Як намалювати коня поетапно олівцем: уроки для дітей

Кінь – дуже красива тварина. Художники знають, як важко передати всю грацію цього приголомшливого величного істоти на папері. Якщо ви осягаєте мистецтво живопису, то повинні знати, як намалювати коня олівцем поетапно. Вивчивши деякі хитрощі і прийоми, ви без праці зможете зробити це. Є кілька головних нюансів у зображенні коня, про яких ви зможете дізнатись нижче.

Покрокові майстер-класи з малювання коні

Відразу варто сказати про те, що завдання це не з легких. Ви можете подивитися уроки про те, як навчитися малювати олівцем поетапно для початківців. Найпростіше зображати тварина схематично. Спочатку слід малювати геометричні фігури, що нагадують обриси коні, а потім вже звернути увагу на дрібні деталі. Якщо ви все виконайте правильно, то кінь вийде дуже реалістичним.

Для того щоб зробити красивий малюнок коня, вам знадобляться:

  • прості олівці: візьміть кілька варіантів різного ступеня м'якості, адже завдяки їм вам простіше буде робити тіні на картинке4
  • крім того, вам потрібні будуть звичайні білі аркуші паперу;
  • ще запасіться гарним гумкою, який би м'яко і безслідно стирав зайві штрихи, сьогодні купити такий не проблема.

Як правильно малювати голову і пику

Покрокова інструкція:

  1. Якщо ви не знаєте, як намалювати голову коня, то почніть з контурів. Накресліть три гуртка. Найбільший зверху, середній нижче, а найменший в самому низу. Маленький змістіть трохи вліво.
  2. З'єднайте колу загальним контуром морди. Не тисніть надто сильно, бо потім їх, можливо, треба буде підправляти. У самому великому колі обведіть кружечок, який потім буде оком.
  3. На маківці поставте два трикутника, які будуть вухами. На носі поставте ніздрі. Позначте лінію губ. Позначте кінську шию. Кола, які ви малювали першими, можете стерти.
  4. Приступите до опрацювання вуздечки. Спочатку біля краю губ поставте колечко з повідцем.
  5. На цьому етапі прорисуйте деталі голови. Додайте гриву. Красиво розмалюйте очей, вуха та ніздрі, надайте їм форму.
  6. Домалюйте інші частини вуздечки. Ви майже закінчили.
  7. Для того щоб картинка була природною, м'яким олівцем додайте тіні.

Як красиво намалювати око

Інструкція для зображення при вигляді збоку:

  1. Накресліть коло. Поділіть його на чотири сектори косими лініями. Зверху додайте ще одну горизонтальну лінію. Проведіть дві вертикальних напрямних, тим самим поділивши очей на чотири рівних частини.
  2. У нижніх секторах позначте овал, але не ідеальний, а нагадує лимон.
  3. Прорисуйте верхня і нижня повіки.
  4. Додайте зверху прямі густі вії.
  5. Намалюйте темний зіницю. Він розташований буде під віями і частково прихований.
  6. Додайте тіні, позначте блиску.

Інструкція для малюнка при вигляді спереду:

  1. Накресліть вертикальний овал і поставте напрямні, як зазначено на схемі.
  2. По лініях намалюйте повіки і очне яблуко.
  3. Зверху додайте вії.
  4. Позначте зіницю. Додайте тіні і поставте в оці блик.

Як зробити біжучий кінь

Інструкція для тих, хто не знає, як намалювати коня в русі:

