокий пучок, об'ємну косу, злегка завиті розпущене волосся. Особливо актуальні такі аксесуари при створенні весільного образу.

Лавровий вінок

Лавр – це дерево чи кущ, що виростають в середземноморських країнах, яке було священним у культі бога сонця Аполлона. Вічнозелена рослина наділявся багатьма символічними значеннями, вважалося емблемою тріумфу, перемоги, слави, захисту, світу, безсмертя, очищення. Вінками з листя і гілок лавра вінчали переможців музичних, поетичних конкурсів, спортивних змагань. Згодом ця традиція поширилася на будь-якого переможця.

Як зробити вінок на голову: майстер-клас

Хочете дізнатися, як плести гарний вінок з квітів? Вам допоможе приведений нижче майстер-клас по виготовленню цього ароматного прикраси. Ви можете вибирати для плетіння різноманітні живі або штучні квіти. У цій інструкції показано створення природного прикраси з ромашок. Для виготовлення вам знадобляться:

  • ножиці;
  • квіти.

Поетапна інструкція:

  • Обрізаємо кінчики у квітів, залишаючи стебло завдовжки не менше 12-18 див.
  • Кладемо дві квітки хрест-навхрест, як на картинці.

  • Обертаємо стебло верхнього бутона навколо стебла нижнього, роблячи гак. Укладаємо стебло другого квітки, який потрібно трохи потягнути вниз, вздовж першого.
  • Продовжуємо плести у послідовності, описаній в попередньому кроці. Укладаємо бутони щільніше один до одного.

  • Щоб завершити виріб, складаємо разом кінці вінка, пов'язуємо їх м'якою корою дерева, травичкою або шматком нитки. Потім відрізаємо занадто довгі стебла. На закінчення сховайте всі кінчики в плетіння.

Відео: весільний вінок на голову своїми руками

Один весільний вінок із живих квітів вмить змінить в кращу сторону образ будь-якої нареченої. Запашний, витончений, оригінальний аксесуар гармонійно доповнить просту фату або замінить її. Квіти – жіночна прикраса, ніби спеціально створене самою природою для юних наречених. Якщо раніше було актуально прикрашати бутонами складні зачіски, які заважають руху і змушують переживати про збереження всієї конструкції, то зараз це замінили вінком, який відрізняється зручністю. Як сплести таку прикрасу для нареченої, подивіться відео нижче.

Флористика майстер клас: весільний або святковий вінок з квітів своїми руками (уроки флористики).

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!