  1. Твердим олівцем на аркуші паперу намітьте контури тварини. Спочатку накресліть овал тулуба, потім зобразіть голову у формі груші. З'єднайте їх широкої шиєю. Проведіть дві рівні лінії. Коли ви будете задоволені легкими контурами, деталізуйте їх дрібними штрихами.
  2. Визначте положення ніг і хвоста. Робіть це злегка вигнутими лініями, так вам буде простіше зобразити коня на бігу. Стежте, щоб ноги були пропорційні по відношенню один до одного і іншим частинам тіла.
  3. Приступите до малювання морди. У контурі намалюйте велике коло зверху і маленький знизу. У центрі верхнього позначте очей. У маленькому прорисуйте губи й ніздрі. Вгорі додайте вушка.
  4. По контурах намалюйте задні ноги, а потім і передні. Вони повинні злегка звужуватися донизу. Додайте конячці копита.
  5. Приступайте до промальовуванні гриви, хвоста. Це краще робити м'яким олівцем. Грива має майоріти. Зобразіть це за допомогою легких хвилеподібних штрихів. Подібним чином намалюйте і хвіст. Ворс у ньому повинен бути довшим гриви.
  6. Зітріть зайві контури і поставте на тілі тіні. Темніше треба намалювати деякі ділянки шиї, ніг, гриви. Виділіть підставу хвоста. Ви знаєте, як намалювати біжить кінь олівцем поетапно.

Як зобразити коня в стрибку

Інструкція:

  1. Спочатку намалюйте контури голови і тулуба. Перше має бути круглим, а друге овальним.
  2. Перший контур починайте розповідати. Зробіть витягнуту вниз морду, зверху намалюйте вушко і пропрацюйте шию тварини.
  3. Тонкими лініями прорисуйте морду. Позначте лінії очі, щоку і щелепу, намалюйте ніздрі. Позначте повіку.
  4. Наступний етап буде найважчим. Ви повинні будете деталізувати саме тулуб, промальовувати м'язи. Працюйте повільно, кожну деталь виконуйте маленькими штришками, щоб малюнок вийшов об'ємним. Коли тулуб буде готова, приступайте до ніг. Уважно поставтеся до малювання нижній частині і копит. Коли основні контури будуть позначені, намалюйте м'язи.
  5. Опрацюйте задні ноги.
  6. Подаруйте коні на своєму малюнку шикарну развевающуюся гриву і хвіст. Всі контури зітріть, вони вам більше не знадобляться. Додайте тіні. Зараз ви знаєте, як поетапно намалювати коня, яка стрибає.

Як намалювати конячку для дитини

Малюнки олівцем поетапно складно робити навіть дорослій людині, а для дітей це взагалі важко. Тому ви можете зобразити на папері просту красиву конячку, а розмальовку тваринного різними кольорами доручити малюкові. Спільна творчість завжди дуже зближує дорослого і дитини. Малювання корисно для розвитку дрібної моторики, тому частіше займайтеся ним з малюками.

Покрокова інструкція малюнка конячки:

  1. Спочатку намалюйте великий рівний круг, який потім буде головою. Поділіть його вертикальною лінією навпіл. Трохи нижче праворуч обведіть овальний контур тулуба. З'єднайте керівні фігури плавною лінією.
  2. Велике коло змалюйте, зробіть трохи довгасту мордочку, зверху поставте вушка.
  3. Поставте симетрично два овальних очка, ніздрі. Зверху намалюйте завиток гриви і кілька локонів над головою.
  4. Накресліть тіло конячки.
  5. Знизу намалюйте чотири конусоподібні ноги. Додайте пишний хвіст.
  6. Додайте ще кілька локонів гриви зліва і справа.
  7. Намалюйте в оченятах зіниці, оформіть копита.
  8. Контурні лінії, по яким ви починали роботу, зішкребіть. Якщо хочете, щоб дитина розмалював конячку, то обведіть її чорним фломастером. Нехай малюк зробить її коричневої з білими плямами. Гриву, копита й хвіст порекомендуйте йому зафарбувати чорним.

Детальний відеоурок по малюванню коня для початківців

Як намалювати коня простим олівцем поетапно, з гривою кінь

Фото красивих малюнків коня простим олівцем

Якщо ви шукаєте натхнення, то подивіться наступні приклади. Завдяки цим фото ви зрозумієте, як намалювати красиву кінь олівцем поетапно. Є маса варіантів зображення коней в різних позах, з промальовуванням тих чи інших деталей. Коли змалювати коней з чужих прикладів вам буде легко, спробуйте самостійно зобразити тварину, адже чиїсь готові картинки вам вже для цього не знадобляться. Дивіться фото із зображеннями коней і пробуйте повторити їх.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!